|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
βασικα θα ελεγα οτι το ξυλο εχει ελαστικοτητα παραπανω και οχι δυναμη... |
|
|||
|
|||
![]()
αυτο που λες ειναι σχετικο...παρε μια πετρα και ριξε την στο τζαμι και την ιδια στο ξυλο..δες μονος σου τι θα γινει...και ακομα και η ελαστικοτιτα που λες καλη ειναι..
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν νομιζω να πεταξες ποτε καμια πετρα σε ενυδρειο. Σιγουρα εχει καλυτερη ελαστικοτητα αλλα αυτο ειναι αντκστροφος αναλογο την αντοχης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να ξέρεις πως οι ελαφριες και οι ελαστικες κατασκευες είναι ΠΟΛΥ πιο ανθεκτικές απο τις βαριές και ακαμπτες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σίγουρα όμως παίζει ρόλο και η κατασκευή , όπως αν φτιάξεις ένα γυάλινο ενυδρείο με λεπτό τζάμι μπορεί να σπάσει εύκολα, αντίστοιχα ένα ξύλινο αν δεν βάλεις ανθεκτικό ξύλο θα σπάσει. Επίσης δες και την διαφορά για να καταλάβεις τις αντοχές, ένα σωστό γυάλινο , που να αντέχει βάζεις το ανάλογο πάχος γυαλί και ζυγίζει Χ κιλά, το ίδιο ενυδρείο αν ήταν σωστά φτιαγμένο με ξύλο θα ζυγίζει Χ/2 ή και λιγότερα κιλά και έχει τις ίδιες αντοχές αν ζύγιζε τα ίδια κιλά με το γυάλινο δεν θα ήταν ενυδρείο, θα ήταν άρμα μάχης ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το βαρος πιστευω οτι δεν μετραει και πολυ γιατι το να γλητωσεις 70 - 100κιλα σε 800λιτρα ενυδρειο που μπορει να ειναι συνολο πανω απο τονο δεν ειναι ουτε 10% οποτε μιλαμε για μηδενικες διαφορες..... ------------------------- Παράθεση:
Το οτι το ξυλο ειναι πιο ελαστικο δεν κανει το ενυδρειο ακαμπτο. Κιλια κανει καο το τζαμι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sakisdraminos : 10-11-15 στις 20:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν τα κάναμε στρογγυλά οι δεξαμενές νερού είναι ιδανικές, χωρίς πλάκα.
¶λλο η διαρροή και άλλο το σκάσιμο, το ξύλινο μπορεί να γίνει σαν μπαλόνι και να μη σκάσει, αν βραχεί όμως θα σαπίσει και θα σπάσει, εκεί είναι το ευαίσθητο σημείο, το σάπισμα από το νερό. Και το βάρος και η θερμομόνωση παίζει ρόλο Σάκη, και πολύ μεγάλο. Δεν μένουν όλοι σε ισόγειο. Για τη θερμομόνωση θα σου φέρω παράδειγμα το δικό μου, πέρσι το Χειμώνα, θερμοκρασία έξω 0, το ενυδρείο 17, ένας θερμαντήρας Jager 200w, το ενυδρείο 300 λίτρα, ο STC , όχι ο θερμαντήρας, άναβε 10 λεπτά την ώρα για να κρατήσει αυτή η θερμοκρασία, δίπλα είναι ο κύβος, 55 λίτρα , με dow , θερμαντήρας jager 150w, ο STC άναβε 40 λεπτά την ώρα για να κρατήσει 18 βαθμούς, με διπλά τζάμια 50 λεπτά την ώρα. Το ξύλο, αν δεν βραχεί, είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μονωτικό υλικό, καλύτερο και από πολυουρεθάνη. Πόσο ρεύμα θα έκαιγε το ξύλινο αν δεν είχε αυτή τη μόνωση ; Βάλε τώρα ένα δισκάδικο που θέλει 28-29 βαθμούς συνέχεια να δεις πόσο πιο λίγο θα έκαιγε. Να σου πω το δικό μου και το καλοκαίρι, να σου πω η θερμοκρασία έχει συνέχεια το ξύλινο ; 24 -25 και εκεί έχει 36 (το ενυδρείο είναι έξω ε) και έχει 3 120αρια , δίπλα ο κύβος έχει 2 120αρια, θερμοκρασία 28 όταν έχει 36 ο χώρος, το ξύλινο 12 βαθμούς χαμηλότερα από το περιβάλλον. Είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές. Στο βάρος επίσης θα γλυτώσεις αρκετά, ένα γυάλινο 200 κιλά, σε ξύλινο θα είναι 50-70. Το δικό μου το γύρναγα μόνος μου, αν ήταν γυάλινο 2 άτομα δεν θα το κάναμε καλά, και αυτά τα κιλά γιατί να μη τα κάνεις σαμπ ή πιο μεγάλο ενυδρείο ; Όλα παίζουν ρόλο Σάκη, αν στο ξύλινο λύσεις το πρόβλημα υγρομόνωσης δεν συγκρίνεται , σε όλα, και αν το κανεις επιπλο λύνεις και το αισθητικό, αν δεν σου αρεσει το σκετο ξύλο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1 δεν εχω δει ουτε ενα σοβαρο ενυδρειο τον τλευταιο καιρο να ειναι ξυλινο μιλαμε για μεσα σε σαλονι..... 2 μεχρι και μια εταιρια που εβλεπα στο FB να κανει διαφημηση τα ξυλινα πλεον δεν την βλεπω πουθενα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
λόγω κόστους, λόγω βάρους, λόγω εύκολης διαχείρισης και ότι το ξύλο λόγω υγρασίας κάποια στιγμή θα σαπίσει, αυτά σκέφτηκα στα γρήγορα ![]() Τώρα γιατι δεν βλέπουμε ξύλινα ; Γιατί λίγοι DIYηδες έχουν ασχοληθεί στη Ελλάδα, στο εξωτερικό, τα χειροποίητα μεγάλα έως τεράστια είναι ξύλινα δες εδώ https://www.google.gr/search?q=plywo...IVoVRyCh1FzAOH καλα είδα αυτο και τρελλάθηκα ![]() Το θέμα μας είναι εδω τι κάνουμε και όσοι εχουν ξύλινα να μας πουν τι γίνεται , πως πάνε ; τι προβλήματα έχουν ; πως είναι αισθητικά ; Δεν μιλάνε όμως Μόνος μου μιλάω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Hεταιρια που λες στο fb εχει και φυσικη εδρα,μπορεις να περασεις και να δεις σε λειτουργεια ξυλινο ενυδρειο αλλα και δυο ακομα1000+ λιτρων υπο κατασκευη.Μπορεις να δεις και αρχειο με φωτο απο ενυδρεια πελατων.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενα κοντρα πλακε πόσο πρέπει να λυγισει για να σπασει ; Και δεν είναι το σπασιμο Σακη, το ξύλινο δεν θα σπασει, στο λεω, βαρέλι θα γίνει αλλά δεν θα σπασει. Στο γυάλινο ενα χαλικάκι να υπάρχει από κατω μπορει να γίνει κομμάτια, το ξερεις αυτο, στο γυαλινο αν δεν το αλαφδιασεις μειωνεται η αντοχη, το ξυλινο χαμπαρι. Αλλα τώρα πιασαμε τα άκρα, δεν συμβαινουν καθε μερα αυτά, ειναι σπανια. Το ξύλινο ειναι να μη βραχει, αν δεν βραχει το ξεχνας ------------------------- Ελα ντε βρε Κλεόβουλε, χρόνια να μιλαμε για τα υπερ και τα κατα, αν δεν μπουν να μας πουν αυτοι που έχουν ξύλινα, δεν θα μάθουμε ποτε
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 10-11-15 στις 21:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
επειδη κι εγω ενδιαφερομαι για κατασκευη ενυδρειου,ειναι ενα πολυ χρησιμο θεμα!!
θεωρητικα απο αυτα που εχω δει δεν θα εμπιστευομουνα το ξυλινο απο πλευρα στεγανοποιησης και οχι απο πλευρα αντοχης..αρα η εικονα μεσα στο μυαλο μου με τον τροπο του Τακη που στην ουσια ειναι 2 ενυδρεια το ενα μεσα στο αλλο φανταζει ιδανικη!!εχουμε το εξωτερικο που σαν ξυλινο μπορουμε να το δεσουμε αρκετα πχ βιδωμα,κοντρες,τσερκια,γωνιες και μεσα βαζουμε ενα πλεξιγκλας που σιγουρα θα μας δωσει πληρη στεγανοποιηση. αρα πρακτικα ειναι εφικτο και με αποδειξεις.. στο ερωτημα πολλων για το ποσα χρονια μπορει να λειτουργει δεν υπαρχει απαντηση παρα μονο θεωριες απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καποιο παλιο ξυλινο για μελετη. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος...παρατηρήσεις για βελτίωση | alexkotsis | Χρυσόψαρα | 303 | 29-01-18 23:20 |
Συμβουλές καιι παρατηρήσεις | kokacy10 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 19-07-07 21:18 |
Περιμένω τις παρατηρήσεις σας | sifo | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 9 | 18-06-06 16:52 |