|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρείο δεν έχει υπερβολικό ύψος, μια χαρά θα τα πάει το "κοκκινος"! Δοκίμασε με πλατανοφυλλα ή προμηθεύσου φύλλα catappa για να φτιάξεις black water. Θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα Για τα ξυλα θα συμφωνήσω με τον Θοδωρή. Θέλουν προσοχη. Μπορεί να σου αρέσει όπως τα έχεις τοποθετήσει, αλλά προέχει ο μονομάχος Γενικά μ άρεσε η όλη εικόνα, ίσως μερικά ακόμη φυτάκια...να τα χρειάζεται Ο θερμαντήρας καλύτερα να μην πιανει..πάτο. Ακόμη καλύτερα να μπει σε καποιο σημειο στην πλατη του ενυδρείου και να κρυφτεί σε λίγο καιρό με κάποιο φυτό Σχετικά με την φωτοπεριόδο σου, εγώ προσωπικά επιλέγω μεσημερι με βραδυ (15:00 - 23:00) δλδ Εξαρτάται βέβαια αν το σημείο στο οποίο έχεις το ενυδρείο, έχει φως την ημέρα Καλή συνέχεια εύχομαι
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα προσπαθησω να βρω φυλλα catapa.
Εχω βαλει ηδη αγγελεια για φυτα επιφανειας. Και θα βρω και αλλα φυτα να προσθεσω. Θα κρυψω και τον θερμοστατη καπου ισως πισω απο το φιλτρο. Και θελω να βαλω κατι να μειωσω και τη ροη γιατι τον βλεπω να δυσκολευετε! Εννοειται πως προεχει ο μονομαχος
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε το spray bar να χτυπάει προς το τζάμι
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() σωστοοος δεν το χα σκεφτει... στην ουσια σκεφτομουνα κατι πιο περιπλοκο.. Και δεν πηγε το μυαλο μου το απλο!!
|
||||
|
||||
![]()
Με τα πλατανόφυλλα δεν νομίζω να δεις και καμιά τεράστια διαφορά, το έχω δοκιμάσει αλλά αυτά που μάζεψα ήταν πολυκαιρισμένα δηλαδή είχαν πολύ καιρό που έπεσαν γιαυτό άμα μαζέψεις φρόντισε αυτά να είναι φρεσκοπεσμένα. Ωραίο το ενυδρείο αλλά φαίνεται λίγο άδειο, βάλε κάποια καλοσχηματισμένη ρίζα άμα βρεις και βάλε πάνω κάποιο είδος μος και καμιά ανούμπια, τον πλέκο πολύ καλά θα κάνεις και θα τον βγάλεις γιατί τα λίτρα είναι πολύ λίγα για αυτόν. Πολύ ωραία τα λίτρα σου για τον μονομάχο, να τον χαίρεσαι, καλή συνέχεια
![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη δεν πολυ καταλαβα στο τελος το μειγμα το βαζω στο ενυδρειο;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Θα σου συνιστούσα να μην το ρίξεις με τη μία Βάλε μια μικρή ποσότητα για αρχή Εγώ συνήθως προσθέτω μισο μπουκάλι και το επόμενο στην επόμενη αλλαγή νερού
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ τόση ώρα για black water μιλάω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια δεν ειναι απαραιτητο το 6-8Gh για εκτροφης betta.
Με προεοιμασια του νερου αλλαγης με τυρφη, μια χαρα θα ειναι. Θα του ερθει πιο φτηνα φυσικα μια ΑΟ μακροχρονα, αλλα ετσι δεν επιτυγχανει σιγουρα και χαμηλο πεχα αλλα ουτε και Blackwater. (χωρις να ειναι κι αυτο απαραιτητο)
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, δεν αντιλεγω. Αλλα το gh 18 πρεπει να πεσει αρκετα κατα τη γνωμη μου. Και με μερικα πλατανοφυλλα δε νομιζω να γινουν και πολλα. Με λιγη τυρφη, συμφωνω οτι θα ειναι καλυτερα.
|
||||
|
||||
![]()
Βρηκα φυτα επιφανειας... Αλλα επειδη θα λειψω απο 20/12 εως 26/12 θα βαλω τυρφη απο τοτε. Ατομα στο σπιτι εχω να τον φροντισουν προσωρινα μεχρι να επιστρεψω.
|
||||
|
||||
![]()
Ολα σταδιακα πρεπει να γινουν, οποτε μην αγχωνεσαι να τα κανεις ολα αμεσως. Οι αποτομες αλλαγες μονο κακο κανουν. Οποτε, με την ησυχια σου οταν γυρισεις.
Φιλικη συμβουλη: οι οδηγιες που θα δωσεις για τη σωστη φροντιδα του ενυδρειου σου να ειναι γραμμενες με λεπτομερειες.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Σχετικά με τις οδηγίες, κάνε μια αλλαγή νερού μια μέρα πριν φύγεις, τάισε και άσε το ενυδρείο στον αυτόματο μέχρι να επιστρέψεις (6 μέρες δεν είναι πολλές) Οσες φορές έχουν εμπλακεί άσχετα άτομα με τα ενυδρεία, και μαγνητοφωνημένες οδηγίες να τους δώσεις... ![]()
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΛΛΑΓΗ ΨΑΡΙΩΝ-ΦΥΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. | Sakisdraminos | Ζωοτόκα | 40 | 22-10-12 19:55 |
ξεκιναω απο εβδομαδα με αλατια! | faceck | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 15 | 27-12-11 19:30 |
Ξεκιναω ενα 500αρι. Τι Υλικα να παρω? | kifinas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 13-09-09 16:35 |
ξεκιναω μπερδεμενος !!!!! | johnpalavos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 05-11-07 15:01 |
ξεκιναω.... | drizzt do urden | Bettas | 6 | 06-10-06 18:56 |