|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ήσουν κι εσύ από εκείνους που μου κρατούσαν μούτρα επειδή είχα σκληρό νερό; Χαχαχαχαχαχα!
Θελειακομα δουλειά. Ίσως αφήνω το νερό της αλλαγής περισσότερες ώρες με την τύρφη. Τώρα το έχω για 24 ώρες. Θα το αφήνω για 36 ώρες μπας και το κατεβάσει περισσότερο το ph αν και αμφιβάλλω. Από 8,2 το πάει στο 6,5 περίπου. Πόσο παρακάτω να πάει; |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχα!!!
Οχι δεν σου κρατουσα μουτρα... ![]() Το παει 6.5 και στο ενυδρειο παει 7.5; Το ph ,θα κατεβει, θελει τον χρονο του.. Ριξε ομως κι αλλο τις σκληροτητες. Μην το αφηνεις 36 ωρες ρε συ, φθηνη ειναι η τυρφη ,βαλε περισσοτερη. |
|
|||
|
|||
![]()
Δε χωράει άλλο το καθε φιλτρο Γιάννη. Βάζω στο 65λίτρο βαρέλι 400 γραμμάρια και στο 35λίτρο 310. Έχω φτιάξει δύο DIY φιλτρα και είμαι τσίμα-τσιμα. ¶ντε να χωράει κάνα 50αρι γραμμάρια ακόμα στο κάθε ένα. Θα δοκιμάσω την άλλη φορά να αυξήσω ποσότητα. Φοβάμαι μη στουπώσουν τα φίλτρα όμως γιατί και τώρα μετά από τις 24 ώρες που δουλεύουν, βλέπω τη ροή τους να μειώνεται σημαντικά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ξαναλεω (προς πασα κατευθυνση να διαβαζουν κι αλλοι) να προσεχεις να μη γινονται μεγαλες μεταβολες στο ενυδρειο GH KH
Και pH φυσικα, αλλα αυτο δεν μπορεις να το υπολογισεις ακριβως απο πριν. Απλα αν δεν εχεις αποτομες μεταβολες σε KH, θα συμμορφωθει και το πεχα και δεν σου θα κανει καμια στραβη. Με απλες πραξεις, προσθεση, διαρεση, μπορεις να υπολογιζεις GH KH πριν και μετα την αλλαγη. Με το πεχα ειναι αλλιως τα πραγματα. Χαρας το κουραγιο σου, που με τυρφη προσπαθεις να διορθωσεις τοσο σκληρο νερο. Δεν ειμαι σιγουρος οτι θα αντεξεις για πολυ καιρο ακομα την ταλαιπωρια και το αγχος. Θα δειξει.
|
|||
|
|||
![]()
¶γχος δεν είναι. Η ταλαιπωρία παλεύεται. Βασικά επειδή ασχολούμαι με κατι που μου αρεσει, δεν ειναι τόσο έντονη οσο ακουγεται. Ουσιαστικά το μόνο που με "ταλαιπωρεί" είναι να ζυγίζω και να βάζω την τύρφη στα φίλτρα και το πλύσιμο του εξοπλισμού στο τέλος. Τα υπόλοιπα τα κάνουν η βαρύτητα και οι αντλίες. Τι να πω, αν δω ότι με κουράζει τόσο πολυ θα πάω σε χρυσόψαρα (.....χαζογαμογελάει ο Τάκης). Πάντως αν υπονοείς να.παω σε Α/Ο, το ξεχνάω. Εκεί είναι που θα φύγει το ενυδρείο από το μπαλκόνι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι οχι ΑΟ?
Μεγαλη ευκολια και ακριβεια στους υπολογισμους. Νερο καργα βεβαια. Αν εχεις κηπο ειναι ΟΚ, παει για ποτισμα. Ή αν εχεις τριπλασιο ενυδρειο με αφρικανες ![]() (3 λιτρα βρωμικο προς 1 καθαρο παει συνηθως η αποδοση)
|
||||
|
||||
![]()
Πανο , ναι.. αν δεν χωραει αλλο , μην βαλεις..
γενικα μην την στριμωχνεις και πολυ, αφησε την να ειναι ανετη στην καλτσα για να κανει καλυτερη δουλεια. παντως μπορεις να κανεις diy φιλτρα / θηκες για να βαζεις οσο τυρφη θελεις |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |