|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας παιδια.σε λιγο καιρο ευχομαι θα ειναι ετοιμο το καινουργιο μου ενυδρειο 2,50/0.60/0.80.λοιπον θα ηθελα να με βοηθησετε σχετικα με τη φιλτρανση.θα φτιαξω 2 αυτοσχεδια φιλτρα(ενα δουλευει ηδη στο ενυδρειο που εχω τωρα καλα) οπου το καθε ενα θα εχει αντλια eheim 3400l/h.ερωτηση μου ειναι ποσα λιτρα να κανω τον καθε καδο??ποσα και ποια υλικα να βαλω μεσα και απο ποση ποσοτητα το καθε ενα??ιδεες που ισως υπαρχουν απο εσας, ειναι δεκτες τιποτα δεν εχει φτιαχτει ακομα αρα ολλα παιζονται.sump δεν γινεται γιατι η βαση εχει μονταριστει και το ενυδρειο ειναι απανω.παραλειψη μου ειναι να πω οτι θα μπουν πολλα φυτα.ευχαριστω εκ των προτερων
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 10-08-06 στις 10:38 |
|
|||
|
|||
![]()
Τα αυτοσχέδια φίλτρα που πρόκειται να φτιάξεις θα είναι όπως πχ. τα εξωτερικά φίλτρα της eheim;
Όσο μεγαλύτερο όγκο τα φτιάξεις, τόσο καλύτερο θα είναι επειδή θα έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις πολλά υλικά για την φίλτρανση. Αλλά, με 8-10 λίτρα ο κάθε κάδος θα έχεις υπεραρκετό χώρο να βάλεις όσα υλικά θέλεις. |
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 19-08-06 στις 10:01 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Συν τα μηχανικά φίλτρα που πρόκειται να βάλεις. |
|
||||
|
||||
![]()
θελω να μου εξηγησεις τι εννοεις συν μηχανικα φιλτρα??εννοεις υλικα για μηχανικο φιλτραρισμα?μην με παρεξηγειται νεος ειμαι και μαθαινω
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GP250381 : 11-08-06 στις 07:54 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eγω θα το ξαναπω..
Πολυ ωραιο το ενυδρειο, μεγαλο εντυπωσιακό, αλλά 80cm για φυτεμενο? Περα απο το γεγονος οτι γρασιδια πολυ δυσκολα θα δεις, χρειαζεσαι φωτισμο Metal Halide για τετοιο βαθος. Και εκτος αν εισαι ο τιραμολα... Στη συντηρηση θα το μετανιωσεις πικρά. Επειδη δεν ειναι ακομα παρα πολυ αργά... Αν, λεω, αν, το κατεβαζες στα 50cm, θα ειχες ενα αψογα συντηρησιμο ενυδρειο, με το φωτισμο που εχεις, και με οτι φυτό πρακτικά γουστάρεις.. Δύσκολο τώρα ναι. Αδύνατο ομως όχι. Σκεψου το. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 25-08-06 στις 12:01 |
|
||||
|
||||
![]()
για γρασιδι θα βαλω java moss,ετσι οπως το φανταζομαι δεν θα ειναι τα φυτα στους 0.80!!!θα ειναι πιο ψηλα ειδικα πισω που θα κανω ενα μεγαλο σκαλοπατι,και...εχω φτιαξει και τριποδακια με ξυλο απο πανω και θα γυριζω οπου θελω χωρις σκαλες κτλ.τα diy ειναι η ειδικοτητα μου
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 25-08-06 στις 12:01 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πάντως οι διαστάσεις του βολεύουν πολύ για βιοτοπικό Αμαζονίου με 8 δίσκους και καμια 40αριά Καρδινάλιους... ή ακόμη και για brackish με Μονοδάκτυλους και Σκατοφάγους...
Αποστόλης - Γέρακας Αττικής Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Apostolis : 25-08-06 στις 11:52 |
|
||||
|
||||
![]()
μιλαω για κοψιμο τζαμιων, κατι που σημαινει ξεκολλημα.
μαγικα δεν γινονται... ομως η αλλαγη γινεται σε μια - δυο μερες.. το ξεκινημα, στρωσιμο, και γενικοτερα η ευρεση ισσοροπιας ενος ενυδρειου περνει μηνες.. με αυτή την εννοια δεν ειναι πολυ αργα..(και επειδη ασχολεισαι με Diy...) ουτε ευκολο ειναι, ουτε απλό.. προφανως. Οσο για την java moss στον πατο.. Το αφηνω να το σχολιασει ο lasal.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 25-08-06 στις 11:39 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ωραια...
Θα ηταν ενα καταπληκτικο ενυδρειο malawi ή Taganika. Η δισκους... Τωρα βεβαια.. αφου εχεις αρκετα ενυδρεια. Φτιαξε ντε ενα ακομα... να το φχαριστηθεις το φυτεμενο... Και για να μην παρεξηγηθουμε... Απλα τα λεω για να μην απογοητευθεις μετά. Αλλιως.. αναμενουμε ολοι με περιεργια το αποτελεσμα της προσπαθειας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιγη βοηθεια περι aquascaping | Nik25 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 22-05-06 17:26 |
Παρακαλω την βοηθεια σας | nautilus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 18 | 03-04-05 12:03 |
Φιλτρο βυθου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 20-05-03 15:10 |
ΒΟΗΘΕΙΑ..... ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!!! | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 20-12-02 12:20 |