|
|
||||
|
||||
![]()
Μετα το ταξιδακι που εκανα στην πανευμορφη και χειμερινη Μυτιληνη επεστρεψα παλι και εκανα μια μικρη ανανεωση στο ενυδρειο βαζοντας μια Βαλινσερια και αλλαζοντας λιγο το aquascape!!!
Και εδω φενετε ο μονομαχος μου, το μικρο του ονομα: Μανουσος!!! Εχω μια υποψια πως δεν ειναι καθαρος Splendens, αν καποιος απο τους παλαιοτερους διαπιστωσει πως ειναι καποιο υβριδιο με αλλο ειδος μονομαχου ας το πει να ξερω!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχει καποιο αλλο ψαρακι που να κανει για τα λιτρα μου και να μην εχει θεμα με τον μονομαχο;; Αν και εχω διαπιστωσει πως ειναι αρκετα ηρεμος!!!
Ρωτησα επισης στο πετ σοπ και μου ειπε για αρλεκινους και πλατυ και σκεφτηκα να ρωτησω και εδω για σιγουρα!!!
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι ασχημο το ενυδρειο σου οπτικα.με το νερο και τη ρουτινα σου εχεις κανα δυο προβληματα αλλα στα εχουν πει νομιζω και πιο πισω.
αρλεκινοι ναι,πλατυ οχι.βαλε φυτα επιφανειας και προσθεσε κιαλλα φυλλα. ηρεμος σου φαινεται γιατι ειναι μονος του ![]() προσωπικα δεν θα εβαζα ουτε αρλεκινους σε 60αρι.θα τον αφηνα μονο του.αν ειχε το ενυδρειο μηκος απο 70 εκατοστα και πανω,θα εβαζα και ενα κοπαδι αρλεκινους αν ηθελα κοινωνικο. αλλα οπως ειναι τωρα,γιατι να τα στριμωξεις ολα? αν το στησεις ωραια το ενυδρειο σου,και με ενα ψαρι μονο θα φαινεται κουκλι. ψαξε λιγο την κατηγορια εδω μεσα για βιοτοπους betta splendens και δες φωτογραφιες κλπ να παρεις ιδεες.υπαρχουνε πολλα θεματα.παπαδες μπορεις να κανεις ![]() βεβαια γουστα ειναι αυτα και ειναι προσωπικη γνωμη αυτη.αν θελεις να βαλεις αρλεκινους μπορεις.δεν ειναι ιδανικα,αλλα μπορεις. το προφιλ τους εδω http://www.seriouslyfish.com/species...-heteromorpha/ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι veil tail;;; Αν και οταν ανοιγει την ουρα εχει γαλαζιες γραμμες και στο πισω μερος της ουρα κανει μια μαυρη ακρη οπως μπορεις να δεις και στη φωτογραφια!
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, οι ιριδίζουσες γαλάζιες γραμμές ανάμεσα στις ακτίνες της ουράς είναι συνηθυσμένο χαρακτηριστικό στα κόκκινα Bettas, συνήθως υπάρχουν και στο σώμα πάνω από ορισμένα λέπια.
πχ δες εδώ: ![]() Τώρα το μάυρο στην ουρά ακούγεται περίεργο, βγάλε καμία καλύτερη φωτο να δούμε ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Σου παραθετω την ιδια φωτο αλλα εχω βαλει ενα βελος με το σημειο που προανεφερα. Το ειχε απο την πρωτη μερα που τον πηρα.
|
||||
|
||||
![]()
Σκεφτομαι να βαλω στο ενυδρειο ή Dario Dario (1αρσ. 3θηλ.) ή Cherry Barb(4-5) διαβασα οτι ειναι ηρεμα ψαρακια και συμβατα με τις μετρησεις μου.
Απο την αλλη τα Dario Dario εχουν ενα θεματακι με την τροφη που θα δεχονται!! Επισης και τα δυο ειδη μου αρεσουν αλλα θελω να με βοηθησεται να διαλεξω αυτο που ταιριαζει καλυτερα!! Και για σας προλαβω... καλυτερα θα ηταν να αφησω τον μονομαχο μονο του, αλλα θελω και λιγη κινηση μεσα στο ενυδρειο! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για δες άλλες δυο επιλογές..
http://www.seriouslyfish.com/species/boraras-maculatus/ http://www.seriouslyfish.com/species...ostigma-espei/ Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να τα βρεις, αλλά αξίζει να ρωτήσεις στα καταστήματα κατά πόσο μπορούν να βρεθούν..ή να κάνεις υπομονή και να περιμένεις μήπως γίνει κάποια εισαγωγή.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΛΛΑΓΗ ΨΑΡΙΩΝ-ΦΥΤΩΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. | Sakisdraminos | Ζωοτόκα | 40 | 22-10-12 19:55 |
ξεκιναω απο εβδομαδα με αλατια! | faceck | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 15 | 27-12-11 19:30 |
Ξεκιναω ενα 500αρι. Τι Υλικα να παρω? | kifinas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 13-09-09 16:35 |
ξεκιναω μπερδεμενος !!!!! | johnpalavos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 05-11-07 15:01 |
ξεκιναω.... | drizzt do urden | Bettas | 6 | 06-10-06 18:56 |