|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό έπαθε και το Gourami μου και το έχει από 21/6/13 (τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ απο τις φωτογραφίες και τις περιγραφές σου). Μετά από 2-3 μέρες εμφανίστηκε και σε άλλα δυο. Θανάτους ευτυχώς δεν είχα. Έκανα θεραπεία με baktopur την περασμένη Πέμπτη και το Σάββατο (χθές). Σταμάτησε η εξάπλωση των λευκών σημαδιών, η οποία ειδικά στο πρώτο ψάρι ήταν ραγδαία, ωστόσο δεν εξαφανίστηκαν. Αυριο θα βάλω άνθρακα στο φίλτρο για απορρόφηση του φαρμάκου και αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση θα κάνω συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού και σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω συνδυασμό ΕΧΙΤ και esha2000 όπως καποιος συνχομπίστας με συμβούλεψε. Δε μπορώ να σου πω τι θα πρέπει να κάνεις εσύ γιατί δε ξέρω. Σου λέω απλά τη δική μου εμπειρία γιατί μου φαίνεται η ίδια νόσος (......μπορεί και να μην είναι). Καλή επιτυχία και αν έχεις καλά αποτελέσματα περιμένω νέα σου και το ίδιο θα κάνω κι εγώ!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Να κάνω μια παρατήρηση. Ένας συμφορουμίστας αγόρασε από τον ίδιο δύο tateurndina και του αρρώστησαν όπως και εμένα. Δεν είχαν λευκές περιοχές, αλλά ανορεξία και νωθρότητα. Μου είπε ότι χρησιμοποίησε ESHA2000 χωρίς αποτέλεσμα. Το ότι και στις δυο περιπτώσεις (σε εσένα και σε εμένα) η θεραπεία με bactopur δεν ήταν πλήρης πιθανά να υποδεικνύει την ίδια ασθένεια, πράγματι. Αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να επιμείνουμε περισσότερο στο bactopur, με τριπλή ή τετραπλή χορήγηση (η εταιρία συνιστά χορήγηση δυο φορές). Σου εύχομαι καλή επιτυχία με την θεραπεία που διάλεξες. Επειδή έχω πολλά ασπόνδυλα δεν μπορώ να την κάνω στο δικό μου ενυδρείο. |
|
|||
|
|||
![]()
Κατ' αρχήν θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά την επόμενη φορά που θα πάρεις ψάρια, αν θα τα πάρεις ή όχι απο το ίδιο κατάστημα. Δεν έχεις ενυδρειο καραντίνα ώστε να απομονωσεις εκεί τα άρρωστα ψάρια και να μην έχεις πρόβλημα με τα ασπόνδυλα στο μεγάλο κατα τη θεραπεία; Δε θυμάμαι αν το baktopur μιλάει για επανάληψη της αγωγής αλλα για να το λες εσυ μάλλον θα το διάβασες και έτσι θα ειναι. Οπως και να έχει, σε ότι κάνεις να έχεις επιτυχία σου εύχομαι και περιμένω νέα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Είναι πιθανό στην περίπτωσή μου η ασθένεια να είναι η Chilodonella. Τώρα που παρατηρώ τα tateurndina έχουν όλα τα συμπτώματα: - δυσκολία στην αναπνοή (ανεβαίνουν στην επιφάνεια να ανασάνουν) - ξύνονται - είναι ληθαργικά - το χρώμα τους έχει μαυρίσει - τα πτερύγιά τους δεν τα ανοίγουν συχνά - τείνουν να κρύβονται περισσότερο απ' ότι συνήθως - στα προχωρημένα στάδια τα ψάρια κάθονται κάτω και τα λέπια τους επηρεάζονται - σε εμένα σηκώθηκαν σαν dropsy στο CPD που έχασα. - η μείωση της θερμοκρασίας φαίνεται να ευνοεί την ασθένεια. - λίγα είχαν λευκές περιοχές (πληγές ; ) στο σώμα τους. Επίσης, σημαντικό στοιχείο είναι ότι το sera bactopur (που φάνηκε να βελτιώνει την κατάσταση αλλά δεν ήταν ικανό να την εξαλείψει) περιέχει μπλε του μεθυλένιου, το οποίο αναφέρεται εδώ - αλλά όχι αλλού - σαν μια από τις θεραπείες για την Chilodonella. Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την ακριβή διάγνωση, άλλωστε πολλά παράσιτα έχουν παρόμοια συμπτώματα (π.χ. το Costia & Trichodina). Θα προχωρήσω σε θεραπεία με το Seachem Paraguard & Metronidazole, τα οποία - απ' ότι κατάλαβα - είναι σχετικά ασφαλή για τα φυτά & τα ασπόνδυλα αλλά και για τα βακτηρίδια του φίλτρου. Σύμφωνα με αυτό, θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30°C για 5 ημέρες την σκοτώνει. Σκέφτομαι, λοιπόν, να την ανεβάσω σταδιακά στους 31°C. Αλλά τα φυτά & τα ψάρια μου (που είναι κρύου νερού) δεν θα έχουν πρόβλημα σε τέτοιες θερμοκρασίες; Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη plin : 01-07-13 στις 10:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
31 βαθμοι για 5 μερες πιστευω δε θα εχεις προβλημα. Εχω και εγω συννεφακια και προσφατα πηγα σε καταστημα που ειχε συννεφακια μαζι με δισκους ... Το αυτοκολλητο θερμομετρο εγραφε 32 περιπου. Εννοειται οτι δεν ειναι καθολου καλο για τα ψαρια αλλα τι αλλο να κανεις?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Να σημειώσω ότι ο συνφορουμίτης από τον οποίο αγόρασα τα CPD & Tateurndina, μόλις διάβασε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, προσφέρθηκε ευγενικά να πάρει πίσω τα ψαράκια και να μου επιστρέψει τα χρήματα. Βέβαια, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, άλλωστε φταίω που δεν τα έβαλα σε καραντίνα αν και υπήρχε εμφανές πρόβλημα σε ένα. Η προσφορά του, όμως, είναι χαρακτηριστική της φιλικής αντιμετώπισης που προάγουν τα forum. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη plin : 01-07-13 στις 12:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μια off topic ερωτηση. Tα peacock goby δε τρωνε τις γαριδες?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγη Tateurndina Ocellicauda | Dimis | ¶λλα ψάρια Αυστραλίας - Νέας Γουινέας | 22 | 08-12-09 16:22 |