|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω ένα ενυδρείο 20 λίτρων...τι λέτε μπορεί να γίνει ενυδρείο για επιλεκτική αναπαραγωγή γκάπι; Να βάλω ένα αρσενικό με 2-3 θηλυκά ή δύο αρσενικά με 4 θηλυκά;
Το χρωμα του αρσενικού είναι παρόμοιο (αν και πιο ωραίο ![]() Έχω και ένα αρσενικο που μοιάζει με την δευτερη φωτο αλλά πιο μικρή ουρα...τέλειο; ![]() Απο φυτά τι λέτε να ταιριάζει; java moss και κερατόφυλλο λέω...ισως και κάτι ακόμα. Να σημειώσω ότι όλα τα μωρά είναι απο δικές μου γέννες και τα θηλυκά είναι "ασπιλα" ![]() Απο θέμα διατροφής λέω να ξεκινήσω με ζωντανή αρτεμια 3-4 μέρες την εβδομάδα και φυλλάρακι τις υπολοιπες. Και αλλαγες νερού κάθε εβδομάδα γύρω στο 20%, είναι καλό; Καμιά άλλη ιδέα;
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα να υποθέσω μετά την γέννα θα βγούν οι γονείς έτσι;Πάντως ταπεινή μου άποψη θέλει πολλά φυτά και πολλές κρυψώνες αν είναι να μείνουν και οι γονείς.Προσοχή ξέρεις ότι είναι εκατομμυριόψαρά και το λέω αυτό γιατί τα 20 λίτρα μου ακούγονται πολύ λίγα.
Φιλικά Ιορδάνης. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ζευγάρι, Ιορδάνη, θα μείνει στο 20λιτρο μέχρι να γονιμοποιηθεί η μαμά...μετά επιστροφή στο 60λιτρο...απλως θέλω λίγο να τα "στριμώξω" με το σωστό αρσενικό (το 'σωστό' κατα την άποψή μου)
Και ουτως η αλλως πάντα οι γέννες μου δεν υπερβαίναν τα 15 μικρα...
|
||||
|
||||
![]()
Γίνεται, αλλά θέλει μεγάλο αριθμό ενυδρείων και να απομονώνεις από πολύ μικρά τα αρσενικά για να μην κάνουν "αταξίες".
Μετά πρέπει να κρατάς ότι πλησιέστερο σε αυτό που θες και να το ζευγαρώνεις με μία παρθένα-άσπιλη θηλ. κ.ο.κ. μέχρι να βγει αυτό που θες. Θα φτάσεις δύσκολα στο αποτέλεσμα αν πας στα τυφλά και θα γεμίσεις ψαράκια μέχρι να το πετύχεις. Πολλά ψάρια βρε παιδάκι μου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εφόσον θα γίνει επιλεκτική αναπαραγωγή θα βάλεις μόνον ενα ζευγαράκι. Και δεν θέλουν πολύ....ακόμα και με τον κρίνο. Η επιλογή του ζευγαριού ειναι δικό σου θέμα όμως για να πάρεις μια γευση ρίξε μια ματιά εδώ. http://www.deltaguppies.com/gallery.htm Φυσικά θα πρέπει να προσέξεις μερικά χαρακτηριστικά όπως Να μην ειναι albino γιατί ζούνε πολύ λιγότερο Να μην έχουν κόκκινα μάτια γιατί τα συγκεκριμενα ειναι φωτοευαίσθητα Να μην έχουν τεράστιες ουρές γιατί αυτό δυσκολεύει πολύ την κίνηση τους (το κολύμπι τους). καλή επιτυχία ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ για την καλή σας ευχη...
Τα υποψήφια ζευγάρια εχουν μπει στο χώρο...δύο αρσενικά και δύο θηλυκά (αν είναι θηλυκά δεν είμαι σίγουρη ακόμα...θα δειξει-τα εβαλα πιο μικρα μέσα για να είμαι σιγουρη, αν ειναι να γονιμοποιηθούν απο τα δικά μου) Γιώργο το ξέρω ότι ισως βγάλω πολλά μωρά, αλλα ετσι κι αλλιώς έτσι είναι τα γκάπι. Κάποια θα τα φιλοξενησεις εσύ ![]() Και το παραδοξο ειναι ότι βλεπω μονο αρσενικά προς το παρόν...τύχη;;; ![]() Θα σας ενημερώσω ξανα... Γιάννη, δεν έχω αλμπινο γενικά...και ούτε κάποιο με κόκκινα μάτια...δεν έχω δει κανένα τέτοιο να σου πω την αλήθεια... Ελπίζω να πετύχει...αλλιως... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επιτυχία με τα ψαράκια Celda
![]() Aπέτησα κι εγώ πρόσφατα guppies και ανυπομονώ να μάθω νέα, γιατί σκέφτομαι κι εγώ την αναπαραγωγή τους! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα update για την αναπαραγωγη...
Οι θηλυκές εχουν φουσκώσει λίγο...για να δούμε! Έχω αφησει και δύο θηλυκες στο αλλο ενυδρειο με 3 διαφορετικου χρωματος αρσενικα και είναι τίγκα...για να δουμε! Ετοιμαστείτε όλοι για γκαπάκια!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ακομη δεν εχεις καμμια γεννα?
Για πες μας τα νεοτερα?
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πόσα guppy σε μικρό ενυδρειάκι? | CASPER | Ζωοτόκα | 11 | 22-01-06 13:51 |
Αναπαραγωγή Ottocinclus | lasal | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 30-09-05 21:47 |
Ενυδρείο για guppy. | nemo | Ζωοτόκα | 5 | 10-06-05 23:39 |
guppy πιαστηκέ σε φιλτρο!SOS | el00140 | Ζωοτόκα | 2 | 29-02-04 05:18 |
Colisa Lalia πληροφοριες για αναπαραγωγή. | newfish | ¶λλα λαβυρινθόψαρα | 0 | 16-12-02 18:52 |