|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Γιατι εχω δοκιμασει και τα αντιστοιχα της ΑΡΙ. |
|
||||
|
||||
![]()
Καθε εταιρεια εχε τα δυνατα και τα αδυνατα σημεια της.
Τα τεστ ειναι απο τα αδυνατα και το siporax ειναι απο τα δυνατα. Τα φαρμακα της (δεν τα χρειαστηκα ποτε) αλλα ακουω θετικες γνωμες γενικα. Το filtrewool της ειναι σουπερ και τα δυχτακια για τα υλικα αθανατο, αν και εχουν αυτο το καταραμενο ελατηριο στο κουμπωμα που σκουριαζει και πρεπει να το βγαζουμε. (Μα δεν τους εχει μιλησει κανεις για το ουλτρεξ?) Τα αεροφιλτρα της ειναι εξυπνα. Καλη εταιρεια γενικα ειναι. Η EHEIM ειναι απλα ενα σκαλοπατι πιο πανω απ'ολους, αλλα κι αυτη κανει τις πατατες της. (μα πρασινες σωληνες? διαφανες δεν μπορουν? μονο σαν εξτρα εχουν κατι σκουροχρωμες) Το Substrat ειναι το αντιπαλο δεος στο siporax. ΥΓ αληθεια το αστερακι της rena το ξερετε?
|
|||
|
|||
![]()
-Αν και η eheim "μου τα παιρνει"
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα χαρακτηριστηκα του ειναι εντυπωσιακα, εαν οντως ειναι και αληθεινα ειναι σιγουρα δυο κλικ πανω. ------------------------- Παράθεση:
Συμφωνω απολυτα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη beteranos : 06-01-09 στις 02:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει κάποιος που να μην είναι ευχαριστημένος με το βιολογικό του υλικό ? Μάλλον όχι. Οπότε βάλτε λίγο από το καθένα να ησυχάσετε.Αν έχει και δέκα πόρους παραπάνω ή λιγότερο δεν πιστεύω να το καταλάβουμε.Το ίδιο "θαυματουργά" υλικά έχει και η dennerle .Αντε να αποδείξεις πόσες τρύπες έχει το κεφαλοτύρι
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο συνδιασμός υλικών και φίλτρου είναι που κάνει το αποτέλεσμα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα αναζητούσα υλικά με καλλίτερα χαρακτηριστικά είναι αν θα ήθελα να "αναβαθμήσω" το φίλτρο ως προς την βιολογική ικανότητα. Αλλά:
- οι περισσότεροι αγοράζουν μεγαλήτερο φίλτρο από τα ονομαστικά λίτρα. (η μεγαλήτερη παροχή συνήθως σημαίνει και μεγαλήτερες διαστάσεις) - φτιάχνουν σαμπ με διαστάσεις ικανές να χωράνε ακόμη και μεγαλήτερη ποσότητα φτηνών υλικών. -Έχουν φυτεμένο όπου η βιολογία του φίλτρου παίζει μικρό ρόλο. - Βάζουν δεύτερο φίλτρο για μεγαλήτερη διαθεσιμότητα Οπότε ΙΜΟ η αναζήτηση του καλλίτερου υλικού είναι περισσότερο θεωρητική ή έχει πρακτική αξία σε λιγότερες περιπτώσεις από όσες νομίζουμε.* Φυσικά για λόγους οικονομίας θα προτιμούσα ένα σφουγγάρι για πέντε χρόνια παρά ένα "super κάτι" πού θα θέλει αλαγή κάθε χρόνο. * δεν αναφέρομαι σε αρχάριους που εσφαλμένα θα γεμίσουν το ενυδρείο ψάρια, ούτε σε έμπειρους χομπίστες που εν γνώση τους θα υπέρ στοκάρουν για κάποιο διάστημα ένα ενυδρείο. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
To σκεπτικο σου ειναι σωστο για ολους οσους βαζουν στο φιλτρο τους σφουγγαρια ,πολυεστερικο βαμβακα, και βιολογικο υλικο, εγω ομως επειδη εχω μεγαλα ψαρια και βαζω στο φιλτρο μου και αλλα υλικα περαν των παραπανω, μειωνετε ο χωρος που ειναι διαθεσιμος για βιολογικο, γιαυτο θελω ενα υλικο αποικησης βακτηριδιων το οποιο να ειναι οσο το δυνατον καλυτερο. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
και οι διαφανοι σωληνες συντομα γινονται πρασινοι μεσα
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
δεν εχεις και πολυ αδικο
αλλα δεν ειναι και ακριβως το ιδιο οι πρασινοι σωληνες σε φυτεμενο ειναι μια χαρα εαν δεν εχει φυτα ομως φαινονται ασχημα εχω μαυρους (ημιδιαφανοι μαυροι ειναι για την ακριβεια) απο JBL και ειναι ΠΟΛΥ καλυτεροι για καθε ειδος ενυδρειου |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι εχεις δικιο.
Απο "αποδοση" εννοουσα. Αν κοστιζει τα διπλα αλλα κανει τριπλη δουλεια δεν ειναι ακριβο. ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Siporax Vs SUBSTRATpro.... | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 37 | 29-05-08 11:12 |
Substrat Pro!! | gtsia | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 15-03-08 00:53 |
substrat - siporax | Fanis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 20-01-06 09:00 |
Siporax | tolis_1234 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 09-02-05 03:38 |