|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μιλαμε για fish only η κ με ζωντανους βραχους;;;
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο που σου ειπα ειναι για ρεεφ κοραλια!
Στο θαλασσινο χορις κοραλια αυτα δεν το θελεις! Στο θαλασσινο μονο με ψαρια δεν ειναι τοσο απαραιτητα. Μονο Kh Sg Ph |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα φίλε μου,από τα λίγα που ξέρω θα σου πω ότι ’’fish only’’ λέγεται όταν το ενυδρείο έχει ζωντανό βράχο - ο οποίος κοστίζει 3-4€/κιλό - και ψάρια. Οι λάμπες που έχουμε στο γλυκό ενυδρείο κάνουν και στο ’’fish only’’ που σου πρότεινε ο Κλεόβουλος. Το μεγαλύτερο έξοδο του θαλασσινού είναι τα φωτιστικά του - που είναι αναγκαία για τα κορράλια,τα φραγκάκια και τις ανεμώνες - και η κατανάλωση τους. Στα υλικά για την ρουτίνα της συντήρησης του στοιχίζει περισσότερο απ’ ότι το γλυκό αλλά δεν είναι απαγορευτικό.
|
|
||||
|
||||
![]()
καταλαβα....
μοκο 3-4 ευρω το κιλο;;νομιζω λες πολυ λιγα!! τα ψαρια ενταξει ειναι μεν πιο ακριβα αλλα ζουν κ 20 χρονια σε καλες συνθηκες (απ'οτι διαβασα)!!! α κανουν οι λαμπες;;δ θελει μπλε;; δηλ το μηνιαιο κοστος περιπου;;; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=32 |
|
|||
|
|||
![]()
Αν σου αρέσει η πρασινάδα(όπως κ εμένα)δύσκολα θα μείνεις ικανοποιημέμος με κάτι άλλο!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες (και ήρθαμε στα αλάτια!)
Το δικό μου nano reef τρέχει εδώ και έναν μήνα και για το θέμα των υλικών & κυρίως των βράχων έχω προσωπική άποψη Στα πετ σοπ θα βρεις τον ζωντανό βράχο από 11 εως 13 ευρώ το κιλό και τον νεκρό περίπου στη μισή τιμή (6.5 ευρώ ο μέσος ορος) Από αγγελία, θα βρεις τον ζωντανό βράχο περίπου στα 7 ευρώ και τον νεκρό αρκετά πιο κάτω Το θέμα ειναι πως αν αγοράσεις βράχο από συγχομπίστα, δεν ξέρεις τι βάζεις στο ενυδρείο σου - γι αυτό απαιτείται προσοχή Για το μηνιαίο κόστος δεν έχω ακόμη άποψη> Νομίζω πως όλα εξαρτώνται απ τις επιλογές σου. Απ τα ψάρια και τα κοράλια που θα επιλέξεις. Αν δεν εχουν απαιτήσεις, τότε μειώνεις και τις ρουτίνες και τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνεις, αρα μειώνεις το κόστος Καλή αρχή εύχομαι |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη αν παω σε ζωντανο βραχο (κοραλια εννοουμε λογικα) πρεπει να βαλω αρκετα κιλα αν μεινω με το 300αρι!!
αλλιως περιπου ποια η αναλογια με τα λιτρα για να ειναι κ ωραιο αλλα κ καλο για τα ψαρια;;τι εννοεις απαιτησεις των κοραλιων;;δ εχουν ολα το ιδιο;;; |
|
||||
|
||||
![]()
εχω κανει μια μικρη ερευνα αλλα ειναι πολυ νωρις ακομα...
φαντασου τωρα το ξεστηνω κ υπολογιζω να ξεκινησω παλι σε κανα 3μηνο στην καλυτερη!!! ακριβως το ιδιο με τα κοραλια φιλε....ειναι το κατι αλλο!!!θα δω ομως κ παρουσιασεις αλλων...!!! sump θελω οπως δηποτε;; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εφόσον μιλάς για έρευνα αγοράς, υποθέτω πως αναφέρεσαι σε πολλές περιπτώσεις που ο βράχος κοστίζει 4 ευρώ...οπότε θα μας έκανε καλό να μάθουμε το "ΑΠΟ ΠΟΥ"? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια στην επιλογη λαμπων | antonis1988 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 16-03-11 19:40 |
βοηθεια στην επιλογη φιλτρου | prospathw | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 05-01-11 15:32 |
Μια βοηθεια στην επιλογη.. ειναι πολλα... | achisael | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 69 | 05-01-11 14:37 |
την βοηθεια σας στην επιλογη ενυδρειου | panoscorfu | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 21-04-08 21:13 |