|
|
||||
|
||||
![]()
αν θες βάλε και μια φωτογραφία που να φαίνεται η άλγη
η λύσει σε ένα δυνατό σύστημα ενυδρείου με co2 δεν είναι ο μηδενισμός των φωσφορικών είναι ότι πρέπει όπως σου ειπα να προστεθούν φυτά ταχείας ανάπτυξης τα φωσφορικά είναι από τα σπουδαιότερα θρεπτικά για τα φυτά που τα βοηθούν να έχουν καλή υγεία και να αναπτυχθούν , αν βάλεις αντιφοσφορο θα μηδενίσουν και όλα τα φυτά σου θα χαλάσουν γιατί δεν θα έχουν αυτό το τόσο σημαντικό λίπασμα για την αναζήτηση τον φυτών που θες ρίξε μια ματια εδώ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η ισορροπία θρεπτικών στοιχείων , CO2 & φωτισμού είναι το Α και το Ω , και όλα αυτά βέβαια απαιτούν μια στοιχειώδη παρακολούθηση
|
||||
|
||||
![]()
Πάμε κατευθείαν για αύξηση φυτών.
Θα ελαττώσω και το λίπασμα και θα προσπαθήσω να βρω μια ισορροπία. Τα φυτά από το link που μπορώ να τα βρω? |
|
||||
|
||||
![]()
Oταν πας σε high tech ενυδρειο με μπουκαλα τοτε αναγκαστικα πας και σε ολοκληρωμενη σειρα λιπανσης. Το floyrish δε τα περιεχει ολα.
Θελεις λιπανση με macronutrients N-P-K καi micronutrients floyrish/ Fe. Εχει πολλα ωραια αρθρα στο φορουμ για να μαθεις τα βασικα.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά μετά από της συμβουλές και ευχαριστώ όλους έβαλα τα παρακάτω φυτά:
Cardamine lyrata Ludwigia palustris Echinodorus osiris Πήρα τεστ φωσφόρου και με τακτικές αλλαγές τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί. Κάνοντας κάποιες μετρήσεις το βράδι λίγο πριν κλίσουν τα φώτα με το co2, παρατήρησα το εξής και θα ήθελα τη συμβουλή σας Ph: 6.5 βράδι, 7,5 το πρωί με τεστ sera Kh: 6 βράδι, 7 το πρωί με τεστ j.b.l Po4:0.5 βράδι, 1 το πρωί aqua No3:10 μετά από 4 ημέρες που έγινε αλλαγή νερού. Πρώτο ερώτημα σύμφωνα με τον πίνακα ph/kh το βράδι η συγκέντρωση co2 είναι περίπου 57ppm το drop checkers όμως δεν έχει αλλάξει χρώμα στο κίτρινο αλλά στο πράσινο ανοιχτό μήπως τα τεστ δεν έχουν ακρίβεια; Γιατί ανεβαίνει ένα βαθμό το kh; Τα φωσφορικά είναι καλά ή να ρίξω την τιμή με αλλαγές νερού; |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά καλημέρα. Μετά την τοποθέτηση μπουκάλας co2 άρχισε κι εμένα να εμφανίζεται bba αρχικά πάνω στο ξύλο αλλά πλέον αυξάνεται και πάει και στα φυτά. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να την ξεφορτωθώ? Σήμερα λέω να ξεκινήσω με οξυζενέ πάνω στο ξύλο να δω αν θα κάνει τπτ.
Πληροφορίες Διαστάσεις:100χ30χ40 Φυτά: vallisneria, cryptocoryne wentii, cryp. parva, bacopa coroliniana, marsilea, stargrass κα.. Ψάρια / ¶λλα είδη:15 ροδόστομοι, 8 buenos aires, 10 καρδινάλιοι και πολλά helena Φωτισμός:74W 1(T5 Daylight και 1 Τ8 Grolux) Διάρκεια φωτισμού:7 ώρες Φιλτράρισμα: Fluval 306 και ένα εσωτερικό πλάτης Θερμοστάτης:1x200 Λίπανση: seachem flourish 2 φορές την εβδομάδα από μισό καπάκι και potassium 3 φορές την εβδομάδα από ένα καπάκι. (από όταν είδα άλγη μείωσα τις ποσότητες στο μισό) Παροχή CO2: 24 ώρες 60 φυσαλίδες το λεπτό Παράμετροι: pH:7,5 Γενική σκληρότητα (GH):9 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):9 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5-10 Αλλαγές νερού:30% κάθε εβδομάδα Θερμοκρασία:26,7 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαν παράδειγμα να σου πω, πως έχω και εγώ παρόμοιο ενυδρείο με το δικό σου σε διαστάσεις με έντονη φυτομάζα (κάποιοι μου λένε και υπερβολική) εύκολα και μέτρια που αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα φυτά, με μπουκάλα CO2 60 φυσαλίδες / δευτερόλεπτο μόνο όταν τα φώτα είναι αναμμένα και ρίχνω κάθε εβδομάδα μετά την αλλαγή 1/3 ml floyrish, 1/3 ml flurish iron ,1 ml flurish potassium ,1/2 ml flurish phosphorus & 1/2 ml flourish trace , και πάλι που και που έχω στα τζάμια πολύ λίγη bba που τη καθαρίζω κάθε 2-3 μήνες με κάρτα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Tωρα ειδα ότι το γραφεις πιο πανω.Οπως λεει και ο φιλος το kh ανεβαινει γιατι κλεινεις το διοξειδιο και μαζι του παρασερνει και το ph.Και επιτελους άλλος ενας που εκανε τεστ και ειδε ποση ζημια κανει να ανοιγοκλείνεις το διοξειδιο.Το λεω χρονια.Ποτε δεν ανοιγοκλείνεις το co2.Αν δεν εχεις ph controller να το δουλευει,δεν το κλεινεις.Αστο ανοιχτο 24ωρες και κανε τεστ πρωι-βραδυ να δεις αν και ποσο αλλαζουν οι μετρήσεις.Σε εμενα δεν αλλαζε...
|
||||
|
||||
![]()
Η bba στα περισσότερα άρθρα έχει σαν λόγω εμφάνισης την αμωνία,
Κι εγω δεν πιστεύω οτι ειναι λόγω περισιων θρεπτικών αλλα λόγω αμμωνιας μήπως το φιλτρο σου δεν σηκώνει την ιχθυοφορτιση σου και έχεις λιγάκι αμμωνια; Το ph,kh σου ανεβοκατεβαινει λόγω του co2 που το ανοιγοκλεινεις με τα φώτα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aλγη??? | stratigos24 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 71 | 18-04-14 18:15 |
Για την αλγη. | diamanths | Tanganyika | 2 | 04-10-11 22:45 |
Αλγη, αλγη , αλγη | panvel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 09-11-09 14:16 |
Αλγη ??? | tass | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-10-09 13:22 |
ΑΛΓΗ | geokary | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 29-12-07 02:08 |