|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο τώρα κατάλαβα πως θα το κάνεις.
Το ένα αλουμινένιο είναι αντίγραφο του φλαπ και μπήκαν τα ανεμιστηράκια επάνω , και το άλλο καπάκι που κρύβει τα ανεμιστηράκια. Να σου πω τις παρατηρήσεις μου, στο κομμάτι που είναι βιδωμένα τα ανεμιστηράκια θα προτιμούσα να υπήρχε στρογγυλή τρύπα (όσο είναι τα ανεμιστηράκια) και όχι διάτρητο, και ο λόγος είναι καλύτερη απόδοση και λιγότερο θόρυβο. ο αέρας περνώντας από τις τρύπες κάνει θόρυβο, το πάνω καπάκι και διάτρητο που είναι , πιστεύω πως δεν υπάρχει θέμα. Θα μπορούσες όμως να έχεις κάνει κάποια σημεία διάτρητα για να φεύγει ο αέρας με άνεση. Η διαφορά που έχει ο STC με τα θερμόμετρα ρυθμίζεται, δεν υπάρχει θέμα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο αρθρο εχει οδηγιες για καλιμπραρισμα.
|
|||
|
|||
![]()
Στην αρχή είχα διάτρυτο στο flap με τρύπες 5mm αλλά ο αέρας έβρισκε αντίσταση και γυρνούσε πίσω. Τις άνοιξα με τρυπάνι και τις έκανα 7,5mm, πήγε καλύτερα (έτσι ήταν στο video). Τώρα που βίδωσα το καπάκι ακούγονται παραπάνω οι ανεμιστήρες στα 12V. Μάλλον θα πάρω τροχάκι και θα κόψω το σημείο που έχω διάτρυτο στο flap, δε μου προσφέρει κάτι όπως είναι.
Έχω δει τις οδηγίες για το καλιμπράρισμα, θα κοιτάξω να τον ρυθμίσω για να δω πως δουλεύουν πραγματικά. Οπτικά μου αρέσει όπως έγινε αλλά να δούμε και από απόδοση τί λέει. Θα πρέπει να μπει ψύξη και στο φυτεμένο με τα σαλιγκάρια ή αυτά αντέχουν περισσότερο; Αν βάλω ψύξη και εκεί, και αφού τα ενυδρεία είναι κοντά μεταξύ τους, μπορώ να τα δουλέψω με έναν stc; εννοώ να έχω το θερμοστάτη στα χρυσοψαρα και να βάλω ένα δεύτερο τροφοδοτικό και ανεμιστηράκι στο μικρό ενυδρείο. Όταν δουλεύουν οι ανεμιστήρες στο μεγάλο θα δουλεύει ένας και στο μικρό και θα παίξω με τα volt να δω πόσο θα κατεβάζει... |
|
||||
|
||||
![]()
Μπα δεν γινεται με το ιδιο.
Καμια σχεση η αντιδραση των ενυδρειων. Μια (οχι αξιοπιστη παντως) λυση ειναι να βαλεις ενα μικρο ανεμιστηρακι να δουλευει με λιγα βολτ, ετσι ωστε απλα να εμποδιζει τη θερμοκρασια να ξεφυγει, αλλα παραλληλα να μη μπορει και να την κατεβασει πολυ. Λεπτη περιπτωση. Καθε ενυδρειο θελει αλλα. Και θελει και παρατηρηση απο κοντα, γιατι οι εποχες αλλαζουν και παει αλλιως μετα η θερμοκρασια με την αναλογια ψυξης στο καθε σου ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]()
Κοίταξα τις ρυθμίσεις, εύκολα γίνονται. Περιμένω 2 αξιόπιστα θερμόμετρα για να διορθώσω τη θερμοκρασία.
|
|
|||
|
|||
![]()
εγω παντως το σεταρισμα το κανω με την μεθοδου του παγου στους 0 βαθμους
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλή ιδέα και αυτή.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το εξηγείς λίγο αυτό? Τι ακριβώς και πως το κάνεις εδώ δηλαδή? Φιλικά, Γιάννης.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lit. χρυσόψαρα | manos3 | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 243 | 20-08-17 16:00 |
DIY Fan Flap Σύστημα ψύξης | Qbrain | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 01-03-13 14:07 |
Σύστημα ψύξης/θερμανσης σε rio 240 | Maverick | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 09-05-11 22:14 |
Σύστημα ψύξης σε (μελλοντικό) χρυσοψαροενυδρέιο! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 75 | 22-08-10 19:04 |
Εξωτερικό σύστημα ψύξης | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-02-09 19:32 |