DIY CO2 - Υλικά...
Επειδή θα προσπαθήσω να φτιάξω το DIY CO2 μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ βαλβίδες αντεπιστροφής ; Φαντάζομαι στα υδραυλικά είδη θα είναι πολύ μεγάλες για τα σωληνάκια που συνήθως χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία.
Ευχαριστώ. |
εχουν ολα τα πετ σοπς.......
|
Ευχαριστώ Klaz ήταν το μόνο που μου έλειπε για να ξεκινήσω τις δοκιμές.;)
|
Για να μην ανοιξω αλλο θεμα σε ενα αγγλικο φορουμ διαβασα οτι για να κανεις co2 χρησημοποιεις
1x 200g of Citric acid or 200ml of vinegar 1x 200g of baking soda εμεις χρησιμοποιουμαι αλλα,τι εχετε να πειτε? |
Παράθεση:
Μαγια και ζαχαρη χρειαζεσαι! |
Παράθεση:
|
Οτι οι κανονες του φορουμ ειναι να γραφουμε στα ελληνικα.
Οταν λοιπον καποιος γραφει 1x 200g of Citric acid or 200ml of vinegar 1x 200g of baking soda Και μπαινω να διαβασω και δεν καταλαβαινω, σου απαντω οτι στα Αγγλικα ειχα παρει 3! |
Παράθεση:
200 μαγειρική σόδα... δεν ξέρω που το διαβασες αυτο..αλλα εγω δεν θα το δοκίμαζα για κανενα λογο...οι περισσότεροι κανουν το κλασσικό με μαγιά..(ακομα και στα βιντεο στο youtube) :smt031 |
Παράθεση:
|
Στο youtube το ειδα σε ενα βιντεο και παραξενευτικα,τι δοσολογια απο ζαχαρη-μαγια και νερο παρακαλω?
|
Εχει μια χαρα αποτελεσμα αλλα θελει ολοκληρο συστημα με βαλβιδες υπερπιεσης για νασαι σιγουρος και ναναι σταθερο. Μαγια και ζαχαρη κ αγιος ο θεος. Εγω ειχα 3 1,5 λιτρα απο ανθρακουχο ποτο (αντεχει σε πιεση μεγαλη) με 300γρ και μισο κουταλακι (και παραπανω) ξερη μαγια μεσα λογω κρυου καιρου. Στο καθε ενα.Το καλοκαιρι 1\4 κουταλακι. Αλλαζα το ενα μπουκαλι καθε βδομαδα(το πιο παλιο). Σταθεροτατο ακομα και στην αλλαγη.
|
Παράθεση:
http://www.ebay.co.uk/itm/Complete-D...item3cb89034ab |
ναι μπραβο,εγω βεβαια το ειδα στο youtube oχι στο e-bay..Για πεσμου?
|
Αν ειναι να δωσεις 20 ευρω για συστημα φτιαχτο, παρε απο αγγελια μια δικιλη μπουκαλα Παρε και απο ebay ενα μανομετρο να ξεμπερδευεις. Η εννοια του φτιαχτου ειναι να γινει τσαμπα. Αλλιως πας σε σωστα πραγματα και δεν ξανασχολησε :p
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Το λινκ το έστειλα για τη διαδικασία που ακολουθείται για τη συγκεκριμένη συνταγή. Δεν είναι το ίδιο με τη μαγιά και τη ζάχαρη. |
Χαχα δικιο εχεις. Να διαβαζεις λοιπον πριν μιλησεις. Ομως απεναντιας, ειναι κακο να βγαζουμε και γρηγορα συμπερασματα, μιας και απαντησα και πιο πανω με ολη μου τη διαδικασια που εκανα παλια, και οτι και η αλλη συνταγη δουλευει οντως αλλα με βαλβιδες κλπ. Και εσυ να διαβαζεις καλο κανει. Δεν αναφερθηκα καν σε εσενα αλλα ειπα μια γενικη αποψη μου πανω στο θεμα. Οποια συνταγη και να ακολουθησει, ειναι φτιαχτο, συνταγες και ειτε χημικη (κιτρικο οξυ και σοδα) ειτε βιολογικη (μαγια ζαχαρη) αντιδραση. Και τα δυο ειναι ημιμετρα, αν ειναι να μπλεξει με ρυθμισεις, παει σε μπουκαλα. Και για 6 μηνες δεν ασχολητε βγαλε μπουκαλι φτιαξε μιγμα, σιροπια, οχι δεν δουλεψε η μαγια, οχι ζεστανα πολυ το νερο. Τελος να προσθεσω οτι αν σκοπευει να το βαλεις στον 200λιτρο κυβο....μπα. Για σοβαρη δουλεια (το τονιζω) οντως μεχρι 120λιτρα ισως και να την παλεψει η παροχη του diy. Απο εκει και πανω ειναι παιδεμα πολυ, αλλιως αν το θελεις για χαμηλοτερες συγκεντρωσεις (σε καμια περιπτωση 30-35ppm δηλαδη high tech με 1+ w/l), επικουρικα ισα ισα να βοηθηθουν ευκολα και μετρια φυτα, οκ πασο.
------------------------- Επισης, παρε και ισως το καλυτερο κιτ για κιτρικο οξυ και σοδα. Μονο 28 λιρες :D:D http://item.mobileweb.ebay.co.uk/vie...349&cmd=VIDESC |
Παράθεση:
Συμφωνώ με το φίλο Κουραμπιέ πως για χρησιμοποιήσεις αύτη τη μέθοδο θα πρέπει να αγοράσεις κάτι, γιατί δεν δίνεις κάτι παραπάνω να πας σε μπουκάλα και μανόμετρα που είναι ο καλύτερος , ασφαλέστερος και μακροχρόνια ο οικονομικότερος τρόπος ? |
Παράθεση:
δεν υποστήριξα τη συγκεκριμένη μέθοδο. απλά υπέδειξα τον τρόπο παρασκευής. |
Τακη να ξερεις, εχουμε μπλεξει τα μπουτια μας, αλλος ξεκινησε το τοπικ, αλλος ρωτησε για τα κιτρικο, αλλος εδωσε ενα λινκ, εγω σε αλλον απαντησα(σαυτον που ρωτησε για κιτρικο), αλλος "παρεξηγηθηκε"(τροπος του λεγειν)(αυτος με το λινκ).χαχαχαχαχαχαχα
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Και για να σε ενημερώσω λίγο παραπάνω, και στη μέθοδο με τη ζάχαρη και τη μαγιά, αν μετά το τέλος (μετά τη βδομάδα ή τις 10 μέρες) προσθέσεις 1 κουταλάκι σόδα θα έχεις περίπου το ίδιο αποτέλεσμα που έχεις με τη σόδα και το ξύδι, και αν το κάνεις πρόσεχε γιατί εγώ ακόμα καθαρίζω τοίχους που κολλάνε (άσε τις παντοφλιές που έφαγα από τη σύζηγο) |
Λογικο ειναι να συμφωνεις μαζι μου, κουραμπιες ειμαι, ποιος αντιστεκεται στον κουραμπιε οεοοο???
Συμφωνω μαζι σου γιαυτο εγραψα και το σεντονι για να μην υπαρχουν μπερδεματα.:D Χαχαχχαχαα τωρα διαβασα και το τελευταιο σου. Καθως το διαβαζα ελεγα μεσα μου "τι λεει τι λεει???" προς το τελος ηρεμησα. Αν δεν ειναι αναφυκτικου το μπουκαλι, θα την πληρωσει ο τοιχος, αν ειναι, θα την πληρωσουν τα ψαρια. |
Παράθεση:
Στο κουραμπιέ αντιστέκομαι, στα μελομακαρονα όχι χαχαχχα ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
εχει γινει εδω ασχημο μπερδεμα,για κανενα λογο νομιζω. στην ουσια ολοι λενε μπουκαλα συμφωνω και εγω,αυτη την στιγμη δεν εχω κατι απο τα δυο ολη η ερωτηση μου ηταν απλα πια η διαφορα κιτρικο οξυ που λενε εκει και ποια η ελληνικη συνταγη,τακης εσενα γιατι εσκασε δεν καταλαβα,εβαλες παραπανω δωση?
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
και ναι το παραδέχομαι...στους κουραμπιέδες δε φέρνω καμία αντίσταση!!! |
δηλαδη τακη την ζημωση με την σοδα δεν την αντεχει το μπουκαλι?
|
Παράθεση:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...XKZlKqdyIsZdL8 όπως αυτό, βγάζω το κόκκινο καπάκι, του κάνω μια τρύπα για να χαλάσω τη βελονοειδή που έχει από μέσα, ανοίγω στο καπάκι του αναψυκτικού μια τρύπα όσο το μαύρο με τις βόλτες, και βιδώνω από μέσα από το καπάκι του αναψυκτικού το κόκκινο καπάκι του μπεκ, βάζω και ενυδριακή σιλικόνη για καλύτερη μόνωση να μην έχω διαρροές, έτσι στο καπάκι του αναψυκτικού είναι το καρφί που έχει το μπεκ, στο καρφί βάζω το σωληνάκι για το CO2, από εκεί έφυγε το σωληνάκι, μετά βέβαια έβαλα ταιραπ http://www.getatool.gr/media/catalog...l/elektron.jpg αλλά το βαρέθηκα όλο αυτό με τα σορόπια και κάθε εβδομάδα να φτιάχνω μίγματα αλλά και να εχω το νου μου αν βγάζει φυσαλίδες ή όχι |
Πληροφοριακά, αν χρησιμοποιήσετε μαγιά σαμπάνιας (από το ebay, περίπου 1,5€ το φακελάκι) το μπουκάλι του 1,5lt κρατά για περισσότερο από ένα μήνα (με ρυθμό 1φυσ/2δευτ), η παραγωγή CO2 έχω την αίσθηση ότι είναι σταθερότερη με το χρόνο και, το σπουδαιότερο για εμένα, δεν επηρεάζεται από θερμοκρασιακές μεταβολές (δούλευε κανονικά στους 15°C θερμοκρασία δωματίου).
Όπως προαναφέρθηκε, και εγώ δεν ρίχνω σόδα στην αρχή, αλλά όταν η παραγωγή τείνει να μειωθεί. Μετά την προσθήκη σόδας η παραγωγή αυξάνεται. Έτσι κερδίζω αρκετές εβδομάδες χωρίς να αλλάξω το ζαχαρόζουμο. ------------------------- Παράθεση:
Διαφορετικά θα ήθελα να μάθω, αν η παροχή ήταν ελεύθερη, πως ανέβηκε τόσο η πίεση. Το CO2 έχει μόνο να υπερνικήσει την πίεση της στήλης του νερού (το πολύ 60εκ νερό, ούτε το 1/3 της ατμοσφαιρικής). Είχε βουλώσει το σωληνάκι από κάτι; (π.χ. από βρωμιές; ) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:14. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board