|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() Στη δική μου περίπτωση το συγκεκριμένο φυτό καταρχίν να αναφέρω ότι μου το είχε δώσει πριν κάτι μήνες ο Σάββας ο Klipitiklopos (καταλαβαίνεις ότι το φυτό έτρωγε καλά ![]() ![]() Είχα δώσει περίπου τη μισή ποσότητα στον Σπύρο (Korasidikos), ο οποίος δεν έχει και τα πιο hi-tech ενυδρεία, με diy co2.. θέλω να καταλήξω ότι το φυτό πήγαινε στα ενυδρεία του κάτι παραπάνω από καλά! Πριν 2 μήνες που ξεκίνησα το δικό μου τωρινό στήσιμο, μου έδωσε μερικά μικρά κλαδέματα ο φίλος Σπύρος, πολλά από τα οποία τα είχε σε κουβά στο μπαλκόνι γιατί κοντεύανε να του πνίξουν το ενυδρείο ![]() Ε σε πληροφορώ ότι κάθε βδομάδα αναγκάζομαι να ξηλώνω και να πετάω γιατί αν το αφήσω πάει θα μου τα καλύψει όλα! Εγώ να ξαναναφέρω εδώ ότι το έχω φυτεμένο σε βυθό Flourite και με φουλ διοξείδιο.. ¶ντε, πες στη δική μου περίπτωση ότι πάει καλά επειδή έχω αρκετά καλές συνθήκες στο ενυδρείο μου.. Στο ενυδρείο της κοπέλας μου και στα ενυδρεία του Σπύρου χωρίς τίποτα μόνο με καθαρό νεράκι βρύσης και μέτριο φωτισμό πως εξηγείται να μην έχει σταματημό?? Και έχω και τους τραγικούς τους απέναντι να μου λένε ότι λέω μπαρμπούτσαλα και να επιμένουν ότι το φυτό είναι μέτριο προς δύσκολο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
εμενα η λευκοκεφαλα πηγαινε σφαιρα, με μετριο φωτισμο και νερο α.ο. ειχα φτασει σε σημειο να τη μεγαλωνω και εκτος νερου και να την τυλιγω στο φωτιστικο της γκλο σαν κισσο και η υπολοιπη να κρεμεται απο τα πλαινα τζαμια. το 90% της επιφανειας του νερου του ενυδρειου ηταν καλυμενη με λευκοκεφαλα. το παραξενο ηταν οτι μολις εβγαλε λουλουδια (χωρις να αλλαξω ρουτινες η κατι αλλο), ολη αυτη η ποσοτητα αρχισε να παιρνει την κατω βολτα, μεχρι που εξαφανιστηκε τελειως.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ξερω για τα σκαλαρια οτι ειναι υποπτοι σε τετοιες περπτωσεις. Τα σκαλαρια ομως μπηκαν αφου ειχε εξαφανιστει η leucocephala Υποψιαζομαι αυτο που υποννοει ο Χρηστος Ζ απο πανω. Υπαρχει περιπτωση να εκανε τον κυκλο της ζηως του σαν φυτο και να ... "πεθανε"? Το ειχα πολλα χρονια. ------------------------- ααα να προσθεσω οτι το ειχα χωρις λιπασμα και co2 τα περισσοτερα χρονια (μαλιστα οταν πηγαινε φουλ ηταν οταν σταματησα να βαζω λιπασματα και co2 ![]() ανωμαλία λεμε φυτο
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 05-11-13 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Επρεπε να πάρεις το μαυρο της seachem , σαν υπόστωμα...
Μπορεις να προσθετεις και λιπάσματα , οi rcs δεν καταλαβαινουν τιποτα!! Την Hydrocotyle leucocephala την ειχα παλαιοτερα στα γαριδαδικα, αλλα αναγκάστηκα και την έβαλα σε emersed γιατι γέμιζε το ενυδρείο, αν την αφήσεις να βγει στην επιφανεια τραβαει co2 απο τον αερα , και παει ακόμη γρηγορότερα. Την ειχα δοκιμασει και σε σκληρο νερο, μια χαρα παλι πηγαινε, αλλα πάλι με co2, χωρίς co2 δεν εχω δοκιμάσει. Τελικά μετά πολλά πολλά έχασα το φυτάκι αυτο... Απο τι ειχα καταλάβει το φυτό αυτό δεν χρειάζεται φυτεμα, ειναι περισσότερο , φυτό επιφάνειας, η υδρόφιλο φυτο μάλλον θα το έλεγα. Τωρα απο θεμα ευκολιας - δυσκολιας κρινεται απο το καθενα.... πχ για μένα μεχρι στιγμης τα φυτά σχεδον ολα της τροπικα ειναι ευκολα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το επέλεξα καθαρά για θέμα εμφάνισης, μοιάζει πολύ φυσικό και μου αρέσει αυτή η αίσθηση που σου δίνει, σαν να βρίσκεσαι σε δάσος!
Ένας επιπλέον λόγος ήτανε η καλύτερη του περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που περιέχει σε σχέση με τα υπόλοιπά της υποστρώματα, πχ διαθέτει επαρκέστατη ποσότητα σίδήρου η οποία είναι εμφανής σε όλα μου σχεδόν τα φυτά αλλά κυρίως στον Echinodorus Green Flame (φώτο 5) ο οποίος μόνο green δεν είναι! Το αντίθετο μάλιστα, όσο πάει βγάζει και πιο έντονα κόκκινα φύλλα, πρέπει να του αλλάξουν όνομα τα pet city ![]() Πάντως σε επόμενο στήσιμο ή σε επόμενο ενυδρείο σκέφτομαι σοβαρά το Flourite Black Sand, για να μπορέσω να δοκιμάσω για πρώτη φορά την τύχη μου με Hemianthus Callitrichoides ''Cuba'' Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος ο Πάνος..! Περιμένουμε φουντωμενο update..!
Θα δείξει πολύ μόλις πάρουν τα πάνω τούς..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Υ.Γ. η Marsilea σε περιμένει! |
|
||||
|
||||
![]()
πολύ ωραίο το ενυδρείο σου Πάνο!! Όταν φουντώσουν και τα φυτά θα δείξει περισσότερο.
Μου αρέσει πολύ το υπόστρωμα που έβαλες αλλά μάλλον θα έκανε καλύτερη αντίθεση με της red cherry ένα πιο σκουρόχρωμο. έχουν αρχίσει οι γέννες; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Blind Cave Tetra με Neon Tetra, Guppy, Αρκελίνους και Ξιφοφόρους; | GiaNt | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 66 | 26-11-14 00:41 |
Tanganyika volcano cave | saxlina | Tanganyika | 64 | 22-11-14 21:58 |
volcano cave 320 lt | saxlina | Malawi | 24 | 21-02-13 22:43 |