Πληροφοριακά, αν χρησιμοποιήσετε μαγιά σαμπάνιας (από το ebay, περίπου 1,5¤ το φακελάκι) το μπουκάλι του 1,5lt κρατά για περισσότερο από ένα μήνα (με ρυθμό 1φυσ/2δευτ), η παραγωγή CO2 έχω την αίσθηση ότι είναι σταθερότερη με το χρόνο και, το σπουδαιότερο για εμένα, δεν επηρεάζεται από θερμοκρασιακές μεταβολές (δούλευε κανονικά στους 15°C θερμοκρασία δωματίου).
Όπως προαναφέρθηκε, και εγώ δεν ρίχνω σόδα στην αρχή, αλλά όταν η παραγωγή τείνει να μειωθεί. Μετά την προσθήκη σόδας η παραγωγή αυξάνεται. Έτσι κερδίζω αρκετές εβδομάδες χωρίς να αλλάξω το ζαχαρόζουμο.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt
Το μπουκάλι την αντέχει , σε εμένα και το καπάκι άντεξε, δεν άντεξαν τα σωληνάκια , βγήκε ένα σωληνάκι από το καπάκι και πετάχτηκε υγρό έξω, το καπάκι του μπουκαλιού το είχα φτιάξει με μπεκάκι από αυτόματο πότισμα
|
Μπορεί να θυμάμαι λάθος, αλλά θαρρώ ότι είχες αναφέρει ότι έκλεινες την παροχή του CO2 και το αποθήκευες στο μπουκάλι. Έτσι ήταν και γι' αυτό έσκασαν τα σωληνάκια;
Διαφορετικά θα ήθελα να μάθω, αν η παροχή ήταν ελεύθερη, πως ανέβηκε τόσο η πίεση. Το CO2 έχει μόνο να υπερνικήσει την πίεση της στήλης του νερού (το πολύ 60εκ νερό, ούτε το 1/3 της ατμοσφαιρικής). Είχε βουλώσει το σωληνάκι από κάτι; (π.χ. από βρωμιές; )