|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενα update από το εγχείρημα.
Ο κώδικας ελέγχεται διεξοδικά και μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι τα εξής: α. Ελεγχος φωτισμού, οκ β. Ελεγχος CO2, οκ γ. Ελεγχος θερμοκρασίας-θερμαντήρα-ψύξης, οκ δ. Ελεγχος λίπανσης, οκ ε. Εμφάνιση πληροφοριών των παραπάνω στην οθόνη, οκ Μένει να προσθέσω στον κώδικα, το κομμάτι για το ταισμα και έλεγχο του (10 λεπτά) και να τα ξαναελεγξω από την αρχή. Επειδή όμως η οθόνη που προμηθεύτηκα αρχικά, μου φαίνεται αρκετά μικρή για αυτά που έχω σκεφτεί να εμφανίζει (2,4''), παράγγειλα μια 4,5'' και ένα Ph controller (ο οποίος θα ελέγχει τη λειτουργεία του CO2), που θα τα συνδέσω και αυτά. Οταν τελειώσω με αυτά, θα δουλέψω και το ethernet (webserver). Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες από την τρέχουσα μορφή του κοντρόλερ. Υ.Γ. Μόλις τελειώσω τον έλεγχο σωστής λειτουργίας θα ανεβάσω των κώδικα καθώς και τα εξαρτήματα που χρησιμοποίησα καθώς και (χρόνου επιτρέποντος), αναλυτικές οδηγίες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία πράγματα .
Πωπω φίλε μας πριζώνεις άσχημα ![]() Και έλεγα φέτος να μη φτιάξω τίποτα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
βρε ανεβασε τον κωδικα και θα του αλλαξουμε τον αδοξαστο.
![]() GNU-GPL ελπιζω ![]() και οτι σκεφτομουν να φτιαξω κατι τετοιο με κανα raspberry-pi (ναι ξερω, δηλωνω μια ελαφρα βαρεμαρα) btw -ασχετο αλλα λιγο σχετικο με τη βαρεμαρα που λεγαμε- μπας κι εχει κανεις ορεξη και χρονο να αποχαλκωσει μερικες πλακετες? (με το αζημειωτο εννωειται)
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα έκανα την πρωτη δοκιμή του κοντρολερ στο ενυδρειο. Σύνδεσα τα πάντα πάνω του (μετά από την καθιερωμένη εβδομαδιαία αλλαγή φυσικά) και το άφησα να τρέχει. Τα πάντα δούλεψαν σωστά
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Θα το αφήσω και αύριο και μετά θα προχωρήσω στην τελική του μορφοποίηση. Αν και από βδομάδα έρχεται η μεγάλη οθόνη, οπότε πάλι γράψιμο κώδικα θα έχω (και φυσικά περιμένω και το Ph κοντρολερ για να το κουμπώσω και αυτό επάνω. Ορίστε και ενα σύντομο βιντεάκι. https://youtu.be/M37cEm3DdcM |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Arduino Aquarium Controller | aquadominus | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 14-12-14 20:10 |
arduino controller | ikaria_jim | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 09-02-14 16:21 |
dimming controller με Arduino board | aquaman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 07-04-10 07:39 |
Arduino aquarium controller | chris the trik | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 06-04-10 20:23 |
Aquarium Controller | mitas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 15-10-03 01:01 |