|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστός, συν αλλαγή 1 φορά ανά 15 ημέρες
Θεωρώ ότι το 2215 σου αρκεί για βιολογία(μέχρι 3-4 χρυσόψαρα, πόσα έχεις; όμως δεν είναι θέμα τροφών, δεν αρκεί για κυκλοφορία, δεν κάνει για τα λίτρα σου
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και ότι θέλω πιο μεγάλο φίλτρο?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εξαρτάται κυρίως από το πόσα χρυσόψαρα έχεις; 1. Μπορείς να αγοράσεις κυκλοφορητή-wave maker, με μικρό κόστος (20,00 ευρώ περίπου) και να κάνεις την δουλειά σου, ψάξε το. 2. Μπορείς να αγοράσεις και δεύτερο φίλτρο (κατ΄ εμέ μεταχειρισμένο σε λίγο παραπάνω λεφτά, δηλαδή στο 50,00 ευρώ από αγγελίες) και να κάνεις και την δουλειά σου (ροή και κυκλοφορία) και να αυξησεις και την βιολογία σου!
|
|||
|
|||
![]()
Το wave maker τι δουλειά κάνει?
Ψάρια έχω 5 μικρά σε μεγεθος
|
||||
|
||||
![]()
Είναι καθαρά θέμα μηχανικής φίλτρανσης, βάζοντας ενυδρειακό βαμβάκι θεωρώ πως θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση (αν δεν καθαρίσει τελείως), και θα σου πρότεινα να βάλεις το ενυδρειακό βαμβάκι μετά τα σφουγγάρια, θα μπουκώνει πιο αργά. Αλλά με τα χρυσόψαρα δεν νομίζω πως μπορείς να γλυτώσεις το τακτικό καθαρισμό του φίλτρου, είναι ρυπογόνα ψάρια. Προσωπικά έχω ένα χοντρό σφουγγάρια για προφίλτρο και το καθαρίζω πολλές φορές και 2 φορές την εβδομάδα, τα υπόλοιπα σφουγγάρια κάθε Σάββατο.
Επίσης θα σου πρότεινα να δένεις τη DΙY τροφή με αυγό και ψήσιμο στο φούρνο, δεν αφήνει σχεδόν καθόλου υπολείμματα, γιατί βρώμη βάζω και εγώ, βάζω και σιμιγδάλι και σησάμι περασμένο στο μπλέντερ, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, και αν καμιά φορά είναι στο τέλος και υπάρχουν τρίμματα , το φίλτρο τα καθαρίζει μέσα σε μισή ώρα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ο καθαρισμός του φίλτρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες , και θα έλεγα πως από ενυδρείο σε ενυδρείο είναι διαφορετικός. Από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι ο τρόπος ταΐσματος, το είδος της τροφής και το είδος των ψαριών. Πχ στα 300αρι με τα χρυσόψαρα , όταν τάιζα φυλλαράκι όλα τα σφουγγάρια ήθελαν υποχρεωτικά καθάρισμα 2 φορές την εβδομάδα, όταν άρχισα το πέλλετ η κατάσταση βελτιώθηκε κατά πολύ, όταν έβαζα DIY τροφή με ζελατίνα πάλι ήθελα τακτικότατο καθάρισμα (2-3 φορές την εβδομάδα) , ενώ εδώ και μήνες που ταΐζω DIY τροφή δεμένη με αυγό βελτιώθηκε και πάλι η κατάσταση, και καθαρίζω μόνο το χοντρό σφουγγάρι που έχω για προφίλτρο 1 με 2 φορές την εβδομάδα και τα υπόλοιπα σφουγγάρια μπορούν να μείνουν ακαθάριστα και 2 ή 3 εβδομάδες. Σε αντίθεση , στο 55λιτρο κύβο που έχω περίπου 25 συννεφάκια (πολλά ε) και ταΐζω φυλλαράκι 2 & 3 φορές την ημέρα καθαρίζω τα σφουγγάρια ακόμα και κάθε 2 μήνες ή και περισσότερο, που και πάλι δεν έχουν ιδιαίτερη βρώμα , βέβαια αυτό το ενυδρείο έχει υπερβολικά πολλά φυτά και υπερβολικά πολλά σαλιγκάρια, και τα νιτρικά μου δεν ξεπερνούν το 10 με τίποτα. Στο τροπικό επειδή είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στα σφουγγάρια , τα καθαρίζω κάθε εβδομάδα μαζί με την αλλαγή νερού. Να ξέρεις πως ο τακτικός καθαρισμός μειώνει αρκετά τα νιτρικά , ακόμα και τα φωσφορικά , γιατί τα υπολείμματα τροφής αλλά και ακαθαρσιών που μαζεύονται πάνω στα σφουγγάρια είναι πηγή νιτρικών.
Επίσης σε όλα τα φίλτρα έχω ενυδρειακό βαμβάκι και έχω μια δικιά μου μέθοδο, έχω το ενυδρειακό βαμβάκι τελευταίο μετά τα σφουγγάρια και το έχω σε σακουλάκι ή φάκελο από τούλι, με το τούλι δεν κολλάνε ίνες στα σφουγγάρια και επειδή είναι τελευταίο στη σειρά στο μηχανικό καθάρισμα λερώνεται λιγότερο και πάντα πρώτο έχω χοντρό σφουγγάρι (σαν προφίλτρο) που αυτό κρατάει όλα τα χοντρά σκουπίδια. Το ενυδρειακό βαμβάκι το αλλάζω ανάλογα το ενυδρείο, στα χρυσόψαρα 1 φορά το μήνα τουλάχιστον, στο τροπικό κάθε 2 ή 3 μήνες ή αν δω πως είναι πολύ λερωμένο και στα συννεφάκια όποτε το θυμηθώ μαζί με το καθάρισμα των σφουγγαριών ή καθε 2 ή 3 καθαρίσματα
|
||||
|
||||
![]()
ενισχυει τη κυκλοφορια του νερου σε τυχον νεκρες ζωνες του ενυδρειου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως το να βγάζεις και να καθαρίζεις το φίλτρο κάθε βδομάδα δεν μου φαίνεται και τόσο εύκολο!!!!!!!! Αλλά θα το δοκιμάσω.
Για τα τζάμια καμία πρόταση ?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy co2 ερωτησεις | puntakias22 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 26-11-13 23:21 |
Ερωτησεις | thgparas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 26-01-09 23:47 |
Ερωτησεις | HoG | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 12-12-07 14:44 |
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | KOKOBAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 04-05-07 18:14 |