|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ξερω οτι δεν πρεπει να ειναι 0 αλλα τα κανω ολα σωστα και ειναι 0! Εχει περασει τοσος καιρος και το προσεχω το ολο θεμα με αλλαγες κτλ και δεν ανεβαινει το ΝΟ3!
Προσπαθω αλλα ματαια γυρναω ρωταω μαγαζια-γνωστους ολοι μου λενε "οχι" Ξερω οτι πρεπει να φυγει αλλα απο την αλλη περασε τοσος καιρος για να ειναι ενα αδειο ενυδρειο και ενα παγκασιους κρυμμενο κατω στον βυθο συνεχεια! Τα γκαμπις γεννουν τοσο ευκολα?? Θελω μικροσκοπικα ψαρακια οσο γινεται! Αν βαλω 2 γκαμπις μεσα τι θα γινει? Και αυτο με το ΝΟ3 πως να το ανεβασω μετα απο τοσες προσπαθιες??? Ευχαριστω! |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου το ψαρι σου δεν κανει για κανενα ενυδρειο
Χαρισε το και ξεκινα απο την αρχη Καλη συνεχεια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις στρωμενο φιλτρο και τηρεις σωστα τις ρουτινες σου, τα guppies θα στο γεμισουν το 60αρι σε ενα 6μηνο και δεν θα ξερεις τι να τα κανεις. Πριν κανεις οτιδηποτε, διαβασμα για να μαθεις τις αναγκες τους. Ενα φυτεμενο ενυδρειο χαμηλων απαιτησεων με αρκετο κερατοφυλλο για να προστατευεται ο γονος, ειναι οτι πρεπει. Τα ζωοτοκα μπαινουν σε χαρεμια (1 αρσενικο/3 θηλυκα) για να αποφευγεται το επιμονο κυνηγι του ζευγαρωματος.
Αλλα, επιμενω, πριν κανεις οτιδηποτε, πρεπει να βρεις λυση για το ψαρακι που σου φορτωσανε. Ειναι κριμα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Περίμενε να πεθάνει το ψάρι! Πως σου φαίνεται σαν ιδέα? Γιατί να βάλεις κι αλλα ψαράκια και να υποφέρουν κι αυτά? Τι σημαίνει : "περασε τοσος καιρος για να ειναι ενα αδειο ενυδρειο και ενα παγκασιους κρυμμενο κατω στον βυθο συνεχεια"? Τι σημαίνει : "θέλω μικροσκοπικά ψαράκια, όσο γίνεται"? Τι σημαίνει :"αν βάλω 2 γκαπις, τι θα γίνει"? Πάμε τώρα σε σοβαρές ερωτήσεις (γιατί τα παραπάνω γράφτηκαν για άλλους λόγους!): 1. Αγγελία έβαλες? 2. Επιστροφή στο μαγαζι απ το οποίο το αγόρασες, δοκίμασες? (Εννοώ να πας να τους το αφήσεις σε πλαστική σακούλα και να φύγεις) Αν δεν βρεθεί διάθεση & ενδιαφέρον να ενημερώθεις για τα βασικά, δουλειά δεν γίνεται Σορρυ για το υφος, αλλά ελπίζω το 2014 να πάει καλύτερα για τα ζωντανά "μας", απ την περσινή χρονιά!
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τουλαχιστον για τα ΝΟ3 πως να καταφερω να ειναι μετρησιμα? Τοσες αλλαγες κτλ και παλι στο 0 ειναι! Εγω συγνωμη για τις πολαπλες αποριες μου εδω και 20 μερες ;/ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε τι συχνότητα και σε τι ποσοστό αλλαγής νερού?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
Αρχικα 1 φορα την εβδομαδα 50% νερου! Τωρα μερα παρα μερα 20%
|
|
|||
|
|||
![]()
με ιδιες παραμετρους νερο ετσι; Προσωπικα μου φενεται λογικο αν εχεις καλη βιολογια και με τα τεστ τις sera τα ΝΟ3 να μην μετρουνται (το εχω παθει και εγω παλια σε ενα μικρο μονομαχοενυδρειο 40 λιτρα ). Στο φιλτρο τι εχεις υλικα; Ποσα λιτρα την ωρα γραφει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς να θέλω να σε παιδέψω, συμπλήρωσε τη φόρμα για να έχουμε πλήρη εικόνα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398 (και μπράβο για την αγγελία - αν και θα έπρεπε να την είχες αναρτήσει απ την πρώτη στιγμή)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Δε θα ήταν καλό να αναφερθεί το όνομα του καταστήματος; Θεωρώ εγκληματικό για έναν επιχειρηματία που ασχολείται με ζωντανά, να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τροπο, δηλαδή να πουλάει σε έναν που έχει άγνοια περί ενυδρειακων ένα τέτοιο ψάρι και να μη δέχεται την επιστροφή και χωρίς μάλιστα να του ζητηθεί επιστρέψει τα χρήματα. Εμένα μου φαίνεται ότι κι εκείνος ήθελε να ξεφορτωθεί το ψάρι για κάποιους λόγους και το φόρτωσε σε πελάτη και αυτό ακριβώς ειναι το εγκληματικό. Πιστεύω πως πρεπει να αναφερθεί η επωνυμία του καταστήματος για προστασία των υπολοίπων καταναλωτών.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ομως, δυστυχως, θαυματα δεν μπορουν να γινουν οταν μιλαμε για ζωντανους οργανισμους. Το καθε ειδος, ειτε ζει στο νερο, ειτε στη στερια, ειτε στον αερα, εχει τις αναγκες του. Και απο πληροφοριες για το καθενα, δεν μπορει να πει κανενας οτι δεν μπορει να βρει μεσω του internet.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Διαβάζεις... αλλά μάλλον ΔΕΝ προσέχεις... ΤΙ σου γράφουν, γι' αυτό θα στο κάνω απλό. Πηγαίνεις στο κατάστημα (επέλεξε σε πιο ήταν πιο φιλικός ο τρόπος)... τους λες... έσπασε το ενυδρείο που είχα και με το ζόρι πρόλαβα όσο νερό έμεινε μέσα με το ψάρι ζωντανό. Επειδή ΔΕΝ θα ξαναστήσω ενυδρείο... σας το ΧΑΡΙΖΩ να ΜΗΝ πεθάνει... αφήνεις την σακούλα με το ψάρι και φεύγεις. Ελπίζω να ήμουν απλός και κατανοητός.- ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν το κανω ομως ετσι και τελικα δεν γινει τιποτα...αυτο δεν θα ζησει μετα ουτε αν το γυρισω σπιτι ;/ Και τη μια φορα που το εκανα στο καταστημα που το αγορασα ετρεχα σαν παλαβος για να προλαβω! Τελος παντων ευχαριστω θα το κανω μαλλον και οτι γινει ας γινει...θα περιμενω λιγο ακομα για τις αγγελιες...
|
|
|||
|
|||
![]()
Επιμένω εγω.... θα μπορούσαμε να μάθουμε το όνομα του καταστήματος για να μη την πατήσουμε κι εμείς;
|
|
|||
|
|||
![]()
ας αναφερθει το ονομα του καταστηματος
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...7&postcount=54 Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά εγώ θα είχα αφήσει το ψάρι στα πόδια του πετσοπα που μου το πούλησε (αν δεν βρεθεί λύση μέσω αγγελίας) Θα συμφωνήσω βέβαια και με το ποστ του Θοδωρή http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...7&postcount=34 Δεν ειμαστε άμοιροι ευθυνών, όταν πλέον μπορεις να βρεις πληροφορίες για το καθετί Καλή συνέχεια στις επιλογές σου...(και καλή αρχή με το χόμπι)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να επιστρεψεις ψαρια στο συγκεκριμενο κατάστημα.Αν πας μερικες φορες και σε μαθουν οι υπαλληλοι δεν θα αντιμετωπίσεις καποιο πρόβλημα.Απλα η συγκεκριμενη πραξη πρεπει να παραμεινει μεταξυ 2-3 ατομων να μην γινει ντορος.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σωστα το ειχα ξεχασει ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εισαγωγη ψαριων | tsoui | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 19-04-13 23:00 |
Βοηθεια για προσθεση 2ης λαμπας στο καπακι!! | jimbaton | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 22-09-11 02:10 |
Προσθεση υποστρωματος σε ενεργο ενυδρειο και πρωτεινικο φιλμ επιφανειας | j.p. | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 17-10-10 12:27 |
προσθεση υποστρωματος | Αber | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 11-10-10 12:36 |
Προσθεση δευτερης λαμπας στο ενυδρειο απο Carrefour | GFON | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 09-03-05 16:33 |