|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά,
παίρνω μέρα παρά μέρα μετρήσεις στο ενυδρείο μου (240 λίτρα) μιας και είναι πρόσφατα στρωμένο... Ευτυχώς αμμωνία και νιτρώδη είναι μηδενικά ενώ τα νιτρικά είναι γύρω στο 12,5. Καλές μετρήσεις δηλαδή. Το pH μου όμως είναι στο 7,5 η γενική σκληρότητα είναι 6 και η καρβονική σκληρότητα στο 3. Προσπαθώ λοιπόν να ρίξω το pH λίγο κάτω από το 7 και για αυτό το λόγο έβαλα τύρφη στο εξωτερικό φίλτρο (eheim 300 eco pro) αντί του άνθρακα αλλά εδω και μία εβδομάδα δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στο pH. Αγόρασα λοιπόν το pH minus της JBL και έριξα τη δόση που αναγράφει στη συσκευασία και το pH έπεσε αμέσως στο 7 από 7,5! Μετά από 24 ώρες έριξα ακόμα μία δόση και είμαι σταθερά στο 7. Αναγράφει όμως στις οδηγίες ότι πριν προσθέσει κανείς το pH minus θα πρέπει να ελέγξει την καρβονική σκληρότητα και αυτή να είναι από 4-10. Εγώ είμαι στο 3 όμως! Με ποιό τρόπο όμως μπορώ να αυξήσω την καρβονική σκληρότητα λιγάκι ενώ παράλληλα να μειώσω και το pH λίγο μιας και σε αυτές τις δύο τιμές οι παράμετροι που τις μεταβάλλουν τις επηρεάζουν αναλογικά ενώ εγώ θέλω δυσανάλογα? Και μία θεωρητική ερώτηση, μεταβάλονται οι μετρήσεις του νερού όσο τρέχει το ενυδρείο? Και ποιοί είναι οι παράγοντες πχ? Φυτά, βακτήρια, οργανισμοί? ρωτάω γιατί οι μετρήσεις οι αρχικές που είχα ήταν pH 7,5 γενική σκληρότητα 9 και καρβονική σκληρότητα 6! Δλδ με pH σταθερό να μη μεταβάλλεται οι σκληρότητες από 9 και 6 γίνανε 6 και 3 αντίστοιχα... Ευχαριστώ! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά με ΚΗ 3 θά έπρεπε να είσουν κάτω από 7 ΡΗ, με τι τεστάκια μετράς;
Θα σε συμβούλεβα επίσης να μην πολυχρησιμοποιείς ζουμιά και σκόνες, τα αποτελέσματα τους είναι συνήθως προσωρινά και με μεγάλο κόστος (σε χρήμα σίγουρα και πολλές φορές σε ζωντανά) σε βάθος χρόνου. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηταν καλυτερο να μην το χρησιμοποιεις ή αν το κανεις να κανεις συνεχεις μετρησεις μιας κ μπορει να πεσει πολυ το ph κ να ανεβει ξανα αμεσως προκαλωντας το λιγοτερο στρες στα ψαρια.
Ποση τυρφη εβαλες?Το ενυδρειο σου ειναι μεγαλο κ θες αρκετη τυρφη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τύρφη έβαλα όσο περίπου είναι το φίλτρο του άνθρακα, δλδ τη διάμετρο του φίλτρου με ένα πάχος νάναι πες περίπου 2 εκ. Δε χωράει να βάλω και παραπάνω γιατί αλλιώς δε θα κλείνει και το καπάκι...
Ο κόσμος είναι γεμάτος από μαγικά πράγματα που περιμένουν υπομονετικά το πνεύμα μας να γίνει πιο οξυδερκές. Bertrand Russel, 1872-1970 http://www.w-engineering.blogspot.com Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Esprit : 14-02-11 στις 02:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον ειναι λιγο.Μπορεις να βαλεις σε ενα βαρελακι την τυρφη κ να προετοιμασεις εκει το νερο για να μπορεις να το ελεγχεις καλυτερα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ετσι είναι η διαδικασία? Μετά την τύρφη την βγάζω και μπορώ να την ξαναχρησιμοποιήσω σε επόμενη αλλαγή ή πάει χαμένη και πρέπει να αγοράσω άλλη? Καλό θα ήταν να κάνω και μετρήσεις πριν προσθέσω το νερό?
|
||||
|
||||
![]()
Γεμίζεις με νερό κ βάζεις την τυρφη.
Βάζεις έναν κυκλοφόρητη να ρίχνει νερό πάνω στην τυρφη.Το πόσο τυρφη πρέπει να βάλεις θα το δεις εσυ εμπειρικά.Βαλε την πρώτη φορά λιγο παραπάνω από ότι εβαλες στο φίλτρο σου.Η αλήθεια ειναι ότι για 70 λιτρα θα χρειαστείς αρκετη.Μετά από μερικες ώρες μέτρησε το ph σου.Μόλις φτάσει στο επιθυμητό (μπορεί να πάρει κ μέρες) κανείς την αλλαγη σου.Την τυρφη δεν την πετάς παρά μόνο αφού δεις ότι δεν εχει καμια επιδραση στο ph κ τις σκληροτητες του νερού σου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σύγκριση μετρήσεων pH υγρού τεστ και τεστ με στικ | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-11-09 17:01 |
Ερμηνεία μετρήσεων...Βοήθεια!! | christosvn | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 07-10-09 17:41 |
Ημερολόγιο Μετρήσεων | kostas_dimi_xapsas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 09-03-09 20:22 |
Aquarium Software για καταγραφή μετρήσεων | nonliner | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 17-08-08 08:04 |
Περί του Π.Σ.Φ.Ε. | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 9 | 31-07-03 02:45 |