|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι 900 γρ εβαλα για την ακριβεια και χωραει το φιλτρο μου ακομη πολυ εχει κενο χωρο μεγαλο . Εβαλα κατω κατω αρκετο υαλοβαμβακα για μηχανικη φιλτρανση , μετα μακαρονι 1 λιτρο , 2 λιτρα ματριξ και 5 καλτεσς τυρφη ( 900 γρ ) και εχω κενο χωρο τι να βαλω ακομη ? για μηχανικη φιλτρανση κατι ? εμενα στο βαρελι σε 3 μερες εχει διαφορα το ph 8.5 - 7.5 μια μοναδα με 480 γρ τυρφη . Εσενα σε ποσο καιρο στο κατεβαζει στο 5.5 απο 7.2 ?
------------------------- Σημερα μετρησα βαρελι : ph : 7,5 , kh : 8.5 , gh : 10 , NH4 : 0,25 mg/L Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 29-02-16 στις 10:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εκανα καθε βδομαδα αλλαγη και με το που εκανα αλλαγη το γεμιζα για την επομενη.
Αλλα απο οτι θυμαμαι, οταν μετραγα στην αρχη λεπτομερως, απο την 3η 4η μερα, ειχε κατεβει στο μεγαλυτερο ποσοστο.
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους κάνω μέρα παρα μέρα αλλαγή 40% νερο στο ενυδρειο και η τύρφη ( 1.2kg στα 240 λιτρα ) απο οτι φαίνεται έχει επίδραση σε περιορισμένα λίτρα , καθώς μεσα σε 6 μέρες με 3 αλλαγές 40% οι ετρησεις πηγαν απο ph: 6,9 , kh : 6 , gh : 6 σε
ph : 7,5 kh : 8 , gh : 8 . Oποτε υποθέτω πως η τύρφη έχει πολύ περιορισμένη επιδραση μετά απο κάθε αλλαγή νερού , η οποια περιορίζεται περαιτέρω στην επόμενη ακόμη και εαν μιλάμε για διάστημα 4 ημερών !!! Με λίγα λόγια σκέφτομαι να πάω σε αντίστροφη όσμωση και σκοπεύω να διαθέσω έως 100ευρώ , μπορείτε να μου προτείνετε κάτι καλό και αποτελεσματικό αλλά και εύκολο στην εγκατάσταση ? |
|
||||
|
||||
![]()
Oλα αυτα για τα γκαπακια?
|
||||
|
||||
![]()
Κάτσε γιατί έχασα και εγώ τη μπάλα, γκάπυ έχεις ;
|
|||
|
|||
![]()
Γκάπυ έχω , ramshorn και θα βάλω και μερικες red-cherrys .
------------------------- Το ενυδρειο δουλευει γεμάτο εδώ και 11 μέρες με Co2 και η τύρφη χάνει τη δράση της σήμερα μετράω ph : 7,6 . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 11-03-16 στις 11:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου έχεις γκάμπυ γιατί βάζεις τύρφη ;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τυρφη | ΔημήτρηςΤ | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 23-02-16 06:34 |