|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
μακρια απο εμενα αυτη η "αρρωστια"
![]() δεν το σκεφτομαι καθολου προς θαλλασινο δεν μιλαμε για reef refugium εδω με ενδιαφερει για μια ποιο οικονομικη φιλτρανση εχοντας και μερικα πολυ καλα πλεονεκτηματα, πχ ανεμηστηρακια, θερμαντηρες, αλλαγες ολα μεσα στο sump |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κατα την γνωμη μου ειναι καλητερα το σαμπ... ακομα και τα ιδια λιτρα να εχεις σε υλικα παλι εχεις οπως λες αλλα πλεονεκτηματα... αλλα μια που το φτιαχνεις καλο ειναι να εχεις χωρο για παραπανω υλικα... ------------------------- παντος αν εχεις χωρο δεν θα ηταν ασχημο και καθολου κακο να εχεις σε ενα χωρο του σαμπ μερικα φυτα ευκολα και ρουφηχτρες στα νιτρικα... ![]() ![]() ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 25-09-08 στις 20:22 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() ![]() Τα μονα μειονεκτηματα του σαμπ ειναι ο αναποφευκτος (λιγος ή πολυς) θορυβος, η διαφυγη διοξειδιου (αν μιλαμε για φουλ φυτεμενο) και το γεγονος οτι δεν φαινεται στο ενυδρειο η εξατμιση, κατεβαινει η σταθμη μονο στο σαμπ (δεν ειναι σημαντικο, αλλά αμα ξεχασεις να ριξεις μια ματια για πολλεεεεες μερες, εχεις προβλημα, το εχω παθει...). Τα πλεονεκτηματα πολλα: Δεν εχεις τιποτα μεσα στο ενυδρειο, ουτε φιλτρα, ουτε θερμοστατες ουτε θερμομετρα. Εχεις καλυτερη οξυγονωση των αποικιων στο φιλτρο. Αν εχεις χωρο, εχεις κι ενα διαμερισμα που μπορει να φιλοξενησει αμεσα ενα νεοφερμενο ψαρι για να προσαρμοστει στα νερα του ενυδρειου ανενοχλητο, ψαρι που το κυνηγανε, ή μια μπουκωμενη, ή μωρα που γεννηθηκαν στο ενυδρειο χωρις το οποιο στρεςς της αλλαγης παραμετρων νερου. Πχ: ![]() ![]() Εχεις περισσοτερα λιτρα νερου απ το ενυδρειο. Αν το ενυδρειο δεν ειναι φυτεμενο, μπορεις με μια λαμπα και πολλα ευκολα φυτα να βοηθας και στην απορροφηση νιτρικων. Τα 40 λιτρα επαρκουν, αλλα αμα ειναι να το φτιαξεις, καντο πιο μεγαλο για να μπορεις να εχεις επιλογες στο μελλον. |
|
||||
|
||||
![]()
μιά πλήρης και άριστα τεκμηριωμένη απάντηση,το τόπικ μπορεί ν κλείσει
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
sub για πολλους λογους οπως ειπες και εσυ. Αλλα αν σε περνει για μεγαλητερο απο 40λ ακομα καλητερα. Εγω σκεφτωμαι καποια στιγμη να κανω ενα 100λ το πολυ ενυδρειο και απο τωρα εχω αποφασισει οτι θα κανω το 60λ που εχω sub
|
||||
|
||||
![]()
Τολη δεν ξερω απο σαμπ και πολλα, αλλα λιγα υλικα δεν ειναι αυτα?
Μεγαλο σαμπ δεν ειναι αυτο για τοσα υλικα? Εγω περιμενα να δω "πραμα" μεσα και βλεπω ενα ενυδρειο που σαν να εχει στο πλαι φιλτρο αμβουργου. Για κανε μια μικρη εξηγηση να μη καταλαβω (εγω τουλαχιστον) λαθος.
|
|||
|
|||
![]()
το ολο προβλημα ξεκιναει οτι πρεπει να χωρεσει σε ενα απο τα δυο ντουλαπια του επιπλου του Rio 400, το οποιο ειναι καπως περιορισμενο
δηλαδη οριακα παιρνει 40εκατοστα πλατος σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα αλλο σημαντικό του μεγάλου sump είναι ότι κάνεις και τις αλλαγές εκεί άρα σχεδόν μηδεν επαφή με ενυδρείο αρα λίγο στρες για τα ψάρια .
Στο σαμπ το δικό μου έχει 2 λίτρα τύρφη , 2 θερμοστάτες , 25 λίτρα σιποραχ , 25 λίτρα μπλε σφουγκάρι , μία κάλτσα με αντιφώσφορο και ένα διαμέρισμα το πρώτο με υαλοβάμβακα λαι την αντλία. Το πρόβλημα του είναι ότι μπορώ να κάνω μόνο 100-120 λίτρα αλλαγή από το σαμπ . Πάντως το επόμενο που θα φτιάξω θα έχει σαμπ σε μήκος τουλάχιστον όσο το ενυδρείο και σε λίτρα τουλάχιστον το 50% του ενυδρείου . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φιλτρανση για 750λιτρα | jimfytakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 12-05-08 13:23 |
Φιλτρανση και Ανθρακας | nnd | Δίσκοι | 27 | 20-12-07 20:13 |
Μπερδεμα με ψαρια και φιλτρανση!! | Giannis-Patra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 01-12-07 14:48 |
βοηθεια σχετικα με τη φιλτρανση | GP250381 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 39 | 25-08-06 11:55 |
Επαρκης φωτισμος ευδρειου? | SpyrosK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 01-09-05 10:06 |