|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν αποφάσισα να κάνω κάποιες αλλαγές στον κοντρόλερ (κυρίως λόγω των καλλωδίων), οπότε αυτή είναι η τελική μορφή του.
Το μαύρο κουτί περιέχει το arduino, rtc, οθόνη, την πλακέτα για τον αισθητήρα θερμοκρασίας κλπ. Η κατασκευή με τα 2 κουτιά περιλαμβάνει τα 2 solid state relays (ένα 4 καναλιών για τα φώτα και το co2 και ενα 8 καναλιών για τα φίλτρα, αντλία, θερμοστάτη, ανεμιστήρες, ταίστρα και παροχή ρεύματος στο δοσομετρητή λιπασμάτων). Ο δοσομετρητής λιπασμάτων (με 3 αντλίες από τις οποίες χρησιμοποιώ για την ώρα μόνο τις 2) είναι σε ξεχωριστό κουτί. Όλα συνδέονται με τον κοντρόλερ με καλλώδιο utp. O κοντόλερ είναι συνδεδεμένος με ups, έτσι ώστε σε περίπτωση διακοπής να συνεχίζει να λειτουργεί (όσο κρατάει το UPS). Αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα με το PH, το οποίο λόγω του ground loop όπως ονομάζεται (επαγωγικό ρεύμα στο νερό του ενυδρείου) , δε μου δίνει σταθερές ενδείξεις, οπότε μέχρι να το λύσω, το co2 το δουλεύω ανεξάρτητα από το PH, το οποίο το μετράω με μετρητή χειρός. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ουάου, έχεις κάνει σοβαρή ζημιά!! Πότε αρχίζεις να πουλάς controllers είπαμε?? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
😁 χαρά μου να μοιραστώ τις γνώσεις και την όποια εμπειρία διαθέτω - απέκτησα! Θα μπορούσα να το βρω έτοιμο, όμως όταν το φτιάχνεις μόνος σου έχει άλλη χάρη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο θέμα και πραγματικά πολύ όμορφη δουλειά! Μόνο ειδικός δεν είμαι στα ηλεκτρονικά ή/και στον προγραμματισμό , αυτοματισμούς κτλ. Έπεσε στην αντίληψή μου ίσως σας ενδιαφέρει μιας και φαίνεται αρκετά απλό http://www.blynk.cc/
------------------ Επίσης αυτός εδώ ο τύπος έχει κάνει αρκετή δουλειά και ίσως σας δώσει κάποιες ιδέες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Που βρισκόμαστε εδώ; Κανένα νέο;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Arduino Aquarium Controller | aquadominus | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 14-12-14 20:10 |
arduino controller | ikaria_jim | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 09-02-14 16:21 |
dimming controller με Arduino board | aquaman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 07-04-10 07:39 |
Arduino aquarium controller | chris the trik | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 06-04-10 20:23 |
Aquarium Controller | mitas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 15-10-03 01:01 |