Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Greek Aquarist's Boards

Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-09-10, 23:39
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Tόλη διαφωνούμε απολύτως και για τα μίνιμουμ λίτρα και μήκη (για ξιφοφόρους και ροδόστομους πχ), αλλά και για το τι θα πρέπει να προτείνουμε στους αρχάριους και με ποιά φιλοσοφία πρέπει να τους υποδεχόμαστε και να τους καθοδηγούμε.
Αν διαβασες το μηνυμα μου no 34, που διαφωνουμε?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από drbig Εμφάνιση μηνυμάτων
Οσοι αρχαριοι έχετε απο 50λτ και κατω ---> Πεταξτε το
Οσοι αρχαριοι έχετε απο 51-100λτ (νερο βρυσης)---> 1 κουτσουρο, 1 ανουμπια, 2 βαλισνεριες, 1 ζευγος κριμένσις, η αλλιως 1 χαρέμι γκαπι
Οσοι αρχαριοι εχετε απο 101-200λτ (νερο βρυσης)---> ξερω γω κτλ κτλ

Εφ όσον τα ίδια και τα ίδια λέγονται μονίμως, και δεν προκειτε ποτε να προτείνετε σε αρχάριο με 100λιτρα ενυδρείο να πάρει ροδόστομους τι του λεμε να κοιταξει του κ.Τσαμη το site και να μας πει τι του αρέσει? Απλα για να τον γειώσουμε μετά?

Εφ όσον δεν προκειται ποτέ να αλλάξουμε τα "υπομνηματα" του μυαλου μας
τι το σκοτίζουμε?
Πειτε μου ειλικρινά...
Τι θα προτεινα εγω, σε 50 λιτρα και κατω (παντα για αρχαριους - ας πουμε 40 με 50 λιτρα?):
1) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) με μονομαχο και μηλοσαλιγκαρα.
2) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) με γαριδες (ενδεχομενως δυο ειδη συμβατα).
3) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και ενα ζευγαρι colisa chuna.
4) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και μια ομαδα (5-6) tanichtys albonubes.
5) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και μια ομαδα (5-6) celestichthys margaritatus.
6) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και μια ομαδα (5-6) cherry barbs.
7) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και ενα χαρεμι guppies ή endlers.
Να το κανω υπομνημα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 00:01
drbig Ο χρήστης drbig δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: ΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΕΣΕΙ
Προεπιλογή

Εμένα ειλικρινά μου άρεσε η απάντησή σου. Μπορει να την έγραψες με μια δόση χιουμορ, αλλά είναι πολύ πολύ παραπάνω απο αυτό που έχω ακούσει, δει, μου έχουν πει, και γνώριζα εως τώρα.. Και φυσικά να το κάνεις υπομνημα, προσθέτοντας και λύσεις για 100 λιτρα!
Αντε για να μαθαίνω και γω τιποτε.. (το εννοω ασχετα που έβαλα smilie)
-------------------------
Πρεπει επισης να παραδεχτω οτι απεγκλωβίστικα απο τα δικά μου στεγανά, γιατι ακουγοντας στα 50 λτ μονομαχο, η guppies/endlers είχα σταματήσει να σκέφτομαι την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλες εναλακτικες. Φανταστείτε αν εγω που έστησα 7 ενυδρεία σε ένα χρόνο μεσα (τοσο ασχολούμαι και το ξέρετε) σταμάτησα να σκεφτομαι οτι υπάρχουν εναλλακτικές ποσο εύκολα θα το θεωρήσει δεδομένο ενας ακόμη πιο νέος απο μένα...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drbig : 19-09-10 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 00:16
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Πανω στην ωρα που σκεφτομουν τι να βαλω το 50 λιτρο μου!!

Bokostaκο ... που θα παει θα βρω το στρουμφοχωριο σας και τοτε ...
Να πουμε του στραβου το δικιο ,,, εχω εγωισμο (τοσο που δε με αφηνει να θυμηθω ποσο αποτομος ημουν αν ημουν νατος παλι) αλλα παντα κανω ανα τακτα χρονικα διαστηματα αυτοκριτικη και επειδη ως συνηθως ειμαι στον κοσμο μου καλο ειναι να με βοηθατε λιγακι οταν βλεπετε πως "ξεφευγω"

Την τελευταια φορα που ειχα πει οτι συμφωνω με τον Πουριτανο ... ειχαμε "πλακωθει" ... τωρα να πω οτι δε συμφωνω??
Μπα ... θα το πω ... συμφωνω ...

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 01:04
Το avatar του χρήστη Αλέξης6
Αλέξης6 Ο χρήστης Αλέξης6 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Hannover, Germany
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis Εμφάνιση μηνυμάτων
Τι θα προτεινα εγω, σε 50 λιτρα και κατω (παντα για αρχαριους - ας πουμε 40 με 50 λιτρα?):
Έχω πραγματοποιήσει τα 1,2,4,6,7 και το 3 με αρσενικό σόλο, το 5 μου ξέφυγε προς το παρών...

Μπορώ να πω όλες φανταστικές επιλογές... Η αγαπημένη μου η 4!!! Που θα πάει δε θα ξαναπιάσουν τα κρύα, και μόλις τα ξαναβρώ θα το ξαναεπιχειρήσω!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 01:21
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αλέξης6 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορώ να πω όλες φανταστικές επιλογές... Η αγαπημένη μου η 4!!! Που θα πάει δε θα ξαναπιάσουν τα κρύα, και μόλις τα ξαναβρώ θα το ξαναεπιχειρήσω!!!
Δεν μπορεσες να το διατηρησεις και με τις ζεστες?
Παλιά 19-09-10, 01:29
Το avatar του χρήστη Αλέξης6
Αλέξης6 Ο χρήστης Αλέξης6 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Hannover, Germany
Προεπιλογή

Το αποχωρίστηκα κάπου τον Απρίλιο που μας πέρασε γιατί εδωσα το ενυδρείο που τα είχα και πήρα κάτι μεγαλύτερο τότε με διαφορετικές βλέψεις...

Μετά η αλήθεια είναι ότι δεν τα ξαναβρήκα κιόλας Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα...

οπότε εαν τα ξαναβρώ στο μέλλον..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 03:41
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Τόλη διαφωνούμε στο ότι εγώ, αντίθετα από εσένα, δεν θα απέκλεια ούτε τους ξιφοφόρους, ούτε τους ροδόστομους από 1 μέτρο ενυδρείο.
Δεν επιμένω ότι εγώ έχω δίκιο κι εσύ άδικο, γιατί τότε θα γεμίζαμε σελίδες, όπως σωστά είπες, απλά διαφωνώ με τα κόκκινα:

Παράθεση:
Κι εγω θα προτεινα πανω απο ενα μετρο ενυδρειο για 12 εκ ψαρι οπως ο ξιφοφορος - απλα θα το προτεινα λεγοντας γιατι, και θα σταματουσα (αν μιλουσα με αρχαριο). Το οτι τους κρατας θαυμασια εσυ σε μικροτερο και τους αναπαραγεις θαυμασια επισης ειναι αλλο - εισαι εμπειρος, ξερεις τι κανεις κι απο αλλαγες κι απο ταισματα κι απο περιβαλλον. Κι εγω θα προτεινα να μην βαλει ροδοστομους (η νεον), οχι τοσο για την συμπεριφορα στο κοπαδιασμα (νωρις για τετοια πραγματα σε εναν αρχαριο), αλλά γιατι θελουν πιο μαλακο και οξινο νερο, πραγμα που θα τον μπερδευε.
Βέβαια παρακάτω επεξηγείς τις απόψεις σου, αλλά η διαφωνία μου εστιάζεται στο ότι ο αρχάριος, μόλις διαβάσει ότι δεν μπορεί να βάλει αυτά
τα είδη και σε συνδυασμό με μια πρόχειρη έρευνα στο νετ, όπου οι 9 στους 10 του λένε ότι μπορεί άνετα, θα μας απορρίψει ως κολλημένους
υπερβολικούς και θα στραφεί σε άλλο φόρουμ-σάιτ-πηγή πληροφόρησης. Είναι πιο εύκολο (και λογικό ίσως) να πιστέψεις την πλειοψηφία, ειδικά
όταν σου λέει ότι το όνειρό σου είναι πραγματοποιήσιμο, παρά τους λίγους (εμάς) που τον στέλνουμε να ξηλωθεί για 300άρι ενυδρείο.

Κι εδώ επικαλούμαι τον drbig (Χάρη σε προσλαμβάνω για δικηγόρο μου ), που διατύπωσε ωραιότατα την ουσία της διαφωνίας μας:

Παράθεση:
Σας ανέφερα οτι το 90% των ακουαριστών (ΤΜ) εχουν ενυδρεία εώς 120 λίτρα και εως 1 μέτρο. Αυτό είναι γεγονός που δεν μπορεί κανένας να αρνηθει.
Το ίδιο και μεγαλύτερο ίσως ποσοστό χρησιμοποιεί νερό βρύσης.
Μήπως πρέπει να υιοθετήσουμε μια πιο πραγματιστική θέση στο όλο ζήτημα η οποία να λέει τουλάχιστον ότι :

φιλε αρχάριε. Υπάρχουν αυτες οι επιλογές για σένα σε Α' βαθμό που εκ των πραγμάτων δεν δημιουργούν κανένα προβλημα.. (λέμε τώρα)
Αλλά εφ όσον εμεις π.χ. προτείνουμε γκαπι (ε ρε poecilia αμοιρα) Αλλά εσύ θέλεις πχ Αγγελόψαρα, στα 120 λίτρα, θα μπορούσες να τα βάλεις αλλά με επιφυλάξεις και ιδιαίτερη προσοχή. εξηγώντας τους λόγους...

Σαφέστατα θέλει παραπάνω σκέψη και προσπάθεια το να μην προσπθήσεις να επιβάλεις την ιδεατή σου θέση στον αλλον.. ΑΛΛΑ...

δεν τον αποθαρρύνεις, του δείχνεις οτι υπάρχουν εναλλακτικές με το ανάλογο κόστος.

...Συν-ταξιδιώτες μου σ αυτο το υπέροχο χόμπυ, (χομπυ ειναι όμως) Δεν οφελούν κανέναν οι ακραίες θέσεις, είναι όμορφο να παρέχουμε το ιδεατό στα ψάρια μας, όμως οι περισσότεροι δεν θα το καταφέρουμε ποτε.. Μποούμε όμως να βοηθήσουμε κόσμο παρουσιάζοντας και μια πιο πραγματιστική θέση στα ποστ μας, που να μην αποθαρρύνει/διώχνει/πικραίνει του νεους. κι εμεις κάποτε νεοι είμασταν..
Οφείλω να ομολογήσω επίσης ότι η ποικιλία των προτάσεών σου για τα 40-50 λίτρα, είναι εντυπωσιακή τα μισά από αυτά δεν τα είχα καν σκεφθεί.
Όμως ας γίνουμε λίγο πιο ελαστικοί και στις υπόλοιπες προτάσεις μας, ας τον αφήσουμε τον νέο να βάλει και ξιφοφόρους και ροδόστομους σε 1
μέτρο ενυδρείο, ακόμη και σε 80 πόντους (κι ας μην δει ποτέ το κοπάδιασμα), προκειμένου να μην τον απογοητεύσουμε από την αρχή κι αργότερα,
(αφού θα τον έχουμε κρατήσει κοντά μας), θα έχουμε όλον τον χρόνο να του δείξουμε τα υπέρ και τα κατά και να τον καθοδηγήσουμε σωστά.

Να προτείνω και κάτι άλλο? Φτιάξτε μια δημοσκόπηση για να δούμε εδώ μέσα, από τα παλιά και νέα μέλη, από αυτούς που διαβάζουν τις συμβουλές μας,
πόσοι άραγε έχουν ξιφοφόρους σε πάνω από 1 μέτρο ενυδρείο και πόσοι έχουν ροδόστομους σε πάνω από 1,20 και μην εκπλαγείτε αν τα ποσοστά δείξουν,
ότι (ασχέτως αν όντως τα ψάρια χρειάζονται μεγαλύτερα ενυδρεία ή όχι), το 90% τα κρατάει σε μικρότερα από αυτά που τους συμβουλεύουμε.
Μήπως τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την αυστηρότητά μας, για να μην μείνουμε σε (πιθανόν σωστές) θεωρίες όταν η πράξη θα μας έχει ήδη ξεπεράσει?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 09:05
Banned

Προεπιλογή

¨Ηρθε η σειρά μου να συμφωνήσω μαζί σου Κώστα! Well said!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-10, 09:43
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

δηλαδη λετε οτι αν ενας νεος χωμπιστας θελει να βαλει 6 οσκαρ πχ σε 300 λιτρα ενυδρειο πρεπει να του πω μπραβο αγορι μου να του χαιδεψω και το κεφαλακι για να μη τον πλυγωσω και φυγει

ε οχι ρε παιδια οχι
γυρισαμε τη συζητηση αλλου και δεν εχω καταλαβει το γιατι
απο τα λιτρα πηγαμε στα κοπαδια και μετα το γυρνατε στον πλυγωμενο αρχαριο που θα του πω μπραβο για μια πατατα που εκανε

ολοι στο φορουμ λενε οτι ειμαι ο κραχτης κραζω πολυ λενε δε ξερω ισος να εχουν δικιο
αφου ειμαι κακος και τουσ πλυγωνο και μετα απο εντονες διαφονιες γιατι μου στελνουν πμ (ευχαριστω τελικα το σκεφτηκα εκανα αυτο που μου ειπες και εχεισ δικιο )

δε μπορω να καταλαβω γιατι να μη πω σε ενα χομπιστα απο την αρχη αυτο που κανεις ειναι λαλακια και θα την πλυρωσεις μετα

αλλα ολοι σκεφτοντε ελα μωρε χωρανε η ελα μωρε 1,5 βαθμο ph διφορα η η η η
και λετε μπραβο και μετα απο λιγο καιρο ποστ στης ασθενιες

για ποιο λογο να του πω μπραβο και να τον καλοπιασω αφου το βλεπω απο την αρχη οτι κανει πατατα

αλλαξτε τουλαχιστον τον τιτλο
ο ακουαριστας με τα σπιρτα θα ταιριαζει
Παλιά 19-09-10, 21:53
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:

Να το κανω υπομνημα?
θα μπορουσα να προσθεσω κι εγω κατιτις σε 50 καθαρα λιτρα??
1) νανοκιχλιδες μουλτι με το σκεπτικο οτι θα αραιωνουμε την αποικια τακτικα για να μην εχουμε υπερπληθυσμο..
2)σε ιδιο περιβαλλον ενα ζευγαρι σταπερσι για να ζησουμε και το ενστικτο της προστασιας των μωρων τα οποια επισης θα δινουμε
3) φυτεμενο με dwarf puffers.
4) υφαλμυρο με bumbblebee gobies.
και τις 4 αυτες εναλλακτικες τις δοκιμασα και ηταν πολυ πετυχημενα ενυδρεια!
τα 2 πρωτα ειναι πολυ ευκολα για αρχαριους. τα υπολοιπα απλα θελουν κατεψυγμενη τροφη και τα παφερακια +σαλιγκαρια.
λιγο διαβασμα και αναζητηση εδω μεσα θελει...απαντησεις υπαρχουν
το θεμα ειναι να υπαρχει διαθεση.
Παλιά 19-09-10, 22:05
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Συγνώμη κιόλας
Αλλά τα γκαπι είναι κοπαδοψαρα άσχετα που λογού του ότι τα βάζουμε συνήθως σε μικρά ενυδρεία και δεν βλέπουμε ποτέ το κοπαδιαστά έχει φτάσει σε σημείο να θεωρούνται ψαριά μοναχικά.

Καλά δεν είμαστε όπως είμαστε. Μη το πολύ ζορίζουμε.
Όσο το αναλύουμε τόσο θα βρωμάει………
Παλιά 19-09-10, 22:41
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

Παράθεση:

φιλε αρχάριε. Υπάρχουν αυτες οι επιλογές για σένα σε Α' βαθμό που εκ των πραγμάτων δεν δημιουργούν κανένα προβλημα.. (λέμε τώρα)
Αλλά εφ όσον εμεις π.χ. προτείνουμε γκαπι (ε ρε poecilia αμοιρα) Αλλά εσύ θέλεις πχ Αγγελόψαρα, στα 120 λίτρα, θα μπορούσες να τα βάλεις αλλά με επιφυλάξεις και ιδιαίτερη προσοχή. εξηγώντας τους λόγους...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas Εμφάνιση μηνυμάτων
Γιώργο, δε νομίζω βρε αδελφέ να μην ρωτούν για να μας προφυλάξουν από τις μεταξύ μας διενέξεις.
Μάλλον φοβισμένους τους βλέπω και αυτό πίστευα ότι θα έπρεπε να μας απασχολήσει, αν όχι, ΟΚ.
+1000

γιατι δεν κανουμε ενα γκαλοπ για το ποσοι εχουν τον αριθμο των ψαριων που λενε ?????
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-10, 02:58
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από POURITANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Συγνώμη κιόλας
Αλλά τα γκαπι είναι κοπαδοψαρα άσχετα που λογού του ότι τα βάζουμε συνήθως σε μικρά ενυδρεία και δεν βλέπουμε ποτέ το κοπαδιαστά έχει φτάσει σε σημείο να θεωρούνται ψαριά μοναχικά.

Καλά δεν είμαστε όπως είμαστε. Μη το πολύ ζορίζουμε.
Όσο το αναλύουμε τόσο θα βρωμάει………
Τα guppies και τα αλλα ζωοτοκα δεν ειναι κοπαδοψαρα (με την εννοια του κοπαδιασματος) αλλά "τυχοδιωκτες". Δεν ειναι μοναχικα ψαρια, αρεσκονται στο να βρισκονται μαζι με άλλα ψαρια του ειδους τους αλλά τελειως χαλαρα.
Δειτε τα βιντεο στο φυσικο τους περιβαλλον εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42831 για να καταλαβετε τι εννοω, και δεν νομιζω να ειπε κανεις οτι ειναι "μοναχικα" ψαρια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-10, 08:48
Banned

Προεπιλογή

Ξεκίνησε ο Τολης, συνέχισε ο Πάνος, και ρωτάω εγω...Αν ψάξω σε ολα τα threads των αρχαρίων, ποσες φορες θα δω ολες αυτές τις επιλογές και ποσες φορες θα δω τα γκαπι, τον μονομαχο και τα μηλοσαλίγκαρα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-10, 10:15
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Τελικα με επεισες,

Λιγα ψαρια ειναι ομορφα, "ευκολα", ζουν σε νερο βρυσης, δινουν ευκολα αναπαργωγες, μπαινουν σε λιγα λιτρα, και κανουν τον αρχαριο να μπει με το δεξι ποδι στο χομπι σαν τα .....
G U P P Y

Δεν χρειαζεται να το συζηταμε αλλο.
Παλιά 20-09-10, 10:24
Banned

Προεπιλογή

SOrry αλλά διαφωνώ, τα guppies είναι φοβερά ευαίσθητα ψάρια.. Απο την εμπειρία μου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές