|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
εγω παντως το σεταρισμα το κανω με την μεθοδου του παγου στους 0 βαθμους
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλή ιδέα και αυτή.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το εξηγείς λίγο αυτό? Τι ακριβώς και πως το κάνεις εδώ δηλαδή? Φιλικά, Γιάννης.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
https://www.youtube.com/watch?v=WYxo_E7vM3s ετσι προτεινουν οι εταιρειες που πουλανε θερμομετρα να τα καλιμπραρεις, το ειχα πρωτοδει μεσα σε οδηγιες. Βαζεις σε ενα ποτηρι παγο και παγωμενο νερο και μετα απο λιγο πρεπει να μετρας 0 βαθμους |
|
|||
|
|||
![]()
Όπως έχω αναφέρει παλιότερα στη συνδεσμολογία έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα καλώδια που στις προδιαγραφές τους γράφουν:
Καλώδιο προσαρμογής ανεμιστήρα από την Inline το οποίο μειώνει την τάση λειτουργίας του ανεμιστήρα από 12V σε 5V και έτσι μειώνει το επίπεδο θορύβου. Είναι ένα 12V DC βύσμα σε 3 pin σύνδεση (Molex). Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό, αλλά υπάρχει περίπτωση όντως να μου κατεβάζουν την τάση που δουλεύουν τα ανεμιστηράκια και να μην παίρνω το μέγιστο της απόδοσης? Είχα δοκιμάσει τα arctic με το καλώδιο αυτό και χωρίς και το ίδιο χάλια δούλευαν οπότε δεν το σπουδαιολόγησα να το ψάξω και με τα konig. Το λέω γιατί τις πρώτες μέρες λειτουργίας τα ανεμιστηράκια μου ρίχνουν λιγότερο από 1 βαθμό θερμοκρασία σε μια ώρα λειτουργίας στα 12V. |
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο δες στα ανεμιστηράκια που καταλήγουν τα καλώδια με μαύρο και κόκκινο χρώμα, το κίτρινο να μη καταλήγει πουθενά, έτσι έχω και τα δικά μου τα KONIG
|
|||
|
|||
![]()
Έχω κάνει αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία: από τον ανεμιστήρα φεύγουν κίτρινο-κόκκινο-μαύρο κουμπώνω στο καλώδιο 3 pin σε 4 pin και συνδέω κόκκινο σε κόκκινο τροφοδοσίας και αντίστοιχα μαύρο σε μαύρο. Το μπλε όπως βλέπεις το έχω κόψει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά τα έχεις τότε.
Και αν όπως λες κατεβάζει 1 βαθμό την ώρα είναι μια χαρά, και είναι και πολύ, γιατί λογικά δεν θα γίνει αυτό ποτέ, με το που η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 0,3 βαθμούς ανοίγει ο STC τα ανεμιστηράκια και δεν θα αφήσουν να μεγαλώσει τόσο πολύ η διαφορά, εκτός και αν μέσα στο σπίτι η θερμοκρασία φτάσει τους 40 και η υγρασία στο 99%.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 lit. χρυσόψαρα | manos3 | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 243 | 20-08-17 16:00 |
DIY Fan Flap Σύστημα ψύξης | Qbrain | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 01-03-13 14:07 |
Σύστημα ψύξης/θερμανσης σε rio 240 | Maverick | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 09-05-11 22:14 |
Σύστημα ψύξης σε (μελλοντικό) χρυσοψαροενυδρέιο! | Τηλέμαχος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 75 | 22-08-10 19:04 |
Εξωτερικό σύστημα ψύξης | manolis1976 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-02-09 19:32 |