|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δε γίνεται έτσι που λες βρε, τόσο εύκολα. Διάβασε παραπάνω τι γράφει και ο Σπύρος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο αυτό το δοκίμασες http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...&postcount=319
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λέει ότι σε μια αλλαγή 30% θα εχεις πτώση 0,3 σωστά ? Εσύ έκανες 4 αλλαγές. Πάμε λοιπόν. μετά την 1η θα έπρεπε να έχεις 7,3 αντί για 7,6. μετά την δεύτερη αλλαγή 7 αντί για 7,3 μετά την 3η αλλαγή 6,7 αντί για 7 και μετά την 4η αλλαγή 6,4 !!! Δηλαδή που βλέπεις το διαφορετικό σε αυτά που είπα εγώ ??? και εν πάση περιπτώση μετά από 4 αλλαγές θα έπρεπε αν μη τι άλλο να την κατεβάσεις έστω στο 7. Εσένα όμως δεν κουνήθηκε καν. ¶ρα ??? κάτι άλλο που είναι μεσα στο ενυδρείο αυξάνει το PH. Τι μένει λοιπόν ???? οέο .... |
|
|||
|
|||
![]()
Ξαναδιάβασε τώρα αυτά που γράφει ο Σπύρος
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Undertaker : 16-02-17 στις 19:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ακόμη καλύτερα !!! θα έπρεπε να πέσει ακόμη περισσότερο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
απλά να δούμε αν το PH παραμένει χαμηλό ----------------------- βάλε και μια αεραντλία
|
|||
|
|||
![]()
Τα παρατάω Τάκη. Το πήρα απόφαση. Πλέον βάζω τύρφη μονο για το χρώμα. Αν το πετύχω και με άλλο τρόπο, θα σταματήσω και την τύρφη να ησυχάσω. Βαρέθηκα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κάνω λοιπόν το παρακατω "πείραμα", το οποίο δε ξέρω κατά πόσο είναι ορθό προκειμένου να βγάλω συμπεράσματα για το λόγο που δε πέφτει το ph του ενυδρείου μου παρόλο που χρησιμοποιώ κάνα χρόνο τύρφη. Κάνω μεγάλες αλλαγές με ph6,8 και από την άλλη μέρα, το νερό στο ενυδρείο μου έχει ph7,6.
Χρησιμοποίησα 6 μπουκάλια του 1,5 λίτρου στα οποία έβαλα νερό μετά από επεξεργασία με τυρφη, με ph6,8. Στα δυο μπουκάλια (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι) έβαλα σκέτο νερό. Σε άλλα δυο μπουκάλια έβαλα νερό με 5 εκ. άμμο από το ενυδρειο (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι) και σε άλλα δύο έβαλα νερό και μια πέτρα μεγάλη που είχα στο ενυδρείο (το ένα με καπάκι το άλλο χωρίς καπακι). Προκειμένου να χωρέσουν οι πέτρες, έκοψα τα μπουκάλια ψηλά και στη συνέχεια τα σύνδεσα με ταινία παλι. Στα 6 μπουκάλια την 12/3 το νερό λοιπόν είχε ph6,8. Έκανα σήμερα 14/3 μια μετρηση σε όλα και πήρα τα παρακάτω αποτελέσματα του ph: Νερό σκέτο: Χωρίς καπακι 7,2 Με καπάκι 6,8 (αμετάβλητο!) Νερό με άμμο: Χωρίς καπακι 7,6 Με καπάκι 7,6 Νερό με πέτρα: Χωρίς καπακι 8 - Με καπακι 7,6 Τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς; Προσοχή στα δύο πρώτα μπουκάλια με το σκέτο νερό. |
|
||||
|
||||
![]()
Το πρώτο μου δείχνει καθαρά πως το χαμηλό PH οφείλετε στο CO2,
με κλειστό καπάκι δεν εξατμίστηκε , ενώ με ανοιχτό εξατμίστηκε. Στις άλλες 2 περιπτώσεις μου δείχνει να καταλάβω πως και η άμμος αλλά και η πέτρες έχουν ασβεστολιθικά στοιχεία μέσα, ειδικά η πέτρα πιο πολύ. Μπερδεύει λίγο τη κατάσταση αυτό με την άμμο, που με καπάκι ή χωρίς καπάκι έχει το ίδιο PH, μήπως έβαλες την άμμο αφού έβαλες το νερό ; Γιατί πέφτοντας η άμμο προκάλεσε κάποια ανατάραξη και εξατμίστηκε το CO2, θεωρητικά αυτό βέβαια
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όπως είπες στο 1ο χωρίς άμμο με το καπάκι είχες 6,8 (αμετάβλητο). άρα...??? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν δεν αφριζει με το ακουαφορτε, δεν ειναι ενδειξη οτι δεν ειναι ασβεστολιθικο. Το ακουαφορτε μονο επιβεβαιωνει οτι ειναι ασβεστολιθικο ενα υλικο οταν αφριζει. Δεν αποκλειει να μην ειναι ομως, οταν δεν αφριζει. Εχουμε πει πολλες φορες οτι ο μονος τροπος εξακριβωσης υλικου, ειναι να βαλουμε σε κουβα με νερο το υλικο και να παρακολουθουμε για μερες ή και βδομαδες, την GH και KH. Παράθεση:
Παράθεση:
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |