|
|
||||
|
||||
![]()
Nαι, καπως ετσι θα γινει.
Βασικα εχει και ενα βυσμα στο κουτι μεσα απο οτι ειδα στο μαγαζι που το ανοιξε ο πωλητης να μου το δειξει, που ειναι μετατροπεας αρσενικο - θυληκο που και αυτο μπορει να χρησιμευσει καπου στην ενωση. Στο 7:14 αυτου του βιντεο, δειχνει πως ειναι το βυσμα που παει στα ανεμιστηρακια. Ισως δηλαδη βαλω στα καλωδια του ανεμιστηρα ενα θυληκο τετοιο βυσμα και να μην χρειαστει να κοψω το καλωδιο του controller.
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω σε όλα με τον Σπύρο. Τώρα αν θες να προσθέσεις ή να αλλαξεις ανεμιστηράκια και πιάνουν τα χέρια σου και έχεις απλές γνώσεις ηλεκτρολογίας η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι να έβαζες ρελέδες, αλλά θα ανεβάσεις το κόστος βρε φίλε και δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο. Τώρα για τα βυσματάκια ,αν θες να μη κόβεις καλώδια, υπάρχουν και θηλυκά αρκεί να τα βρεις σε κατάστημα ηλεκτρονικών
|
||||
|
||||
![]()
Τι κανουν οι ρελεδες? Γενικα δεν ειμαι του αθληματος..
![]() Εγω θα παρω τον controller και απλα θα του συνδεσω πανω του με καποιον τροπο ανεμιστηρακι υπολογιστη.
|
||||
|
||||
![]()
Ο κοντρόλερ αντί να δίνει ρεύμα στα ανεμιστηράκια, θα δίνει ρεύμα σε ένα ρελέ (ηλεκτρικό διακόπτη) που και αυτός με τη σειρά του θα δίνει ρεύμα στα ανεμιστηράκια, το ρεύμα όμως από τους ρελέδες θα μπορεί να είναι μεγαλύτερης τάσης και έντασης με αποτέλεσμα να μη κινδυνεύει ο κοντρολερ ή το τροφοδοτικό να καούν. Αν δεν το έχεις όμως άστο καλύτερα, χρειάζεται μια κάποια εξοικείωση με αυτά αλλιώς μπορεί να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά από καλό
|
||||
|
||||
![]()
Ναι καταλαβα.
Βασικα, θα ρωτησω και για τους ρελεδες που λες στο μαγαζι με τα ηλεκτρολογικα που θα παω μπας και γνωριζει εκεινος να το κανει αν χρειαζεται.
|
||||
|
||||
![]()
Τακη καλο θα ηταν καποιος να φτιαξεις ενα θεμα for dummies με φωτο και συνδεσμολογια για το πως βαζουμε ρελε σε ενα κοντρολερ
![]() ------------------------- Παράθεση:
ΥΓ εκει που εβαλε τον αισθητηρα σε ζεστο νερο για να παρει μπροστα ο ανεμιστηρας ... πηρε τελικα? δεν ειδα το νερο να κουνιεται ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 26-05-14 στις 23:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι άσχημη ιδέα Σπύρο, αλλά σε STC-1000 που χρησιμοποιούμε συνήθως θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητο γιατί ο STC-1000 έχει ρελέ 10Α, 2200 watt περίπου δηλαδή. Κάποια στιγμή που θα κάνω παρουσιάση το DIY φωτιστικό με LED και το τροφοδοτικό απο PC που έφτιαξα, θα δείξω πως χρησιμοποιήσα ρελέδες και με ένα τροφοδοτικό ανάβω σε 3 στάδια το φωτισμό αλλά και τα ανεμιστηράκια από τον STC-1000
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΡΟΠΟΣ ΨΥΞΗΣ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 27-05-13 14:50 |
DIY συστημα ψυξης HOW ? | Nektamen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 24-05-13 20:21 |
συστημα ψυξης με peltier | eimaste aR21rwstoi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 09-05-11 12:17 |
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΨΥΞΗΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | vasili | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 12-06-09 23:07 |
συστημα ψυξης | aspalax | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-06-08 06:13 |