|
|
||||
|
||||
![]()
Μια από τις μ@λακίες που είχα κάνει, αρχίζοντας το χόμπι και μην γνωρίζοντας (και ντρέπομαι που το λέω τώρα) είναι πως είχα βάλει μαζί με τα γκάπυ και έναν μονομάχο. Δεν είχαν πρόβλημα συμβίωσης (από θέμα επιθετικότητας ή τσιμπήματος φτερών). Τότε υπήρχε και ένα τιγράκι!!! στο ενυδρείο, το οποίο τσιπμολόγαγε την ουρά του μονομάχου και το έδιωξα αμέσως.
Όλα τα παραπάνω έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του πετσοπά, αλλά δεν θέλω να ρίξω το φταίξιμο σε αυτόν. Το φταίξιμο είναι δικό μου, γιατί δεν κοίταξα ποτέ τις ανάγκες των ψαριών που φιλοξενούσα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ειδικά η λέξη "πείραμα"...κοντεύει να γίνει καραμέλα στο στομα ορισμένων Είναι σαν να πέφτω με το αμάξι μου πάνω σε μια γριά...για να δω πόσα εκατοστά θα είναι το βαθούλωμα στη λαμαρίνα! |
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά...χαλαρώστε λιγάκι..
Έμπορος είναι ο άνθρωπος. Τι ήθελες δηλαδή να κάνει για το μονομάχο που δεν του στοιχίζει τίποτα και τα γκάπυ που του γεννάνε σαν τρελά; Μήπως να τεστάρει κάθε μέρα το νερό ή να διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες για κάθε ψάρι που έχει ξεχωριστά... Αυτά γίνονται μόνο για τα ψάρια που κοστίζουν - δίσκοι, θαλασσινά κτλ κτλ.. ------------------------- ¶σχετο βέβαια το ότι ο μονομάχος συμβιώνει μια χαρά με τα γκάπυ... τα ενήλικα εννοώ ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tzetzos : 22-06-12 στις 13:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν διαφωνησα ποτε με τον πετσοπα που πουλαει ότι εχει, γιατί αυτή είναι η δουλεια του (ποιος αγοράζει και τι αγοράζει...είναι μεγάλο θέμα προς συζήτηση / ¶λλωστε όλοι μας την έχουμε πατησει και έχουμε παρει πραγματα που δεν χρειαζόμαστε) Αναφέρθηκα σε εναν συγκεκριμενο, που πειραματιζεται εντος του μαγαζιου, βαζοντας μονομαχο με 40 γκαπυς... για να δει αντιδράσεις ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τίποτα δεν πρόκειται να γίνει πιστεύω γιατί το έχω κάνει κι εγώ.
Όχι για πείραμα βέβαια |
|
||||
|
||||
![]()
Να μην κλεγονται μετα οι ΕΜΠΟΡΟΙ αν εχουν χασουρα!Δηλαδη ενας εμπορος δεν μπορει να ειναι σωστος?ΑΠλα μην ξαναπατησεις εκει
|
|||
|
|||
![]()
Δε λέω ότι είναι σωστό ή λάθος αλλά ότι είναι αδύνατο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαφωνώ. Μπορεί να τύχει να μην έχει πρόβλημα, μπορεί να κυνηγάει τα αρσενικά μέχρι να πεθάνουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
το δέχομαι γτ δε θέλω να γενικεύω..
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα ΝΑΙ, -ως συνηθως αιρετικος- θα πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτο τον εμπορα που προσπαθει να δει -εστω και με ηλιθια πειραματα- πως μπορει να διατηρησει τους μονομαχους του μεσα σε κανονικα ενυδρεια κι οχι σε κουτακια, και αυτο οσο παραλογο κι αν ακουγεται σε εμας που γνωριζουμε, ειναι ενα θετικο βημα.
Η δικη μας θεση αντι να τον κριτικαρουμε ειναι να τον πληροφορησουμε απλως οτι ΦΥΣΙΚΑ και μπορει να βαλει τους μονομαχζους σε ενυδρεια με αλλα ψαρακια, αλλα οχι με γκαπυς και αλλα που εχουν μακριες ουρες (τι κακο θα γινει αν τον βαλει με νεον πχ η αλλα τετρα η με αρλεκινους και burbs που συμβιωνει και στη φυση, η με corrys, με plecos, με loach κλ κτλ κτλ κτλ η λιστα ειναι τεραστια) Δυστυχως με την κατασταση που βλεπω στα μαγαζια αυτο που εχω να πω ειναι πως αν χαθει ενας μονομαχος η μερικα γκαπακια και σωθουν επειτα χιλιοι ε, τοτε αυτο ειναι θετικο. Αν θελουμε να τον βοηθησουμε (οχι τον εμπορα, αλλα το μονομαχο) πρεπει να τον πληροφορησουμε, και να μην παμε με την ηλιθια λογικη οτι αυτο το μιση πιθαμη ακακο ψαρακι ειναι πιρανχα. Ο μονομαχος με το μονο που δε θα ταιριαζε με τιποτα ειναι με αλλους μονομαχους η με γκαπακια, με τα περισσοτερα υπολοιπα -μη επιθετικα- ειδη μια χαρα θα τα πηγαινε. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα τον εβαζα ουτε με Barbs (αφου ειναι fin nippers) οπως και με ολα τα αλλα fin nippers ψαρια που θα το μαδησουν την ουρα
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ολλα μπαινουν σε μια σειρα | sugarias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 36 | 24-02-11 08:57 |
Τα σχολια σας παρακαλω | chris129 | Malawi | 17 | 11-02-11 20:36 |
ΠΗΓΑΝ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ? | aggelos300 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 15-09-08 07:55 |
Ο επιμένων ΝΙΚΑ !!!! | Minakki | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 26-10-07 03:10 |