|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς διοξείδιο μπορούν η Monte Carlo και η Eleocharis Parvula. Κάποια άλλα φυτά μπορεί να σταθούν αλλά δύσκολα θα απλώσουν κι ακόμα πιο δύσκολα θα κρατήσουν σε βάθος χρόνου (πχ Cuba, glossο).
Το micrathemoides είναι φυτό που μπορεί να καλύψει τον βυθό αλλά δεν είναι "καθαρό" χαλάκι. Ούτε είναι δεδομένο ότι θα πιάσει σε όλα τα ενυδρεία χωρίς CO2. Η Carlo και η Parvula χωρίς διοξείδιο θα χρειαστούν χρόνο (η parvula τρεις φορές περισσότερο) αλλά αν έχουν τυπικό φωτισμό και λίπανση μπορούν να τρέξουν απροβλημάτιστα... Επίσης χαλάκι γίνεται με οποιαδήποτε σχεδόν moss.... |
|
||||
|
||||
![]()
Οντως γινεται αλλα πως θα πιαστει κατω υπαρχει καμια ιδεα;Κατι σαν πλεγμα πλαστικο..
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε πολλές περιπτώσεις αν ο βυθός είναι από μέτριο+ χαλίκι μετά από λίγο καιρό αρχίζει να σκαλώνει πάνω του κι από μόνη αρκεί να καταφέρεις να την κρατήσεις στην αρχή κάτω (πχ ρίχνοντας μερικά πετραδάκια πάνω της) και υπό την προυπόθεση ότι δεν υπάρχουν βυθόψαρα να την σηκώνουν. Το κακό με τις μος ως χαλάκι είναι ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα μαζεύουν από κάτω τους απίστευτη "βρώμα" (πολύ περισσότερη από τα άλλα χαλάκια) γι' αυτό πρέπει να την κλαδεύουμε πολύ συχνά και την κρατάμε όσο το δυνατόν πιο κοντή γίνεται.... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω καποια στιγμη ειχα βαλει java moss με οδοντογλιφιδες , αλλα δεν την ειχα αφησει πολυ καιρο για να ξερω κατι παραπανω , και στο ενυδρειο μου αναπτυσεται με ρυθμους χελωνας γιατι ειναι low tech
|
||||
|
||||
![]()
Έχω βάλει εδω και 2 μηνες micranthemum αλλα παρατηρω πως εχει αναπτυχθει ελαχιστα, δεν εχει παρει ακομα τα πανω του. Θα δοκιμασω παραλληλα και monte carlo και θα γραψω εντυπωσεις σχετικα με το καθενα.
|
||||
|
||||
![]()
monte carlo έχω βάλει και εγώ πριν από ένα μήνα
που μου έδωσε ένας φίλος από εδώ. Με CO2 DIY μπορώ να πω πως πάει μια χαρά έχει σχεδόν διπλασιαστεί. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χωρις θερμοστατη.... | imichal | Malawi | 19 | 12-02-09 09:24 |
ΑΡΧΑΡΙΟΣ! στρώσιμο με ή χωρις φυτά? με ή χωρις αμμο και πέτρες? | sakisballoons | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 20-12-07 13:09 |
Χωρις φως | jimfytakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 23-07-07 14:18 |
Χωρις λογια | Yiannis59 | Δίσκοι | 29 | 18-07-07 20:45 |