|
|
||||
|
||||
![]()
Αν ρωτησες στο τελος ποσο εχει ο κοντρολλερ αυτος, ειναι στα ~25 ευρω και λεω να τον προτιμησω απο τον stc -1000 μιας και 1) δεν με ενδιαφερει να εχω και τον θερμοστατη πανω, 2) το βρισκω πιο βολικο, 3) πρεπει να ειναι αδιαβροχος, 4) τον βρισκω αμεσα, 5) το βρισκω πολυ ευκολο στη χρηση σε σχεση με τον stc - 1000.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() 2. Γουστα ειναι αυτα. Αν τα ψαρια σου ειναι αλτες, βαλε διχτυ γυρω γυρω. 3. Πρεπει? Δεν το λεει πουθενα 4. Αν ειχες ξεκινησει να στηνεις τη θερμανση σε σωστο χρονο δεν θα χρειαζοταν το "αμεσα". Και εσυ δεν δικαιολογησαι, αφου εισαι παλιος και το θεμα της ψυξης, το εχεις διαβασει εδω και χρονια. 5. Εχεις δοκιμασει καποιο απο τα δυο? Τα δικα μου τωρα 1. Δεν εχει ακριβεια στη ρυθμιση θερμοκρασιας. (οπως δεν εχουν και οι θερμαντηρες. Τους βαζεις στους 25, αλλα δεν ξερεις αν ειναι 25. Κοιτας το θερμομετρο) 2. Δεν εχει ενδειξη θερμοκρασιας. Ουτε καν χονδρικα ανα 1C (οπως δεν εχουν και οι θερμαντηρες) 3. Δεν ελεγχει και θερμανση. 4. Δεν ξερουμε ποση ψυκτικη ικανοτητα εχει (βαση cfm ροης αερα κλπ το πιθανοτερο εκ κατασκευης και στησιματος -λοξο και μακρυα απο το νερο- ειναι να μη κανει τιποτα σημαντικο - τωρα ειδα να λεει οτι κατεβαζει 2-4C, αλλα δεν λεει σε πολλα λιτρα ενυδρειο ![]() 5. Θελει ανοιχτο ενυδρειο. (κι αν ειναι τα ψαρια αλτες .... ) 6. Σε κανα-δυο χρονια που θα θελει αλλαγη αισθητηρα, τι θα κανεις? Κι ολα αυτα στην ιδια τιμη περιπου με ενα stc + τροφοδοτικο + ανεμιστηρια που δεν εχει τα παραπανω μειονεκτηματα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1) Και εγω ελπιζω να μην το καταλαβω...(αληθεια τι παιζει να συμβει?) 2) Δεν το καταλαβα αυτο για τους αλτες...(το ενυδρειο δεν θα ειναι ανοιχτο) 3) Ναι, δεν το λεει πουθενα, γιαυτο ειπα και το ''μαλλον''.. ετσι μου ειπαν στο μαγαζι αλλα οκ.... 4) Στα προηγουμενα ενυδρεια ειχα ανεμιστηρακι με χρονοδιακοπτη, τωρα ειπα να το κανω με controller για μεγαλυτερη ακριβεια. 5) Ποτε κανενα απο τα 2. ![]() Στα δικα σου 6 τωρα: 1) Ενταξει, οπως και με τον θερμοστατη, ετσι δεν μπορω και εγω απο τη χρηση να καταλαβω τι εννοει οταν λεει πχ 26 (για παραδειγμα αν βαζω εγω 26 και αυτο κραταει το νερο τους 24, ανεβαζω και βλεπω και καποια στιγμη το βρισκω...αν και μπορει να μετραει οκ. Ο θερμοστατης μου πχ ειναι μαρκας wave χωρις κουμπι για καλιμπραρισμα και μετραει σωστα το νερο με βαση την ενδειξη 2 θερμομετρων). 2) Οντως δεν εχει. 3) - 4) Δεν θα χρησιμοποιησω τους μαμα ανεμιστηρες του ωστε να εχουν τετοια κλιση και να εχουν αυτη την αποσταση. Ενημερωτικα, βγαζει 3 μοντελα με ανεμιστηρες (cooler 100, 200, 300) και το καθε ενα το επιλεγεις αναλογα με τα λιτρα σου. Θα βαλω μετα λινκ. 5) Γιατι θελει ανοιχτο ενυδρειο? Εγω αλλα ανεμιστηρακια θελω να βαλω στο καπακι 6) Θα κλαιω... Αμα χαλασει παιρνω stc 1000. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οπως ειναι θελει ανοιχτο ενυδρειο.
Αν κανεις πατεντες οκ, προσεξε ομως αυτα με τα αμπερ και τα βολτ που εγραψα. Με 12-15e που κανει το STC εχει κοντρολερ ψυξης θερμανσης και φωτιζόμενο ψηφιακο θερμομετρο με ενδειξη δεκαδικου. Απο εκει και μετα 2-4e για καθε ανεμιστηρι αναλογα το μεγεθος, 0-10e για τροφοδοτικο αναλογα τα βολτ και τα αμπερ, και 0-10e για καλωδια κλπ αναλογα τα φις κλπ. Δοκιμασε το τεσπα και εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε.
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω Σπυρο. Λεω να το δοκιμασω και βλεπουμε. Αν δεν κανει, παμε για stc-1000.
Τωρα οσον αφορα τα ampere θα κοιταξω αυριο στο καταστημα που θα παω να το παρω, αν λενε κατι τα ανεμιστηρακια της jbl που κανονικα με αυτα δουλευει ο controller μπας και βγαλω ακρη. Το θεμα μου ειναι το πως θα βαλω φισακι στα καλωδια ενος konig πχ για να ενωθει με τον controller. Θα το παω ολο το σετ μαλλον σε ενα καλο μαγαζι με ηλεκτρολογικο υλικο εδω στην περιοχη μου να μου το ενωσει και να μου πει τι και πως.
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι οπως φαινεται μασιφ (χωρις βισμα) η ενωση ανεμιστηρα με κοντρολερ, ή κοβεις το μαμισιο καλωδιο και το ενωνεις με τα κομμενα καλωδια του ανεμιστηρα που θα βαλεις, ή το ανοiγεις και βλεπεις μεσα πως ειναι και αν μπορεις να ενωσεις μεσα τα καλωδια του ανεμιστηρα με καποια προεκταση προφανως.
Η ενωση μπορει να γινει καπου στη μεση, με φισακια αρσενικα θηλυκα (που θα αγορασεις) ή μονιμα με ταινια ή θερμοσυστελωμενο.
|
||||
|
||||
![]()
Nαι, καπως ετσι θα γινει.
Βασικα εχει και ενα βυσμα στο κουτι μεσα απο οτι ειδα στο μαγαζι που το ανοιξε ο πωλητης να μου το δειξει, που ειναι μετατροπεας αρσενικο - θυληκο που και αυτο μπορει να χρησιμευσει καπου στην ενωση. Στο 7:14 αυτου του βιντεο, δειχνει πως ειναι το βυσμα που παει στα ανεμιστηρακια. Ισως δηλαδη βαλω στα καλωδια του ανεμιστηρα ενα θυληκο τετοιο βυσμα και να μην χρειαστει να κοψω το καλωδιο του controller.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΡΟΠΟΣ ΨΥΞΗΣ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 27-05-13 14:50 |
DIY συστημα ψυξης HOW ? | Nektamen | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 24-05-13 20:21 |
συστημα ψυξης με peltier | eimaste aR21rwstoi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 09-05-11 12:17 |
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΨΥΞΗΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | vasili | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 12-06-09 23:07 |
συστημα ψυξης | aspalax | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-06-08 06:13 |