Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-09-13, 14:40
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παιδιά έχω 6 Σκαλάρια (4 Marble 2 Koi), 8 Neon Tetra, 7 Black Tetra, 2 Buenos Aires Tetra, 4 SAE, 4 Botia Clown, 1 Roseline Barb,8 Zebra Danio, 13 Gappy, 4 Apple Snail, 8-10 Γαρίδες Japonica Amano. Τα σαλιγκάρια είναι σίγουρο πως όχι απλά τσιμπολογάνε αλλά κάνουν τεράστιες τρύπες. Στις φωτό που έβαλα τα φύλα αυτά έιχαν πέσει μόνα τους, δεν τα εκοψα εγώ, δηλαδή τα πρόβληαματ συνοδεύονται και με πέσιμο φύλων. Πιστεύετε πως ένα test σιδήρου ή τεστ φοσφώρου θα μοιυ δείξει κάτι ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-13, 14:50
Το avatar του χρήστη nicpapa
nicpapa Ο χρήστης nicpapa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ρόδος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά έχω 6 Σκαλάρια (4 Marble 2 Koi), 8 Neon Tetra, 7 Black Tetra, 2 Buenos Aires Tetra, 4 SAE, 4 Botia Clown, 1 Roseline Barb,8 Zebra Danio, 13 Gappy, 4 Apple Snail, 8-10 Γαρίδες Japonica Amano. Τα σαλιγκάρια είναι σίγουρο πως όχι απλά τσιμπολογάνε αλλά κάνουν τεράστιες τρύπες. Στις φωτό που έβαλα τα φύλα αυτά έιχαν πέσει μόνα τους, δεν τα εκοψα εγώ, δηλαδή τα πρόβληαματ συνοδεύονται και με πέσιμο φύλων. Πιστεύετε πως ένα test σιδήρου ή τεστ φοσφώρου θα μοιυ δείξει κάτι ?
Φαγωμένα ειναι...
Φτιάξε την ψαροσυνθεση πρώτα και ασε τα φυτάκια για μετά.. Εχεις πάρει απο όλα τα ψαράκια..
εγω θα κρατουσα αυτά 8 Neon Tetra, 7 Black Tetra, 2 Buenos Aires Tetra, και τις γαρίδες, ή ακομη καλυτερα ενα ειδος τετρα και θα αυξανα στα 25-30 ατομα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-13, 14:55
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nicpapa Εμφάνιση μηνυμάτων
Φαγωμένα ειναι...
Φτιάξε την ψαροσυνθεση πρώτα και ασε τα φυτάκια για μετά.. Εχεις πάρει απο όλα τα ψαράκια..
εγω θα κρατουσα αυτά 8 Neon Tetra, 7 Black Tetra, 2 Buenos Aires Tetra, και τις γαρίδες, ή ακομη καλυτερα ενα ειδος τετρα και θα αυξανα στα 25-30 ατομα..
Σε αυτό έχεις δίκιο. Πλεονεξία. Ποιά πιστεύεις πως φταίνε περισότερο για να το έχω υπόψιν μου ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-13, 15:00
Χρηστος Ζ. Ο χρήστης Χρηστος Ζ. δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλιαρτος Βοιωτιας
Προεπιλογή

υπαρχει ενα ειδος apple snail που τρωει τα φυτα, δεν θυμαμαι ομως να σου πω πως μπορεις να το ξεχωρισεις απο το ακακο apple snail. εγω πιστευω οτι ειναι αυτο, ψαξτο λιγακι.

για την ψαροσυνθεση οπως σου ειπαν και παραπανω κατι πρεπει να κανεις.
κοιτας τι νερο μπορεις να προσφερεις στα ψαρια σου και κρατας καποιο ειδος καταλληλο για τα λιτρα του ενυδρειου σου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-13, 15:07
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χρηστος Ζ. Εμφάνιση μηνυμάτων
υπαρχει ενα ειδος apple snail που τρωει τα φυτα, δεν θυμαμαι ομως να σου πω πως μπορεις να το ξεχωρισεις απο το ακακο apple snail. εγω πιστευω οτι ειναι αυτο, ψαξτο λιγακι.

για την ψαροσυνθεση οπως σου ειπαν και παραπανω κατι πρεπει να κανεις.
κοιτας τι νερο μπορεις να προσφερεις στα ψαρια σου και κρατας καποιο ειδος καταλληλο για τα λιτρα του ενυδρειου σου.
Ευχαριστω Χρηστο, τα apple snail θα βγουν σήμερα κιόλας σε ενα μικρό ενυδρείου που έχω χωρίς φυτά. Να σκεφτείς πως έβαλα 2 σε ένα αλλό ενυδρείο με νούφαρα και μέσα σε 2 μέρες μου έκαναν τεράστιες τρύπες στα φύλα. Προσωρινά θα μετακομίσουν στο μικρό και θα τα ταίζω αγγουρακι που το τσακίζουν. Η αλήθεια είναι πως μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα και είναι και πολυ φαγανά.
Ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-13, 15:10
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Ευχαριστω Χρηστο, τα apple snail θα βγουν σήμερα κιόλας σε ενα μικρό ενυδρείου που έχω χωρίς φυτά. Να σκεφτείς πως έβαλα 2 σε ένα αλλό ενυδρείο με νούφαρα και μέσα σε 2 μέρες μου έκαναν τεράστιες τρύπες στα φύλα. Προσωρινά θα μετακομίσουν στο μικρό και θα τα ταίζω αγγουρακι που το τσακίζουν. Η αλήθεια είναι πως μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα και είναι και πολυ φαγανά.
Ευχαριστώ
Μετά την αλλαγή της ψαροσύνθεσης θα έχετε νέα μου για το πως πάνε τα φυτά γιατί με έχει πιάσει πείσμα που βλέπω εδώ τόσα όμορφα ενυδρεία με υπέροχα και υγιή φυτά και τα δικά μου είναι όλο προβλήματα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-13, 15:15
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

να τα ταίζεις τα σαλιγκάρια...καθε ενηλικο απλ σνειλ πιανεται κανονικα σαν ενηλικο ψάρι ,και θελουν και αυτα ταισμα με λαχανικα ή ταμπλετες 1-2 φορες τη βδομαδα..δεν τρεφονται με ακαθαρσίες...

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-13, 15:10
Το avatar του χρήστη Alex_Salonica
Alex_Salonica Ο χρήστης Alex_Salonica δεν είναι συνδεδεμένος
Shrimp Artist

Περιοχή: Newcastle under lyme
Προεπιλογή

Τα φύλλα φαίνονται δαγκωμένα

Κατά πάσα πιθανότητα κάποιο σαλιγκάρι είναι ο ένοχος. Δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398 για να αναγνωρίσεις τα σαλιγκάρια σου.

Πάντως και τα "ακίνδυνα" apple snail αν δεν βρουν άλλη τροφή μπορούν να στραφούν σε υγιή φυτά.

Ξεκίνα το ξεστοκάρισμα, έχεις πολλά ζωντανά για τα λίτρα σου και αργά ή γρήγορα θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.
Παλιά 19-09-13, 15:21
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα φύλλα φαίνονται δαγκωμένα

Κατά πάσα πιθανότητα κάποιο σαλιγκάρι είναι ο ένοχος. Δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398 για να αναγνωρίσεις τα σαλιγκάρια σου.

Πάντως και τα "ακίνδυνα" apple snail αν δεν βρουν άλλη τροφή μπορούν να στραφούν σε υγιή φυτά.

Ξεκίνα το ξεστοκάρισμα, έχεις πολλά ζωντανά για τα λίτρα σου και αργά ή γρήγορα θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.
Μάλλον είναι Golden Apple Snail, το χρώμα κάτι τέτιο μου δείχνει. θα το ψάξω καλύτερα μόλις πάω σπίτι.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy Εμφάνιση μηνυμάτων
να τα ταίζεις τα σαλιγκάρια...καθε ενηλικο απλ σνειλ πιανεται κανονικα σαν ενηλικο ψάρι ,και θελουν και αυτα ταισμα με λαχανικα ή ταμπλετες 1-2 φορες τη βδομαδα..δεν τρεφονται με ακαθαρσίες...
Εννοείτε πως τα ταΐζω, έχω φτιάξει και ειδικές βάσεις με ανοξείδωτο σύρμα με στρογγυλεμένες άκρες για να μη τραυματίσω αυτά ή κάποιο άλλο ψάρι που καρφώνω φέτες με αγγούρι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 19-09-13 στις 15:21 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-10-13, 12:05
Bob ο Μάστορας

Προεπιλογή

Παιδιά καλησπέρα,
Υπάρχουν νεότερα για το θέμα που ανέφερα.
Πρόσεξα 2 πέτρες/βότσαλα που είχα μέσα και είδα πως είχαν ένα καφετί χρώμα. Όταν τις έπιασα να τις βγάλω να δω γιατί έχουν γίνει έτσι, παρατήρησα πως ήταν σαν να ήταν σκουριά. Κιτρίνισε το χέρι μου. Φάνηκε ξεκάθαρα πως ήταν σκουριά ή κάτι σαν σκουριά και ήταν έτσι μόνο οι 2 αυτές πέτρες. Εννοείτε πως τις έβγαλα αμέσως και σκέφτηκα πως αν είναι σκουριά θα έχω υπερβολικές ενώσεις σιδήρου μέσα στο ενυδρείο και ελάττωσα τη λίπανση από καθημερινή σε 1 φορά την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε 2 εβδομάδες. Η Vallisneria ενώ είχε χάσει σχεδόν όλα τα φύλα έχει αρχίσει και βγάζει νέα, ο Echinodorus είναι σταθερός, δεν έχει νέες τρυπούλες καιη Hygrophila σταμάτησε να χάνει τόσα πολλά φύλλα και βγάζει πολλά νέα χωρίς τρυπούλες. Εννοείτε πως τα applesnail βγήκαν από τη πρώτη στιγμή και σταμάτησαν οι μεγάλες τρύπες. Είναι δυνατόν να υπήρχε υπερσιδήρωση και να προκλήθηκε αυτό το πρόβλημα ; Απώλειες ψαριών δεν είχα και δεν έχω. Οι μετρήσεις είναι οι ίδιες χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέτρηση σιδήρου και φωσφόρου δεν έχω κάνει ποτέ γιατί δεν έχω τεστ.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές