|
|
|||
|
|||
![]()
εγω σε Anubias 1000 εχω 2 x 120αρια και ειναι μια χαρα...καθολου θορυβος και αποδοση φουλ...το μονο προβλημα ειναι οτι λογω μεγεθους και κακου υπολογισμου στο τρυπημα αναγκαστηκα να αφαιρεσω την πισω λαμπα γιατι εβρισκαν πανω της...
τα Αnubias εχουν ανοιγματα πισω κι ετσι δεν χρειαζεται να φυσαει προς τα εξω κανενας ανεμιστηρας... το καπακι δεν θα εχει προβλημα να κρεμασει γιατι παταει παντου περιμετρικα... με 8αρια παντως θα εχεις θορυβο... στο αλλο ενυδρειο που εχω βαλει 3 x 92αρια εχω αισθητα περισσοτερο θορυβο απο τα 120αρια... απλα μετρησε καλα να δεις αν σε παιρνει σχετικα με τη θεση της πισω λαμπας... |
|
|||
|
|||
![]()
και υπο καταλληλες συνθηκες ποσους βαθμους πεφτει ενα ενυδρειο 260 λιτρων με τη χρηση ανεμηστηρων??να μου πεις παιζει ρολο και ποση ωρα δουλευουν...καποιος δηλαδη που εχει στη μιση ωρα τα 250 λιτρα με 4 ανεμηστηρια πεφτουν χοντρικα 2 βαθμους???
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπαρχει κανονας. Πρεπει να το δεις στην πραξη.
|
|||
|
|||
![]()
κοιτα...εννοειται οτι θα βαλεις και Controler...σωστα?
αρα δεν θα χρειαζεται να ριχνεις καθε φορα τη θερμοκρασια 2 βαθμους. οι ανεμιστηρες θα χρειαζονται για να σου ριξουν την θερμοκρασια κατα 0.3 βαθμους. |
|
|||
|
|||
![]()
ναι αυτος σημερα εφτασε επιτελους...κοντα 1,5 μηνα...και τωρα ειμαι για ανεμηστηρια!τωρα απλα με αγχωσε ο φιλος που ειμε μη βρισκουν στη πισω λαμπα...αλλα δεν νομιζω.αν βρισκουν να βαλω 2* 12αρια?ενα απο τη μια,ενα απο την αλλη??
|
|
|||
|
|||
![]()
να μετρησεις απο την λαμπα μεχρι την πατουρα του καπακιου και θα δεις αν χωρανε τα 12αρια...
αλλιως παρε 92αρια ...μια χαρα ειναι κι αυτα... http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-...m-p-PER.811357 |
|
|||
|
|||
![]()
και η τελευταια μου ερωτηση(για σημερα τουλαχιστον) τα ανεμηστηρια τα παιρνω και τι κοιταω σε αυτα που πηρα για να διαλεξω μετα τροφοδοτικο??δηλαδη τι να λενε και μετα τι τροφοδοτικο να παρω??
|
|
|||
|
|||
![]()
O φιλος kalafan γραφει οτι εκανε κακο υπολογισμο και ισως εκει οφειλεται οτι δεν χωρεσαν οριακα,εσυ υπολογισε οτι εχεις και λιγο πιο φαρδυ καπακι με το ιδιο ομως φωτιστικο.
Μετρησε απο τη λαμπα μεχρι την ακρη και θα δεις αν χωραει. Αν σε απασχολει ο θορυβος η ενδειξη στους ανεμηστηρες ειναι τα db,οσο μικροτερο τοσο πιο αθορυβο που συνηθως αυτο εχει να κανει με το μεγεθος και τις στροφες του ανεμηστηρα. Κανε μια ερευνα στους ανεμηστηρες και προσπαθησε να βρεις ποιος εχει χαμηλες στροφες,καλο CFM και χαμηλο db. Αλλα να ξερεις οτι συγκρινοντας το ιδιο μεγεθος παντα συνηθως παιζει ο κανονας : low db (θορυβος)=> low RPM(στροφες) => low CFM(αποδοση). Επισης οσο μεγαλωνει το μεγεθος του ανεμηστηρα τοσο λιγοτερες στροφες θα χρειαστεις,τοσο πιο αθορυβος αλλα πιο αποδοτικος γιατι λογο μεγεθους θα φυσαει περισσοτερο αρα περισσοτερα CFM. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΨΥΞΗ ΣE ΡΙΟ 180 | lionor | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 58 | 24-10-12 11:48 |
ψυξη | xploder | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 09-06-11 01:16 |
Ψυξη | ραφαηλ10 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 15 | 30-08-10 00:21 |
ψυξη | VLASIS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 30 | 21-04-10 22:23 |
ψυξη | chris129 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 24-04-07 18:46 |