Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-07-15, 10:04
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Είναι καθαρά θέμα μηχανικής φίλτρανσης, βάζοντας ενυδρειακό βαμβάκι θεωρώ πως θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση (αν δεν καθαρίσει τελείως), και θα σου πρότεινα να βάλεις το ενυδρειακό βαμβάκι μετά τα σφουγγάρια, θα μπουκώνει πιο αργά. Αλλά με τα χρυσόψαρα δεν νομίζω πως μπορείς να γλυτώσεις το τακτικό καθαρισμό του φίλτρου, είναι ρυπογόνα ψάρια. Προσωπικά έχω ένα χοντρό σφουγγάρια για προφίλτρο και το καθαρίζω πολλές φορές και 2 φορές την εβδομάδα, τα υπόλοιπα σφουγγάρια κάθε Σάββατο.
Επίσης θα σου πρότεινα να δένεις τη DΙY τροφή με αυγό και ψήσιμο στο φούρνο, δεν αφήνει σχεδόν καθόλου υπολείμματα, γιατί βρώμη βάζω και εγώ, βάζω και σιμιγδάλι και σησάμι περασμένο στο μπλέντερ, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, και αν καμιά φορά είναι στο τέλος και υπάρχουν τρίμματα , το φίλτρο τα καθαρίζει μέσα σε μισή ώρα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-15, 10:54
Το avatar του χρήστη poltre
poltre Ο χρήστης poltre δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ζεφύρι Αττική
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων
Είναι καθαρά θέμα μηχανικής φίλτρανσης, βάζοντας ενυδρειακό βαμβάκι θεωρώ πως θα βελτιωθεί πολύ η κατάσταση (αν δεν καθαρίσει τελείως), και θα σου πρότεινα να βάλεις το ενυδρειακό βαμβάκι μετά τα σφουγγάρια, θα μπουκώνει πιο αργά. Αλλά με τα χρυσόψαρα δεν νομίζω πως μπορείς να γλυτώσεις το τακτικό καθαρισμό του φίλτρου, είναι ρυπογόνα ψάρια. Προσωπικά έχω ένα χοντρό σφουγγάρια για προφίλτρο και το καθαρίζω πολλές φορές και 2 φορές την εβδομάδα.
Συμφωνώ, να παραθέσω όμως, ότι είχα ένα 2215 σε 125 λίτρα (τα μισά από του φίλου και μόλις 80εκ. μήκος) και έκανα κι εγώ 1 φορά την εβδομάδα καθαρισμό στο σφουγγάρι και αλλαγή στο "βαμβάκι". Το αν είναι κουραστικό ή όχι το βλέπεις μόνο στην πράξη. Παρά όλα αυτά, φαινόταν ότι το φίλτρο δεν μπορούσε να καθαρίσει με "άνεση" τα αιωρούμενα σωματίδια, πόσο μάλλον τον βυθό. Επίσης, χρειαζόταν να καθαρίζω σωλήνες 1 φορά στους 2 μήνες και να σηκώσω το φίλτρο όσο πιο ψηλά μπορούσα για να αυξήσω τεχνητά την δύναμη της αντλίας του και κόβωντας τα λάστιχα (ήταν μόνο 60εκ.) να μειώσω τις τριβές.
Παλιά 02-07-15, 11:35
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Ο καθαρισμός του φίλτρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες , και θα έλεγα πως από ενυδρείο σε ενυδρείο είναι διαφορετικός. Από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι ο τρόπος ταΐσματος, το είδος της τροφής και το είδος των ψαριών. Πχ στα 300αρι με τα χρυσόψαρα , όταν τάιζα φυλλαράκι όλα τα σφουγγάρια ήθελαν υποχρεωτικά καθάρισμα 2 φορές την εβδομάδα, όταν άρχισα το πέλλετ η κατάσταση βελτιώθηκε κατά πολύ, όταν έβαζα DIY τροφή με ζελατίνα πάλι ήθελα τακτικότατο καθάρισμα (2-3 φορές την εβδομάδα) , ενώ εδώ και μήνες που ταΐζω DIY τροφή δεμένη με αυγό βελτιώθηκε και πάλι η κατάσταση, και καθαρίζω μόνο το χοντρό σφουγγάρι που έχω για προφίλτρο 1 με 2 φορές την εβδομάδα και τα υπόλοιπα σφουγγάρια μπορούν να μείνουν ακαθάριστα και 2 ή 3 εβδομάδες. Σε αντίθεση , στο 55λιτρο κύβο που έχω περίπου 25 συννεφάκια (πολλά ε) και ταΐζω φυλλαράκι 2 & 3 φορές την ημέρα καθαρίζω τα σφουγγάρια ακόμα και κάθε 2 μήνες ή και περισσότερο, που και πάλι δεν έχουν ιδιαίτερη βρώμα , βέβαια αυτό το ενυδρείο έχει υπερβολικά πολλά φυτά και υπερβολικά πολλά σαλιγκάρια, και τα νιτρικά μου δεν ξεπερνούν το 10 με τίποτα. Στο τροπικό επειδή είναι πολύ εύκολη η πρόσβαση στα σφουγγάρια , τα καθαρίζω κάθε εβδομάδα μαζί με την αλλαγή νερού. Να ξέρεις πως ο τακτικός καθαρισμός μειώνει αρκετά τα νιτρικά , ακόμα και τα φωσφορικά , γιατί τα υπολείμματα τροφής αλλά και ακαθαρσιών που μαζεύονται πάνω στα σφουγγάρια είναι πηγή νιτρικών.
Επίσης σε όλα τα φίλτρα έχω ενυδρειακό βαμβάκι και έχω μια δικιά μου μέθοδο, έχω το ενυδρειακό βαμβάκι τελευταίο μετά τα σφουγγάρια και το έχω σε σακουλάκι ή φάκελο από τούλι, με το τούλι δεν κολλάνε ίνες στα σφουγγάρια και επειδή είναι τελευταίο στη σειρά στο μηχανικό καθάρισμα λερώνεται λιγότερο και πάντα πρώτο έχω χοντρό σφουγγάρι (σαν προφίλτρο) που αυτό κρατάει όλα τα χοντρά σκουπίδια.
Το ενυδρειακό βαμβάκι το αλλάζω ανάλογα το ενυδρείο, στα χρυσόψαρα 1 φορά το μήνα τουλάχιστον, στο τροπικό κάθε 2 ή 3 μήνες ή αν δω πως είναι πολύ λερωμένο και στα συννεφάκια όποτε το θυμηθώ μαζί με το καθάρισμα των σφουγγαριών ή καθε 2 ή 3 καθαρίσματα

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-15, 21:56
pavos Ο χρήστης pavos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ξανθη
Προεπιλογή

Οποτε το σαββατο θα ανοιξω το φιλτρο και θα βαλω και ενυδρειακο βαμβακι...
και θα δω πως παει η εξελιξη.

Για τα τζαμια καμια προταση καποιος??
πως μπορω να τα καθαρισω εξωτερικα στις δυκολες πλευρες?? την πισω και τη μια που ειναι στον τοιχο??

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές