|
|
||||
|
||||
![]()
500 Λίτρα , πολύ ώραίος όγκος νερού.
Φυτά θα βάλεις εύκολα ή δύσκολα ; Θα βάλεις και CO2 ; Αν βάλεις CO2 καλό είναι να μη φτιάξεις σαμπ γιατί θα το χάνεις εκεί. Οταν έχουμε CO2 είναι καλύτερα να έχουμε εξωτερικό φίλτρο (κλειστού κυκλώματος) και για τα 500 λίτρα που έχεις εσύ θες ένα πολύ καλό και μεγάλο, αλλιώς πας για 2 φίλτρα (θα το συνιστούσα). Σε φυτεμένα γενικά αποφεύγουμε τα σαμπ ακομα και χωρίς CO2
|
|||
|
|||
![]()
Σε τι χρειάζεται, το CO2;
Αν δεν βάλω, τι γίνεται; |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχεις καλή και γρήγορη ανάπτυξη στα φυτά , και αν έχεις εύκολα φυτά δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις. Και μια που μιλάμε για φυτα να ξέρεις πως θα θες και καλο φωτισμό, και τα λίτρα σου δεν είναι λίγα, θα τη πληρώνεις τη ΔΕΗ σου
![]() Μήπως με τα λίτρα που έχεις να πήγαινες σε Αφρική ; Και πολλά φυτά δεν χρειάζεσαι ή λίγα και πολύ εύκολα χωρίς δυνατό φωτισμό ή ακόμα και καθολου (ε λίγα να βάλεις καλό κανουν) , και σαμπ μπορείς να βάλεις και δεν θα χρειάζεται να φτιάχνεις νερό με ειδικές παράμετρες
|
|||
|
|||
![]()
Φυτά θα βάλω καθώς μου αρέσουν πολύ, ωστόσο θα επιλέξω τα πιο εύκολα δια να μην έχω θρήνους και καημούς... Πράγματι το έχω στα υπόψιν μου για τον φωτισμό.
Λέω να στραφώ σε εξωτερικό κλειστό φίλτρο, α) αξίζει τον κόπο να το κατασκευάσω εγώ; β) από έτοιμα, ποιο αξίζει να πάρω; (Δεν με ενδιαφέρει πχ να είναι ηλεκτρονικό, να έχει κουμπάκια, λαμπάκια, κτλ, με νοιάζει να είναι σταθερό, ποιοτικό και εν τέλει vfm) Υπόψιν, το ενυδρείο μπορεί να μείνει μόνο του μέχρι και 15 με 20 μέρες στην χειρότερη των περιπτώσεων μια φορά τον χρόνο. |
|
||||
|
||||
![]()
Για φίλτρo περίμενε κάποιον άλλον γιατί δεν έχω ιδέα, είμαι του DIY εγώ
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δες το aquanova ncf2000...στα ιδια λιτρα το εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος..
|
||||
|
||||
![]()
κανε ενα εσωτερικο sump , να γλυτωσεις και λεφτα.. χωρος υπαρχει στο ενυδρειο εξαλλου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγορά νέου φίλτρου, μόλις χάλασε το παλιό. | Valous | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 09-02-15 22:54 |
500L Fancy Goldfish | delta66 | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 109 | 25-05-14 03:20 |
Νέος με απορία για αγορά φίλτρου | Bisba | Αρχάριοι γλυκού νερού | 38 | 11-02-13 23:34 |
Αγορά εξωτερικού φίλτρου | morfeas2002 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 43 | 15-01-12 12:36 |
Αγορά φίλτρου!!! | COSTAS21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 08-10-07 16:10 |