|
|
||||
|
||||
![]()
"σχετικα" ειναι ολα
![]() αν πας με βαση το οτι δεν μετρας αμμωνια και νιτρωδη κ βασιζεσαι 100% στις αλλαγες για μειωση νιτρικων, τοτε δεν ειναι ανεπαρκες. αν σε καλυπτει αυτο(κ δεν λεω οτι ειναι κακο αν σε καλυπτει-οποιονδηποτε) τοτε οκ. εμενα δεν με καλυπτει γιαυτο κ το κρινω ανεπαρκες απτη στιγμη που εχει νιτρικα που δεν δικαιολογουνται αλλιως. ακομα κ αν μπουκωνει γρηγορα το φιλτρο,το θεωρω σημαδι ανεπαρκειας. θελω να πω πως ακομη κ αν υστερει σε ενα συγκεκριμενο τομεα το φιλτρο,τοτε πως θα το πεις αν οχι ανεπαρκες? πχ. εχεις ενα εσωτερικο φιλτρακι με ροη 400 λιτρα\ωρα σε 60αρι ενυδρειο,με ενα σφουγγαρι και λιγο σιποραξ. και δυο ψαρακια στο ενυδρειο. στρωμενο το φιλτρο,μετρας 0 αμμωνια κ νιτρωδη αλλα στο τελος της βδομαδας μετρας 40 νιτρικα. αν το φιλτρακι σου δεν μπορει να καθαρισει το βυθο που μαζευει βρωμια κ αυτη γινεται εστια νιτρικων, τοτε τι θα κανεις δε θα το πεις ανεπαρκες το φιλτρο,επειδη μετρας 0 αμμωνια κ νιτρωδη? θελω να πω,πρεπει να το βλεπουμε "σφαιρικα" το θεμα,παντα με βαση τη ρουτινα μας,το ειδος κ τον αριθμο ψαριων,το ειδος κ την ποσοτητα τροφης κλπ. μπορει να εχουμε τα ιδια ενυδρεια με τα ιδια ψαρια.εγω να μετραω 50 νιτρικα κιεσυ 20. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 13-02-16 στις 01:45 |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο, το φιλτρο σου, κανει (σοβαρη) απονιτροποιηση?
|
||||
|
||||
![]()
φυσικα,σιγουρα κανει καποια απονιτροποιηση.
θελουμε δε θελουμε θα κανει. το οτι δεν θα κανει "σοβαρη" απονιτροποιηση ειναι κιαυτο σιγουρο. αλλα δεν μιλαω για μηδενισμο νιτρικων,μιλαω για μειωση. ουτε ψαχνω τον μηδενισμο τους. αν θελω να τα μηδενισω θα το γεμισω φυτα και θα ληξει η υποθεση.(στο δικο μου ενυδρειο παντα με τα ψαρια που ασχολουμαι εγω). αλλα οταν εχω δει σε ενυδρειο μου(και στο πρωτο μου juwel και αργοτερα στο 240) πως μολις εβαζα μεγαλυτερο φιλτρο πεφτανε τα νιτρικα,και ειδικα οταν το κυνηγας αυτο,ε τοτε δε μπορω να μην το προτεινω σε καποιον. στο juwel ειδικα,οταν αλλαξα απτο εσωτερικο στο fluval 305 ειδα μεγαλη διαφορα. και αργοτερα ακομη μεγαλυτερη οταν απτο ιδιο fluval πηγα στο 2076 στο 240λιτρο. μιλαμε για 10- 15ppm κατω ειχαν κατεβει τοτε αν θυμαμαι καλα. οποτε αν εχεις ευαισθητα ψαρια,ειναι σχετικο το τι αποτελει "σοβαρη" απονιτροποιηση. φυσικα θεωρω αυτονοητο πως οι αλλαγες νερου γινονται κανονικα,ακομα και αν μετραμε 0 νιτρικα.(μην παρει κανεις λαθος ιδεα...) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 13-02-16 στις 02:27 |
|
||||
|
||||
![]()
10-15ppm και για μενα ειναι σοβαρη απονιτροποιηση.
Ναι φυσικα και οι αλλαγες γινονται κανονικα ακομα κι αν εχεις νιτρικα 0 γιατι δεν ειναι τα νιτρικα το μονο κριτηριο (...redox). |
|
||||
|
||||
![]()
Η απονιτροποιηση ξαναλεω θελει ειδικες συνθηκες.
Δεν την φτανουν "περισσοτερα υλικα" στο φιλτρο. Τα βακτηρια που κανουν απονιτροποιηση, ζουν κυριως σε εντελως αντιθετες συνθηκες απο αυτες που ζουν τα βακτηρια που κανουν νιτροποιηση. Μεσα στο βυθο πχ, χωρις οξυγονο. Σε ενα "ωριμο βυθο" που λεμε δλδ στα ενυδρειακα θεματα ![]() Σε ενα φιλτρο που τρεχει φουλ νερο (πλουσιο σε οξυγονο, που θελουν τα νιτροποιητικα βακτηρια), λιγο δυσκολο να υπαρξουν τετοιες συνθηκες. Ακομα και βαθεια στους πορους του υλικου που γεμιζουν σκουπιδι (οργανικα) και παραγουν περισσοτερα νιτρικα, παρα γινεται απονιτροποιηση. (θα εχετε ακουσει για αυξηση νιτρικων σε μη καλα συντηρημενα φιλτρα) Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γι'αυτο και θεωρω αδυνατον με αλλαγη φιλτρου να δεις μειωση νιτρικων. Αλλα αν καποιος το εχει δει σε δικο του ενυδρειο με τα ματια του... Δεν ξερω... Οι αντικρουομενες αποψεις που ελεγα παραπανω οτι εχω συναντησει και αλλου... Εκτός κι αν η μειωση των νιτρικων οφειλονταν τελικα σε αλλους παραγοντες (ωριμο βυθο κλπ) και ηταν απλα συμπτωση... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θα έχω πρόβλημα σε αυτό το σημείο της σιλικόνης; | alexandertm8 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 13-04-14 10:10 |
Όχι πλέον αρχάριος (πιστεύω) | ducatista | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 87 | 17-04-13 15:38 |
Το Μαδριλένικο Ώριμο πλέον ..... | Serafeim | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 18 | 08-09-10 22:42 |
Δισκοενυδρείο σε φωτεινό σημείο | philosopher | Δίσκοι | 7 | 08-09-10 09:38 |