Λοιπόν....που πάει το μυαλό μου.....
Μέχρι πριν από λίγο καιρό μετρούσα το ph στο ενυδρείο με τεστ της Sera και το έβγαζα 7,5. Πριν λίγο καιρό όμως αγόρασα τεστ της ΑΡΙ αλλά με αυτά δεν είχα μετρήσει το ph του ενυδρείου παρά μόνο στο βαρέλι αλλαγής. Σήμερα είπα να κάνω μια μέτρηση και έκανα με τα τεστ της ΑΡΙ για πρώτη φορά στο ενυδρείο. Δεδομένης της μεγάλης απόκλισης που έχουν τα δυο τεστ, είδα στο τεστ της ΑΡΙ το εξωφρενικό νούμερο για πρώτη φορά. Με το τεστ της sera που έκανα στη συνέχεια έβγαλα 7,5. Δηλαδή το ίδιο ph που έβγαζα και παλιά. Την καινούρια τύρφη τη χρησιμοποίησα 3 φορές, επομένως δε στάθηκε ακόμα ικανή να χαμηλώσει παρακάτω το ph από το 7,5. Το θέμα είναι πιο από τα δύο τεστ δείχνει τη σωστή μέτρηση, δε γίνεται να έχουν απόκλιση μια ολόκληρη μονάδα.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Η ΚΗ στο ενυδρειο δικαιολογει ψηλο πεχα.
Μετρα ΚΗ και στο βαρελι. Ειμαι σιγουρος οτι δεν εχει καμια σχεση με του ενυδρειου. Ειναι πολυ πιο χαμηλο.
Αυτο που υποψιαζομουν παντα ειναι οτι καποιο υλικο στο ενυδρειο (ακομα κι αν εχει δοκιμαστει με ακουαφορτε κλπ) ανεβαζει ΚΗ (και GH).
|
Έχω μόνο πέτρες τις οποίες έχω δοκιμάσει πολλές φορές όπως και την άμμο (χαλαζιακή είναι ωστόσο. Αν βρω όμως άλλες πέτρες,
εγγυημένα μη ασβεστολιθικές, θα τις αντικαταστήσω για σιγουριά.