|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
επειδη σε μπερδεψα λιγο απο την στιγμη που θα παρεις φιλτρο βυθου θα χρειαστεις μια αερανλια (οχι αεροφιλτρο) ωστε συνδεοντας την με το φιλτρο βυθου θα ανεβαζει το νερο απο τα χαμηλα στον σωληνα.
|
||||
|
||||
![]()
Βλεπω πολυ καλη εξελιξη και πιστευω θα γινει ομορφο και σωστα στημενο.
Απο τη στιγμη που υπαρχει εξωτερικο φιλτρο μπορουμε να το συνδεσουμε με το φιλτρο βυθου ωστε να διατηρειτε καθαρος ο βυθος και να μην χρειαζεται καθαρισμα( πραγμα οχι ευκολο για το φιλτρο βυθου). Ενα αεροφιλτρο μονο καλο θα κανει και δεν ειναι υπερβολη.
|
||||
|
||||
![]()
επειδη αυτο με την συνδεσμολογια του φιλτρου βυθου με το εξ.φιλτρο δεν το καταλαβα ποτε πως συνδεετε, μπορεις να μου δειξεις καποιο συνδεδεμενο ΦΒ με το εξ.φιλτρο?
Μια φωτο η ενα σχεδιακι. Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι εχει ενα 6αρακι σωλινακι με αεροφιλτρο στην ακρη του το ΦΒ.
|
|||
|
|||
![]()
Alex εννοεις να συνδεσω την εξοδο του φιλτρου βυθου με το μπαστουνι εισοδου του εξωτερικου φιλτρου ή με άλλο τροπο?
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αυτος ειναι ο ενας τροπος και ο πιο σωστος κατα τη γνωμη μου. Μπορει να γινει και αναποδα αλλα χρειαζεται μεγαλο φιλτρο με αρκετη ροη αλλα το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο με extra clear νερο στο ενυδρειο.
|
|||
|
|||
![]()
Οποτε,με αυτο τον τροπο δε χρειαζεται αεραντλια,αφου η αντλια του εξωτερικου κανει τη δουλεια,σωστα?Αlex λες το ecco 200 θα το καταφερει? κ προσθετω κ μια μικρη αεραντλια με αεροφιλτρο για εξτρα βιολογια και οξυγονωση και ειμαι τουμπανος...
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βάλε το ecco σε στυλ αναρόφησης(η έξοδος του φίλτρου βυθού στην είσοδο του εξωτερικού) και θα είσαι μια χαρά. Το ecco είναι μια χαρά γι αυτή τη δουλειά στα λίτρα σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως επισης εαν εχει το ΦΒ 2 εξοδους πρεπει να κανεις ενωση των πλαστικων σωληνων? Φιλικα παντα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν έχουμε το κατάλληλο φίλτρο για τα λίτρα μας δεν χρειάζεται να γίνεται αναρόφηση από δύο πλευρές, καταργούμε την μία. Ο λόγος είναι ότι η αντλία του φίλτρου έχει πολύ μεγαλύτερη ροή από την ανάλογη αεραντλία. Βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις 2 εξόδους αλλά κατά την γνώμη μου αυτό είναι περιττό. Να υπενθυμίσω ότι η χρήση φίλτρου βυθού είναι κατάλληλη μόνο για ενυδρεία χωρίς φυτά ή με φυτά που δεν χρειάζονται φύτεμα στο υπόστρωμα. Όλοι φίλοι είμαστε ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΜΑ +ΥΛΙΚΑ ΦΙΛΤΡΟΥ | nazerakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-11-11 14:20 |
τι υποστρωμμα ??? | kingrim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 05-07-10 15:12 |
Rio 125 και φίλτρανση! | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 09-11-08 14:38 |