|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά έχω 6 Σκαλάρια (4 Marble 2 Koi), 8 Neon Tetra, 7 Black Tetra, 2 Buenos Aires Tetra, 4 SAE, 4 Botia Clown, 1 Roseline Barb,8 Zebra Danio, 13 Gappy, 4 Apple Snail, 8-10 Γαρίδες Japonica Amano. Τα σαλιγκάρια είναι σίγουρο πως όχι απλά τσιμπολογάνε αλλά κάνουν τεράστιες τρύπες. Στις φωτό που έβαλα τα φύλα αυτά έιχαν πέσει μόνα τους, δεν τα εκοψα εγώ, δηλαδή τα πρόβληαματ συνοδεύονται και με πέσιμο φύλων. Πιστεύετε πως ένα test σιδήρου ή τεστ φοσφώρου θα μοιυ δείξει κάτι ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φτιάξε την ψαροσυνθεση πρώτα και ασε τα φυτάκια για μετά.. ![]() ![]() εγω θα κρατουσα αυτά 8 Neon Tetra, 7 Black Tetra, 2 Buenos Aires Tetra, και τις γαρίδες, ή ακομη καλυτερα ενα ειδος τετρα και θα αυξανα στα 25-30 ατομα.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
υπαρχει ενα ειδος apple snail που τρωει τα φυτα, δεν θυμαμαι ομως να σου πω πως μπορεις να το ξεχωρισεις απο το ακακο apple snail. εγω πιστευω οτι ειναι αυτο, ψαξτο λιγακι.
για την ψαροσυνθεση οπως σου ειπαν και παραπανω κατι πρεπει να κανεις. κοιτας τι νερο μπορεις να προσφερεις στα ψαρια σου και κρατας καποιο ειδος καταλληλο για τα λιτρα του ενυδρειου σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
να τα ταίζεις τα σαλιγκάρια...καθε ενηλικο απλ σνειλ πιανεται κανονικα σαν ενηλικο ψάρι ,και θελουν και αυτα ταισμα με λαχανικα ή ταμπλετες 1-2 φορες τη βδομαδα..δεν τρεφονται με ακαθαρσίες...
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα φύλλα φαίνονται δαγκωμένα
Κατά πάσα πιθανότητα κάποιο σαλιγκάρι είναι ο ένοχος. Δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398 για να αναγνωρίσεις τα σαλιγκάρια σου. Πάντως και τα "ακίνδυνα" apple snail αν δεν βρουν άλλη τροφή μπορούν να στραφούν σε υγιή φυτά. Ξεκίνα το ξεστοκάρισμα, έχεις πολλά ζωντανά για τα λίτρα σου και αργά ή γρήγορα θα έχεις σοβαρό πρόβλημα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Εννοείτε πως τα ταΐζω, έχω φτιάξει και ειδικές βάσεις με ανοξείδωτο σύρμα με στρογγυλεμένες άκρες για να μη τραυματίσω αυτά ή κάποιο άλλο ψάρι που καρφώνω φέτες με αγγούρι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 19-09-13 στις 15:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά καλησπέρα,
Υπάρχουν νεότερα για το θέμα που ανέφερα. Πρόσεξα 2 πέτρες/βότσαλα που είχα μέσα και είδα πως είχαν ένα καφετί χρώμα. Όταν τις έπιασα να τις βγάλω να δω γιατί έχουν γίνει έτσι, παρατήρησα πως ήταν σαν να ήταν σκουριά. Κιτρίνισε το χέρι μου. Φάνηκε ξεκάθαρα πως ήταν σκουριά ή κάτι σαν σκουριά και ήταν έτσι μόνο οι 2 αυτές πέτρες. Εννοείτε πως τις έβγαλα αμέσως και σκέφτηκα πως αν είναι σκουριά θα έχω υπερβολικές ενώσεις σιδήρου μέσα στο ενυδρείο και ελάττωσα τη λίπανση από καθημερινή σε 1 φορά την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε 2 εβδομάδες. Η Vallisneria ενώ είχε χάσει σχεδόν όλα τα φύλα έχει αρχίσει και βγάζει νέα, ο Echinodorus είναι σταθερός, δεν έχει νέες τρυπούλες καιη Hygrophila σταμάτησε να χάνει τόσα πολλά φύλλα και βγάζει πολλά νέα χωρίς τρυπούλες. Εννοείτε πως τα applesnail βγήκαν από τη πρώτη στιγμή και σταμάτησαν οι μεγάλες τρύπες. Είναι δυνατόν να υπήρχε υπερσιδήρωση και να προκλήθηκε αυτό το πρόβλημα ; Απώλειες ψαριών δεν είχα και δεν έχω. Οι μετρήσεις είναι οι ίδιες χωρίς κανένα πρόβλημα. Μέτρηση σιδήρου και φωσφόρου δεν έχω κάνει ποτέ γιατί δεν έχω τεστ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με Echinodorus Ozelot red | KenJiNx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 03-09-13 22:34 |
Πρόβλημα με Vallisneria | danny | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 27-01-13 02:33 |
Πρόβλημα με echinodorus bleheri | aquaristas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 02-11-09 14:55 |
Πρόβλημα με Vallisneria nana | ψαρια και ψαρια | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 21-09-07 15:26 |