|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
δηλαδη να μην βαλω οσμωση ? Η τυρφη νομιζω τουλαχιστον για μενα ειναι μεγαλυτερη φασαρια....
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν το κάνεις για τα φυτά δεν χρειάζεται, νεράκι βρύσης αποχλωριομένο
|
|||
|
|||
![]()
α να βαζω απλως αντιχλωριο και να το αφησω το νερο ως εχει με μετρησεις βρύσης ph : 8,4 kh : 12-13 , gh : 14 ?
------------------------- Αντιχλώριο Prime , απλώς κάπου διάβασα οτι το ιδανικο ph για βαρια φυτεμενα με carptet ειναι το 6,8 - 7,2 . Εμενα παντως η ελεοχαρις με μπουκάλα και χωρίς λιπασμα προς το παρον παει πολυ καλα με 6,9 που ξεκινισα και τώρα ειναι στο 7,6 καθως τελειωνει λογικα η δραση της τυρφης . Αλλα το 8.5 βρυσης μου φαινεται καπως πολυ .... Θα αντεξει ?> Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 11-03-16 στις 13:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον εισαι απο αυτους που βηχουν, γκουγκλαρουν βηχας και βγαζουν συμπερασμα οτι πεθαινουν!
![]() περα απο τη πλακα, αγχώνεσαι πολυ χωρις κανενα λογο. διαβαζεις και ειναι καλο αλλα δεν φιλτραρεις τιποτα απο οσα διαβαζεις . |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι συμφωνώ με αυτο που λες , αγχωνομαι ισως σε υπερβολικο βαθμο αλλα θελω να δημιουργησω τις ιδανικες συνθηκες για τα φυτα μου . Απο οτι καταλαβα ομως απο αυτα που μου λετε η οσμωση δεν μου χρειαζεται , και το μονο που πρεπει να κανω ειναι να βαζω prime στο νερο βρυσης και να το ριχνω αφου το προετοιμασω 1-2 μερες στο ενυδρειο
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν βάλεις το νερό σε βαρέλι και μία αεραντλία σε 12 ώρες είναι έτοιμο, ουτε prime ουτε τίποτα άλλο. Τα πράγματα είναι πολύ απλα
----------------------------------- Για να σου φύγει η απορία δες ενυδρείο 5 εβδομάδων με endler, χωρίς διοξείδια, χωρίς λιπάσματα και από φωτισμό μια φθορίου της πλάκας χωρίς ανακλαστήρες, με νερό βρύσης και βαρέλι προετοιμασίας http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89805 Δες άλλο, δες τι φυτά έβγαλα από μέσα, και αυτό με νερό βρύσης χωρίς λιπάσματα και χωρίς CO2, το καλό που έχει είναι πως το βλέπει ο Ήλιος όλη την ημέρα www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81896&page=7/#204 Και το χειρότερο είναι πως προσπαθείς να φτιάξεις το νερό να είναι ιδανικό για φυτά (που δεν είναι) αλλά δεν τηρείς τις παράμετρες που θέλουν τα ψάρια, με χαμηλό PH και μαλακό νερό τα τσακίζεις, για αυτό άσε τυρφες και φιλτρα Α/Ο, κακό κάνεις
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 11-03-16 στις 14:32 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() αν βαλεις ψαρια που ζουν σε σκληρο νερο φυσικα και δε θα βαλεις ουτε οσμωσεις ουτε τυρφη ουτε τιποτα. Τα φυτα μπορει πολλες φορες να αποτελουν ζωτικο μερος ενος ενυδρειου αλλα αυτο που μας ενδιαφερει ειναι οι συνθηκες να ειναι ιδανικες για τα ψαρια. Στα φυτα μπορουν να γινουν εκπτωσεις, στα ψαρια ΟΧΙ. Στην τελικη και να χαλασουν μερικα φυτα δεν ειναι θεμα, απλα θα βρεις ποια μπορουν να ζησουν στο ενυδρειο σου, στα ψαρια ομως δε χωρανε τετοιοι πειραματισμοι γιατι αυτα ειναι υποτειθεται οι κατοικοι του ενυδρειου
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | ΔημήτρηςΤ | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 23-02-16 06:34 |
τυρφη | στελιος προεδρου | Bettas | 34 | 06-09-14 01:37 |
sos τυρφη | stef_alex | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 27-04-13 14:29 |
Τυρφη | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-12-12 20:59 |
Τυρφη | ANEMOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-03-09 20:15 |