|
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά ότι η λίπανση σου είναι υπερβολική και ο μονος λόγος είναι ότι στο ενυδρείο σου δεν έχεις φυτά ταχείας ανάπτυξης που να καταναλώνουν την ποσότητα λιπάσματος που ρίχνεις με αποτέλεσμα να την εκμεταλλεύεται η άλγη
θα διαφωνήσω όμως κάθετα με την άποψη τους για την μπουκάλα του co2 το να προσθέτεις co2 κάνει μονο καλο η μάλλον παρα πολύ καλο σε όλα τα φυτά ανεξαρτητου δυσκολίας και ταχύτητας ανάπτυξης επόμενος όλα τα φυτά το χρειάζονται η αλήθεια είναι ότι τα φυτά που έχεις διαλέξει δεν έχουν ανάγκη το co2 για να μείνουν ζωντανά η και να αναπτυχθούν πάντως με το co2 θα βλέπεις να έχουν καλύτερα χρώματα μεγαλιτερη αναπτυξη και γενικά καλύτερη υγεία
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για της πληροφορίες .Tι μπουκάλια την πήρα γιατί σκέφτηκα ότι κάποια στιγμή θα έβαζα κάποια φυτά πιο δύσκολα και βαρέθηκα να χρηματοδοτώ το excel , Και όπως είπε ο φίλος μας διαβάζοντας εδώ μόνο καλό κάνη.
Είμαι στην αναζήτηση κάποιον φυτών πιο δύσκολων και ταχείας ανάπτυξης έχοντας και λίγο χρώμα προς το κόκκινο , τη μου προτείνετε ? Όσο για την φακή… κάντε μια επιστημονική ονομασία γιατί δεν την ξέρω. Τεστ φωσφορικών δεν έχω αλλά κάνω συχνά αλλαγές νερού ανά 4-5 ημέρες 30% και 8-10 ημέρες 40% λόγω της άλγη, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν φωσφορικά ? Κάποια στιγμή σκεφτόμουνα να έβαζα αντί φώσφορο όπως βάζουν τα θαλασσινά. |
|
||||
|
||||
![]()
Φακη: Lemna minor.
|
||||
|
||||
![]()
αν θες βάλε και μια φωτογραφία που να φαίνεται η άλγη
η λύσει σε ένα δυνατό σύστημα ενυδρείου με co2 δεν είναι ο μηδενισμός των φωσφορικών είναι ότι πρέπει όπως σου ειπα να προστεθούν φυτά ταχείας ανάπτυξης τα φωσφορικά είναι από τα σπουδαιότερα θρεπτικά για τα φυτά που τα βοηθούν να έχουν καλή υγεία και να αναπτυχθούν , αν βάλεις αντιφοσφορο θα μηδενίσουν και όλα τα φυτά σου θα χαλάσουν γιατί δεν θα έχουν αυτό το τόσο σημαντικό λίπασμα για την αναζήτηση τον φυτών που θες ρίξε μια ματια εδώ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η ισορροπία θρεπτικών στοιχείων , CO2 & φωτισμού είναι το Α και το Ω , και όλα αυτά βέβαια απαιτούν μια στοιχειώδη παρακολούθηση
|
||||
|
||||
![]()
Πάμε κατευθείαν για αύξηση φυτών.
Θα ελαττώσω και το λίπασμα και θα προσπαθήσω να βρω μια ισορροπία. Τα φυτά από το link που μπορώ να τα βρω? |
|
||||
|
||||
![]()
Oταν πας σε high tech ενυδρειο με μπουκαλα τοτε αναγκαστικα πας και σε ολοκληρωμενη σειρα λιπανσης. Το floyrish δε τα περιεχει ολα.
Θελεις λιπανση με macronutrients N-P-K καi micronutrients floyrish/ Fe. Εχει πολλα ωραια αρθρα στο φορουμ για να μαθεις τα βασικα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aλγη??? | stratigos24 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 71 | 18-04-14 18:15 |
Για την αλγη. | diamanths | Tanganyika | 2 | 04-10-11 22:45 |
Αλγη, αλγη , αλγη | panvel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 09-11-09 14:16 |
Αλγη ??? | tass | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-10-09 13:22 |
ΑΛΓΗ | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 29-12-07 02:08 |