|
|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 20 λίτρων 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1,5 εβδομάδα 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 22 Σεπτεμβρίου 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 29 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): ένας μονομάχος 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 25 Σεπτεμβρίου 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: μία φορά την ημέρα 3-4 σκουληκάκια 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια): ΝΟ2(νιτρώδη): ΝΟ3(νιτρικά): 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: έχει άσπρα σημάδια σαν πάχνη στα πτερύγια, κάποια άλλα πτερύγια στις άκρες έχουν γίνει διαφανή, και κάποια άλλα έχουν κοπεί 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: δεν κινείται καθόλου, μένει στον πάτο του ενυδρείου 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : οχι δύο ημέρες τώρα καθόλου 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: τα πρώτα συμπτώματα 10 ημέρες πριν που ήταν σε γυάλα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: fungol 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 5ml 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 2 ημέρες 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: χειροτέρευσε, από τότε δεν κινείται σχεδόν καθόλου ενώ πριν κολυμπούσε αλλά είχε τα άσπρα σημάδια στα πτερύγια 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : ναι, 1 ημέρα 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 50% 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ναι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: φωτογραφία δεν μπορώ δυστυχώς __________________________________________________ ___________ |
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ... Δεν έχεις φίλτρο και δεν έχεις στρώσει το φίλτρο που δεν έχεις!
Κακά τα πράγματα και ταΐζεις και πολύ... Ωχ... Πάρε ένα φίλτρο κατάλληλο για τα λίτρα σου άνοιξε νεο θέμα να σου πούν και ζήτα μπόλι γρήγορα αφού πάρεις το φίλτρο... Επίσης πάρε: Τεστ νερού ΑPI NH3/NH4 API NO2 API NO3 σε ΥΓΡΗ μορφή!
|
|||
|
|||
![]()
έχω φίλτρο...πακέτο με το ενυδρείο το πήρα...οπότε είναι το αντίστοιχο για το μέγεθος του ενυδρείου.
για τα τεστ ναι ξέρω πρέπει να πάρω...απλά να προλάβω πρώτα το ψαράκι θέλω... |
|
||||
|
||||
![]()
Το φίλτρο το έχεις στρώσει; Melafix πήρες για να χορηγήσεις;
Τί έχεις κάνει ως τώρα; ![]()
|
|||
|
|||
![]()
το άφησα μερικές ημέρες σε λειτουργία και έπειτα έριξα safestart. σε ένα εικοσιτετράωρο έβαλα το ψάρι. το είχα διαβάσει και από κάποιον που το έκανε με αυτή τη σειρά με επιτυχία. στο πετ σοπ μου είχαν πει κατευθείαν να ρίξω το ψάρι.
------------------------- α και για melafix έψαξα εχθές και δεν βρήκα πουθενά!!!απογοήτευση... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hello : 26-09-10 στις 13:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
το ψαρι με βαση αυτα που λες εχει fin rot βαλε λιγο ενυδρειοακο αλατι η τυροκομικο το χοντρο χωρης συντιριτικα. η τροφη που ρειχνεις ειναι μια χαρα αν δεν τρωει μην του ρειχνεις αλλο..κανε και ποιο συχνες αλλαγες νερου.
------------------------- διαβασε και εδω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 6981giwrgos : 26-09-10 στις 13:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ναι διαβάζοντας εχθές κατέληξα ότι έπρεπε να πάρω αλάτι ενυδρειακό...και πήγα στο πετ σοπ το οποίο μου έδωσε lake salt για κηχλίδες...μου είπαν ότι είναι αυτό το αλάτι...δεν το χρησιμοποίησα όμως...γιατί έγραφε ότι είναι χημικό μίγμα που αντικαθιστά το φυσικό περιβάλλον των κηχλιδων.μου δημιουγρήσε μια αμφιβολία... είχαν και το ectopur...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
¶ρρωστος μονομάχος-αντιμετώπιση | hello | Bettas | 26 | 12-05-12 15:10 |
άρρωστος pleco! Αντιμετώπιση! | aquaristas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 06-11-09 13:23 |
άρρωστος μονομάχος | Maximina | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 20-02-08 13:11 |
άρρωστος μονομάχος-ΒΟΗΘΕΙΑ- | nancy | Bettas | 4 | 07-10-05 00:05 |
Μονομάχος άρρωστος ή όχι? | spirosta | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 48 | 27-09-05 19:21 |