|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καταλαβα....
μοκο 3-4 ευρω το κιλο;;νομιζω λες πολυ λιγα!! τα ψαρια ενταξει ειναι μεν πιο ακριβα αλλα ζουν κ 20 χρονια σε καλες συνθηκες (απ'οτι διαβασα)!!! α κανουν οι λαμπες;;δ θελει μπλε;; δηλ το μηνιαιο κοστος περιπου;;; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=32 |
|
|||
|
|||
![]()
Αν σου αρέσει η πρασινάδα(όπως κ εμένα)δύσκολα θα μείνεις ικανοποιημέμος με κάτι άλλο!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες (και ήρθαμε στα αλάτια!)
Το δικό μου nano reef τρέχει εδώ και έναν μήνα και για το θέμα των υλικών & κυρίως των βράχων έχω προσωπική άποψη Στα πετ σοπ θα βρεις τον ζωντανό βράχο από 11 εως 13 ευρώ το κιλό και τον νεκρό περίπου στη μισή τιμή (6.5 ευρώ ο μέσος ορος) Από αγγελία, θα βρεις τον ζωντανό βράχο περίπου στα 7 ευρώ και τον νεκρό αρκετά πιο κάτω Το θέμα ειναι πως αν αγοράσεις βράχο από συγχομπίστα, δεν ξέρεις τι βάζεις στο ενυδρείο σου - γι αυτό απαιτείται προσοχή Για το μηνιαίο κόστος δεν έχω ακόμη άποψη> Νομίζω πως όλα εξαρτώνται απ τις επιλογές σου. Απ τα ψάρια και τα κοράλια που θα επιλέξεις. Αν δεν εχουν απαιτήσεις, τότε μειώνεις και τις ρουτίνες και τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνεις, αρα μειώνεις το κόστος Καλή αρχή εύχομαι |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη αν παω σε ζωντανο βραχο (κοραλια εννοουμε λογικα) πρεπει να βαλω αρκετα κιλα αν μεινω με το 300αρι!!
αλλιως περιπου ποια η αναλογια με τα λιτρα για να ειναι κ ωραιο αλλα κ καλο για τα ψαρια;;τι εννοεις απαιτησεις των κοραλιων;;δ εχουν ολα το ιδιο;;; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν πάει αναλογικά, εγώ έβαλα 6 κιλά στα 60 λιτρα - θα μπορούσα να ειχα βάλει εως 4. Αρα υπολόγισε πόσο περίπου θα χρειαστείς 2. Δεν ειναι ανάγκη να βάλεις μονο ΖΒ. Μπορείς να πάρεις μόνο νεκρό - ο οποίος θα ειναι καθαρός - απλά θα πρεπει να κανεις υπομονη μεχρι να στρωσει το ενυδρειο 3. Εννοώ πως τα δύσκολα κοράλια που έχουν απαιτήσεις στα πρόσθετα, σε φωτισμό κλπ, αυξάνουν το κόστος του ενυδρείου. Πχ μιλούσα με φίλο προχθες και μου είπε πως στο δικό του ενυδρείο με λίγα ψάρια και με ευκολα κοράλια, κάνει σπανια αλλαγές νερού και γενικά όλα πηγαίνουν στον αυτόματο |
|
||||
|
||||
![]()
ε σε θαλασσινο πας σε λιγα ψαρακια κ καλα νομιζω!!!
τωρα απο βραχο...μαγεια το ζωντανο...κ σου προσφερει αυτο το...αυτοματο που λες!!! νεκρος βραχος δ νομιζω να προσφερει καπου...ισως για ογκο στο ενυδρειο!!! νομιζω οτι ειναι παααρα πολλα για μενα τα 300 λιτρα...ειδικα για θαλασσινο!!κυριως σαν χωρο κ ογκο!! το πιο πιθανο ειναι να το πουλησω κ να παρω μικροτερο κ βλεποντας κ κανοντας....η ανταλλαγη κ να εξισωθει λιγο το κοστος... |
|
||||
|
||||
![]()
Ο ζωντανός βράχος δεν είναι τα κοράλια... είναι βράχος σαν τον νεκρό αλλά με ετοιμη βιολογία.
|
|
||||
|
||||
![]()
α ναι;;δ το ηξερα!!!νομιζα οτι λεγαμε τα κοραλια!!!
ειναι πιο ακριβα αυτα;;; |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μην ανχονεσαι πολυ καλο ειναι να εχεις ολο ζωντανο λογο βιολογιας.
Αλλα ολοι σχεδον βαζουν ενα μεριδιο ζωντανου γιανα μπολιασουν τον νεκρο! |
|
||||
|
||||
![]()
εχω κανει μια μικρη ερευνα αλλα ειναι πολυ νωρις ακομα...
φαντασου τωρα το ξεστηνω κ υπολογιζω να ξεκινησω παλι σε κανα 3μηνο στην καλυτερη!!! ακριβως το ιδιο με τα κοραλια φιλε....ειναι το κατι αλλο!!!θα δω ομως κ παρουσιασεις αλλων...!!! sump θελω οπως δηποτε;; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εφόσον μιλάς για έρευνα αγοράς, υποθέτω πως αναφέρεσαι σε πολλές περιπτώσεις που ο βράχος κοστίζει 4 ευρώ...οπότε θα μας έκανε καλό να μάθουμε το "ΑΠΟ ΠΟΥ"? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια στην επιλογη λαμπων | antonis1988 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 16-03-11 19:40 |
βοηθεια στην επιλογη φιλτρου | prospathw | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 05-01-11 15:32 |
Μια βοηθεια στην επιλογη.. ειναι πολλα... | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 69 | 05-01-11 14:37 |
την βοηθεια σας στην επιλογη ενυδρειου | panoscorfu | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 21-04-08 21:13 |