|
Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα Φίλτρανση,υπόστρωμα,πρόσθετα κτλ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως επισης εαν εχει το ΦΒ 2 εξοδους πρεπει να κανεις ενωση των πλαστικων σωληνων? Φιλικα παντα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν έχουμε το κατάλληλο φίλτρο για τα λίτρα μας δεν χρειάζεται να γίνεται αναρόφηση από δύο πλευρές, καταργούμε την μία. Ο λόγος είναι ότι η αντλία του φίλτρου έχει πολύ μεγαλύτερη ροή από την ανάλογη αεραντλία. Βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις 2 εξόδους αλλά κατά την γνώμη μου αυτό είναι περιττό. Να υπενθυμίσω ότι η χρήση φίλτρου βυθού είναι κατάλληλη μόνο για ενυδρεία χωρίς φυτά ή με φυτά που δεν χρειάζονται φύτεμα στο υπόστρωμα. Όλοι φίλοι είμαστε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα έβαζα φιλτρο βυθου για μια και μονο χρηση τον καθαρισμό του υποστρωματος, οταν αλλαζουμε νερό τραβάμε απλα απο εκει, ετσι δεν θα εχουμε στο μέλλον χαμηλωμα του ph απο την ¨βρωμια¨που θα εχει στο υπόστρωμα.
Δεν ειμαι υπέρ της χρήσης για του 2 παρακατω λόγους. 1)Αν χρησιμοποιησουμε φιλτρο βυθου, με αεραντλια ναι μεν αυξανουμε την φιλτρανση μας αλλα θα μας πεταει ολη την βρωμια που θα πιανει το υποστρωμα στην στηλη του νερου. 2) Μειωνουμε το χρονο ζωης του ενεργου υποστρώματος μας. Αλέξανδρε καλη λυση ειναι με συνδιασμο με εξωτερικο φίλτρο αλλα οπως ειπα και παραπάνω μειωνουμε το χρονο ζωης του υποστρωματος... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πάντως η ιδέα της χρήσης του φίλτρου βυθού για τις αλλαγές νερού μου ακούγεται πολύ καλή ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστω για την ανταποκριση!Οντως θα κανει πολυ καλη δουλεια το ugf, εφοσον δεν υπαρχει προβλημα λογω δυνατης ροης του εξωτερικου που θα ειναι συνδεδεμενο με αυτο..Με προβληματισε ομως η απαντηση του φιλου nicpapa περι ελαχιστοποιησης χρονου ζωης του υποστρωματος με αυτο τον τροπο...Ετσι το εψαξα λιγο και διαβασα στο site της shirakura, οι οποιοι προτεινουν ως ιδανικη τη χρηση ugf με το υποστρωμα τους..
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Σταθηκα μαλλον μονο στην αλλαγη λογω συσσωρευσης βρωμιας.Ειχα καταλαβει οτι πρεπει να αλλαχτει, ειχα ομως στο μυαλο μου τα 3-4 χρονια...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΜΑ +ΥΛΙΚΑ ΦΙΛΤΡΟΥ | nazerakis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 02-11-11 14:20 |
τι υποστρωμμα ??? | kingrim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 05-07-10 15:12 |
Rio 125 και φίλτρανση! | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 09-11-08 14:38 |