|
Greek Aquarist's Boards Οτι έχει να κάνει με τήν λειτουργία του forum. Προβλήματα, σχόλια, παρατηρήσεις. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
1) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) με μονομαχο και μηλοσαλιγκαρα. 2) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) με γαριδες (ενδεχομενως δυο ειδη συμβατα). 3) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και ενα ζευγαρι colisa chuna. 4) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και μια ομαδα (5-6) tanichtys albonubes. 5) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και μια ομαδα (5-6) celestichthys margaritatus. 6) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και μια ομαδα (5-6) cherry barbs. 7) Φυτεμενο (με ευκολα φυτα) και ενα χαρεμι guppies ή endlers. Να το κανω υπομνημα? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εμένα ειλικρινά μου άρεσε η απάντησή σου. Μπορει να την έγραψες με μια δόση χιουμορ, αλλά είναι πολύ πολύ παραπάνω απο αυτό που έχω ακούσει, δει, μου έχουν πει, και γνώριζα εως τώρα.. Και φυσικά να το κάνεις υπομνημα, προσθέτοντας και λύσεις για 100 λιτρα!
![]() Αντε για να μαθαίνω και γω τιποτε.. ![]() ------------------------- Πρεπει επισης να παραδεχτω οτι απεγκλωβίστικα απο τα δικά μου στεγανά, γιατι ακουγοντας στα 50 λτ μονομαχο, η guppies/endlers είχα σταματήσει να σκέφτομαι την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλες εναλακτικες. Φανταστείτε αν εγω που έστησα 7 ενυδρεία σε ένα χρόνο μεσα (τοσο ασχολούμαι και το ξέρετε) σταμάτησα να σκεφτομαι οτι υπάρχουν εναλλακτικές ποσο εύκολα θα το θεωρήσει δεδομένο ενας ακόμη πιο νέος απο μένα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drbig : 19-09-10 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πανω στην ωρα που σκεφτομουν τι να βαλω το 50 λιτρο μου!!
![]() ![]() Bokostaκο ... που θα παει θα βρω το στρουμφοχωριο σας και τοτε ... ![]() ![]() ![]() Να πουμε του στραβου το δικιο ,,, εχω εγωισμο (τοσο που δε με αφηνει να θυμηθω ποσο αποτομος ημουν αν ημουν ![]() ![]() ![]() Την τελευταια φορα που ειχα πει οτι συμφωνω με τον Πουριτανο ... ειχαμε "πλακωθει" ![]() ![]() ![]() Μπα ... θα το πω ... συμφωνω ... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορώ να πω όλες φανταστικές επιλογές... Η αγαπημένη μου η 4!!! Που θα πάει δε θα ξαναπιάσουν τα κρύα, και μόλις τα ξαναβρώ θα το ξαναεπιχειρήσω!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μπορεσες να το διατηρησεις και με τις ζεστες?
|
||||
|
||||
![]()
Το αποχωρίστηκα κάπου τον Απρίλιο που μας πέρασε γιατί εδωσα το ενυδρείο που τα είχα και πήρα κάτι μεγαλύτερο τότε με διαφορετικές βλέψεις...
Μετά η αλήθεια είναι ότι δεν τα ξαναβρήκα κιόλας Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα... οπότε εαν τα ξαναβρώ στο μέλλον.. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τόλη διαφωνούμε στο ότι εγώ, αντίθετα από εσένα, δεν θα απέκλεια ούτε τους ξιφοφόρους, ούτε τους ροδόστομους από 1 μέτρο ενυδρείο.
Δεν επιμένω ότι εγώ έχω δίκιο κι εσύ άδικο, γιατί τότε θα γεμίζαμε σελίδες, όπως σωστά είπες, απλά διαφωνώ με τα κόκκινα: Παράθεση:
τα είδη και σε συνδυασμό με μια πρόχειρη έρευνα στο νετ, όπου οι 9 στους 10 του λένε ότι μπορεί άνετα, θα μας απορρίψει ως κολλημένους υπερβολικούς και θα στραφεί σε άλλο φόρουμ-σάιτ-πηγή πληροφόρησης. Είναι πιο εύκολο (και λογικό ίσως) να πιστέψεις την πλειοψηφία, ειδικά όταν σου λέει ότι το όνειρό σου είναι πραγματοποιήσιμο, παρά τους λίγους (εμάς) που τον στέλνουμε να ξηλωθεί για 300άρι ενυδρείο. Κι εδώ επικαλούμαι τον drbig (Χάρη σε προσλαμβάνω για δικηγόρο μου ![]() Παράθεση:
Όμως ας γίνουμε λίγο πιο ελαστικοί και στις υπόλοιπες προτάσεις μας, ας τον αφήσουμε τον νέο να βάλει και ξιφοφόρους και ροδόστομους σε 1 μέτρο ενυδρείο, ακόμη και σε 80 πόντους (κι ας μην δει ποτέ το κοπάδιασμα), προκειμένου να μην τον απογοητεύσουμε από την αρχή κι αργότερα, (αφού θα τον έχουμε κρατήσει κοντά μας), θα έχουμε όλον τον χρόνο να του δείξουμε τα υπέρ και τα κατά και να τον καθοδηγήσουμε σωστά. Να προτείνω και κάτι άλλο? Φτιάξτε μια δημοσκόπηση για να δούμε εδώ μέσα, από τα παλιά και νέα μέλη, από αυτούς που διαβάζουν τις συμβουλές μας, πόσοι άραγε έχουν ξιφοφόρους σε πάνω από 1 μέτρο ενυδρείο και πόσοι έχουν ροδόστομους σε πάνω από 1,20 και μην εκπλαγείτε αν τα ποσοστά δείξουν, ότι (ασχέτως αν όντως τα ψάρια χρειάζονται μεγαλύτερα ενυδρεία ή όχι), το 90% τα κρατάει σε μικρότερα από αυτά που τους συμβουλεύουμε. Μήπως τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την αυστηρότητά μας, για να μην μείνουμε σε (πιθανόν σωστές) θεωρίες όταν η πράξη θα μας έχει ήδη ξεπεράσει? |
|
|||
|
|||
![]()
¨Ηρθε η σειρά μου να συμφωνήσω μαζί σου Κώστα! Well said!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη λετε οτι αν ενας νεος χωμπιστας θελει να βαλει 6 οσκαρ πχ σε 300 λιτρα ενυδρειο πρεπει να του πω μπραβο αγορι μου να του χαιδεψω και το κεφαλακι για να μη τον πλυγωσω και φυγει
ε οχι ρε παιδια οχι γυρισαμε τη συζητηση αλλου και δεν εχω καταλαβει το γιατι απο τα λιτρα πηγαμε στα κοπαδια και μετα το γυρνατε στον πλυγωμενο αρχαριο που θα του πω μπραβο για μια πατατα που εκανε ολοι στο φορουμ λενε οτι ειμαι ο κραχτης κραζω πολυ λενε δε ξερω ισος να εχουν δικιο αφου ειμαι κακος και τουσ πλυγωνο και μετα απο εντονες διαφονιες γιατι μου στελνουν πμ (ευχαριστω τελικα το σκεφτηκα εκανα αυτο που μου ειπες και εχεισ δικιο ) δε μπορω να καταλαβω γιατι να μη πω σε ενα χομπιστα απο την αρχη αυτο που κανεις ειναι λαλακια και θα την πλυρωσεις μετα αλλα ολοι σκεφτοντε ελα μωρε χωρανε η ελα μωρε 1,5 βαθμο ph διφορα η η η η και λετε μπραβο και μετα απο λιγο καιρο ποστ στης ασθενιες για ποιο λογο να του πω μπραβο και να τον καλοπιασω αφου το βλεπω απο την αρχη οτι κανει πατατα αλλαξτε τουλαχιστον τον τιτλο ο ακουαριστας με τα σπιρτα θα ταιριαζει
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1) νανοκιχλιδες μουλτι με το σκεπτικο οτι θα αραιωνουμε την αποικια τακτικα για να μην εχουμε υπερπληθυσμο.. 2)σε ιδιο περιβαλλον ενα ζευγαρι σταπερσι για να ζησουμε και το ενστικτο της προστασιας των μωρων τα οποια επισης θα δινουμε 3) φυτεμενο με dwarf puffers. 4) υφαλμυρο με bumbblebee gobies. και τις 4 αυτες εναλλακτικες τις δοκιμασα και ηταν πολυ πετυχημενα ενυδρεια! τα 2 πρωτα ειναι πολυ ευκολα για αρχαριους. τα υπολοιπα απλα θελουν κατεψυγμενη τροφη και τα παφερακια +σαλιγκαρια. λιγο διαβασμα και αναζητηση εδω μεσα θελει...απαντησεις υπαρχουν ![]() το θεμα ειναι να υπαρχει διαθεση.
|
||||
|
||||
![]()
Συγνώμη κιόλας
Αλλά τα γκαπι είναι κοπαδοψαρα άσχετα που λογού του ότι τα βάζουμε συνήθως σε μικρά ενυδρεία και δεν βλέπουμε ποτέ το κοπαδιαστά έχει φτάσει σε σημείο να θεωρούνται ψαριά μοναχικά. Καλά δεν είμαστε όπως είμαστε. Μη το πολύ ζορίζουμε. Όσο το αναλύουμε τόσο θα βρωμάει………
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
γιατι δεν κανουμε ενα γκαλοπ για το ποσοι εχουν τον αριθμο των ψαριων που λενε ????? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δειτε τα βιντεο στο φυσικο τους περιβαλλον εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42831 για να καταλαβετε τι εννοω, και δεν νομιζω να ειπε κανεις οτι ειναι "μοναχικα" ψαρια. |
|
|||
|
|||
![]()
Ξεκίνησε ο Τολης, συνέχισε ο Πάνος, και ρωτάω εγω...Αν ψάξω σε ολα τα threads των αρχαρίων, ποσες φορες θα δω ολες αυτές τις επιλογές και ποσες φορες θα δω τα γκαπι, τον μονομαχο και τα μηλοσαλίγκαρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα με επεισες,
Λιγα ψαρια ειναι ομορφα, "ευκολα", ζουν σε νερο βρυσης, δινουν ευκολα αναπαργωγες, μπαινουν σε λιγα λιτρα, και κανουν τον αρχαριο να μπει με το δεξι ποδι στο χομπι σαν τα ..... G U P P Y Δεν χρειαζεται να το συζηταμε αλλο.
|
|||
|
|||
![]()
SOrry αλλά διαφωνώ, τα guppies είναι φοβερά ευαίσθητα ψάρια.. Απο την εμπειρία μου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μικρα guppies | antonis15 | Ζωοτόκα | 19 | 07-05-09 23:49 |
Γεννητουρια guppies ! | mikenuke | Ζωοτόκα | 20 | 30-03-09 15:30 |
αγορα guppies | zissis | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 27-01-09 02:31 |
Guppies | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 13-01-09 11:08 |