|
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον το κοριτσι κουβαλαει αυγα...
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ενημερώσω για την πορεία μετά από 10 ημέρες θεραπείας.
Τα άλλα ψάρια, εκτός από τα tateurndina, φαίνονται να είναι όλα καλά. Το white minnow που ξυνόταν έχει πολύ καιρό πια να ξυστεί (για τουλάχιστον 8 ημέρες), ενώ κανένα CPD δεν ξαναπαρουσίασε ίχνη dropsy. Στα tateurndina, επίσης, υπάρχουν θετικά νέα αλλά δεν είναι όλα τέλεια. Συγκεκριμένα: Το tateurndina που ξυνόταν έπαψε πια να το κάνει εδώ και 2 ημέρες, ενώ σε κανένα δεν παρουσιάζονται εξωτερικά λευκά σημάδια. Παράλληλα - χτυπώ ξύλο - δεν έχω χάσει κάποιο άλλο, έχουν παραμείνει 6 τον αριθμό. Αλλά, η όρεξή τους παραμένει υποτονική, αν και οι κινήσεις τους είναι πιο φυσιολογικές. Επίσης, εκτός από μια red cherry που πέθανε, κανένα άλλο ασπόνδυλο δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Λέω να συνεχίσω τη θεραπεία για 2 ακόμα ημέρες για σιγουριά. |
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα είναι η τέταρτη ημέρα μετά το τέλος της (12 ήμερης, τελικά) θεραπείας με Paraguard και Flagyl. Δεν έχω χάσει άλλο ψάρι (χτυπώ ξύλο…), ούτε υπάρχουν τίποτα ‘ύποπτα’ εξωτερικά σημάδια σε κάποιο και ,απ’ όσο μπορώ να παρατηρήσω, δεν ξύνεται κανένα. Οπότε θεωρώ την θεραπεία, μέχρι τώρα, επιτυχημένη – ιδιαίτερα μάλιστα που δεν επηρέασε αρνητικά τα φυτά και τα ασπόνδυλα
![]() ![]() Το περίεργο είναι ότι τα tateurndina δεν πολυτρώνε. Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι πιο αδυνατισμένα απ΄ότι παλιότερα, το αντίθετο μάλλον, αλλά δεν ξέρω τι στο καλό τρώνε! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Χαιρομαι που τα νεα ειναι ευχαριστα φιλε! Μπραβο που το παλεψες!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν τα ειχες βαλει σε καραντινα απτην αρχη θα ειχες γλυτωσει πολλους μπελαδες.
εχω την εντυπωση πως αυτο που βοηθησε τελικα ηταν το flagyl. εισαι τυχερος που δεν εχασες περισσοτερα με τοσες απανωτες θεραπειες. τις βιταμινες,αν ριχνεις ακομα καθε δυο μερες,κοψτες.μπορει να κανουν πιο πολυ κακο. και κανε και μετρησεις να βλεπεις τι γινεται με τη βιολογια σου.η αμμωνια αν και ειναι ακρως επικινδυνη,μπορει να "καταπολεμηθει" αν υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες (χαμηλο ph και θερμοκρασια),αφου ενα μεγαλο ποσοστο (ολικης αμμωνιας)μετατρεπεται σε αμμωνιο το οποιο δεν ειναι αμεσα επικινδυνο.με τα νιτρωδη δεν ισχυει αυτο.ακομα και ενα μικρο ποσοστο στο νερο μπορει να τα "στειλει" τα ψαρια. ελπιζω να πανε ολα καλα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγη Tateurndina Ocellicauda | Dimis | Άλλα ψάρια Αυστραλίας - Νέας Γουινέας | 22 | 08-12-09 16:22 |