|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
Με τους μονομάχους, μέχρι τώρα δεν είχα καμία σχέση...εκτός φυσικά από το γεγονός πως τα θεωρώ πολύ όμορφα ψάρια Κι εγώ, όπως και όλοι μας τους έχουμε δει, να ταλαιπωρούνται στα πετ σοπ, μεσα στα πλαστικά ποτηρια και να περιμένουν κάποιον να τα σώσει! Αυτό που είδα χθες, μου έκανε τρελή εντύπωση! Στο πετ σοπ της περιοχης μου...ειχε προχθες νεες παραλλαβές Επειδή έχω ένα κόλλημα με τα guppies, πήγα να δω τι έχει φέρει 3 ενυδρεία (σχεδόν 35λιτρα) γεμάτα με guppies Στο ένα ενυδρείο είχε καμία 40αρια γκαπυς..."παρέα" με έναν μονομάχο (σε φανταστικό κόκκινο χρωμα) !!!! ![]() ![]() ![]() Οταν τον ρώτησα γιατί τον έβαλε μαζί με ζωοτόκα...η απάντηση του υπαλλήλου ήταν : Για να δω πως θα αντιδράσει!!! Η εικόνα πάντως ήταν τραγική. Τα γκαπυς αντί να κολυμπάνε, πήγαιναν στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του μονομάχου! Δεν έμεινα για να δω την κατάληξη του "πειράματος"...γιατί είναι δεδομένο πως δεν θα μου άρεσε... Τα σχόλια δικά σας... |
|
||||
|
||||
![]()
Μια από τις μ@λακίες που είχα κάνει, αρχίζοντας το χόμπι και μην γνωρίζοντας (και ντρέπομαι που το λέω τώρα) είναι πως είχα βάλει μαζί με τα γκάπυ και έναν μονομάχο. Δεν είχαν πρόβλημα συμβίωσης (από θέμα επιθετικότητας ή τσιμπήματος φτερών). Τότε υπήρχε και ένα τιγράκι!!! στο ενυδρείο, το οποίο τσιπμολόγαγε την ουρά του μονομάχου και το έδιωξα αμέσως.
Όλα τα παραπάνω έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του πετσοπά, αλλά δεν θέλω να ρίξω το φταίξιμο σε αυτόν. Το φταίξιμο είναι δικό μου, γιατί δεν κοίταξα ποτέ τις ανάγκες των ψαριών που φιλοξενούσα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειδικά η λέξη "πείραμα"...κοντεύει να γίνει καραμέλα στο στομα ορισμένων Είναι σαν να πέφτω με το αμάξι μου πάνω σε μια γριά...για να δω πόσα εκατοστά θα είναι το βαθούλωμα στη λαμαρίνα! |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά...χαλαρώστε λιγάκι..
Έμπορος είναι ο άνθρωπος. Τι ήθελες δηλαδή να κάνει για το μονομάχο που δεν του στοιχίζει τίποτα και τα γκάπυ που του γεννάνε σαν τρελά; Μήπως να τεστάρει κάθε μέρα το νερό ή να διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες για κάθε ψάρι που έχει ξεχωριστά... Αυτά γίνονται μόνο για τα ψάρια που κοστίζουν - δίσκοι, θαλασσινά κτλ κτλ.. ------------------------- ¶σχετο βέβαια το ότι ο μονομάχος συμβιώνει μια χαρά με τα γκάπυ... τα ενήλικα εννοώ ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tzetzos : 22-06-12 στις 13:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν διαφωνησα ποτε με τον πετσοπα που πουλαει ότι εχει, γιατί αυτή είναι η δουλεια του (ποιος αγοράζει και τι αγοράζει...είναι μεγάλο θέμα προς συζήτηση / ¶λλωστε όλοι μας την έχουμε πατησει και έχουμε παρει πραγματα που δεν χρειαζόμαστε) Αναφέρθηκα σε εναν συγκεκριμενο, που πειραματιζεται εντος του μαγαζιου, βαζοντας μονομαχο με 40 γκαπυς... για να δει αντιδράσεις ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πιστεύω γιατί το έχω κάνει κι εγώ.
Όχι για πείραμα βέβαια |
|
||||
|
||||
![]()
Να μην κλεγονται μετα οι ΕΜΠΟΡΟΙ αν εχουν χασουρα!Δηλαδη ενας εμπορος δεν μπορει να ειναι σωστος?ΑΠλα μην ξαναπατησεις εκει
|
|||
|
|||
![]()
Δε λέω ότι είναι σωστό ή λάθος αλλά ότι είναι αδύνατο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαφωνώ. Μπορεί να τύχει να μην έχει πρόβλημα, μπορεί να κυνηγάει τα αρσενικά μέχρι να πεθάνουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
το δέχομαι γτ δε θέλω να γενικεύω..
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() Και απο θέμα χασούρας να το δεις....... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δέν μπορώ να τους καταλάβω κατι τέτοιους ανθρώπους.
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα..
με τι αλλα ψαρακια θα μπορουσε να συνδιαστει αφοβα ενας μονομαχος? και ποιο ειναι το ιδανικο υποστρωμα ? εχει καταφερει κανεις αναπαραγωγη μονομαχων? συγνωμη για τις ισως άσχετες ερωτησεις μου.. αλλα μου εκανε εντυπωση ο συνδιασμος που εκανε ο πετσοπας. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτα που μπορουμε να δουμε σε γυαλες πετσοπ ειναι χρησιμα παραδειγματα.
Απλα συνηθως δεν πρεπει να τα παιρνετε ως παραδειγμα προς μιμηση, αλλα προς αποφυγη. Και μπορει να ειναι και ενας καλος οδηγος (μη) αγορας απο αυτες τις γυαλες. Μη ξεχνατε οτι υπαρχουν και καποιοι αλλοι παραγοντες (οχι αναγκαστικα αδιαφοριας ή ασχετοσυνης) που ωθουν τα καταστηματα σε τετοιες κινησεις. Συνηθως ειναι η ελλειψη χωρου παραλληλα με το φαινομενο να μη προλαβαινουν τα ψαρια να δειχνουν το χαρακτηρα τους ή/και την κυριαζρχικοτητα τους σε γυαλες με συνωστισμο και για τοσο μικρο χρονικο διαστημα που παραμενουν εκει. Παντως αν δεν υπαρχει ενυδρειο "μονομαχιερα" σε ενα καταστημα (που ειναι must για ενα σοβαρο καταστημα, 2 λιτρα για καθε ψαρι ειναι ανεκτα), καλυτερα ειναι να μπαινει ο μονομαχος σε ενυδρειο με αλλα ψαρια (ει δυνατον συμβατα) παρα στα ποτηρακια του καφε. ------------------------- http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52033
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 22-06-12 στις 20:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για μαγαζι εγω θα τον εβαζα με οτιδηποτε αλλο ψαρακι απο αυτα που προανεφερα. Σε ενυδρειο γιατι να βαλεις κι αλλα ψαρια? Δεν ειναι απο μονος του εντυπωσιακοτατος? Παράθεση:
Και αμμο μπορεις βεβαια να χρησιμοποιησεις, αλλα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ εχω την εντυπωση πως η αμμος εχει περισσοτερα κατα (εχει βεβαια και αρκετα υπερ) Παράθεση:
Η αναπαραγωγη αν εχεις πειρα δεν ειναι δυσκολη, αλλα το προβλημα ειναι η φροντιδα των μικρων και το τι θα τα κανεις γιατι γενναναι πραγματικα παρα πολλα (εγω περιμενα καμια εικοσαρια, τριανταρια το πολυ και βγηκαν 58 και εχει αναφερθει και 100 ) Επισεις μετα που θα τα δωσεις? πρεπει ηδη να εχεις ετοιμους τους αναδοχους. Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ολλα μπαινουν σε μια σειρα | sugarias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 24-02-11 08:57 |
Τα σχολια σας παρακαλω | chris129 | Malawi | 17 | 11-02-11 20:36 |
ΠΗΓΑΝ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ? | aggelos300 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-09-08 07:55 |
Ο επιμένων ΝΙΚΑ !!!! | Minakki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 26-10-07 03:10 |