|
|
||||
|
||||
![]()
Πως θα το στρωσεις?
Ο νεκρος βραχος θελει πολυ υπομονη μεχρι να πιασει βιολογια(3-6μηνες). Αν μπορεις να μπολιασεις το ενυδρειο με λιγο ζωντανο βραχο (εστω 1/2 κιλο) και αραγωνιτη (θα τον ανακατεψεις με τον παλιο) καλα θα ηταν. Και βακτηρια μπορεις να ριξεις αλλα καποιοι δεν τα θελουν καθολου, προσωπικά πιστεύω οτι βοηθανε νε νεα ενυδρεια
|
||||
|
||||
![]()
Αν θές να αποφύγεις διάφορα pests Που έχει ο ζωντανός, και διαθέτεις και λίγη παραπάνω υπομονή, μπορείς να το στρώσεις εξ'ολοκλήρου με νεκρό βράχο προσθέτοντας βακτήρια, ζωντανά αμφίποδα και κοπήποδα και ξύσμα κοραλίνης απο γνωστό σου(πιο πολύ για το οπτικό.)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για αλάτι έλεγα να πάρω της Tropic Marine. Είναι καλό;Απο τι εξαρτάται η επιλογή του πιο κατάλληλου; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αλλά μην το παραφορτώσεις με πολύ βράχο. Μέχρι 6,7 κιλά το πολύ. Αλάτι είναι καλό της ΤΜ. Ότι θες πάρε. Πλέον κυκλοφορούν πολλά καλά. |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ απόλυτα. Τις tropical Marine το δουλεύω από τότε που έστειλα το ενυδρείο και πιστεύω ότι είναι από τα κορυφαία
|
||||
|
||||
![]()
Επανέρχομαι!Τελικά δεν θα κάνω μετατροπή στο ενυδρείο που έχω..Δεν μου άρεσε η ιδέα ότι θα κρέμονται και θα φαίνονται διάφορα του εξοπλισμού..Απο τύχη βρήκα σε αγγελίες έναν κύβο με sump πλάτης, χώρο για αναπλήρωση και εξοπλισμό!Διαστάσεις 45Χ40Χ35 και main 45Χ25Χ35. Για εξοπλισμό έχω
skimmer: nano reef octapus, θερμαντήρα: 50 w, αντλία επιστροφής: 500 lt/h, κυκλοφορητής: 2000 lt/h, φωτισμός: Dennerle reef light 24 w (1:3) αναπλήρωση υπάρχει Α/Ο υπάρχει καινούργια Ερωτήσεις τώρα, ο κυκλοφορητής μήπως έχει μεγάλη ροή;Λέω να βάλω 3 κιλά ΖΒ και 4 κιλά αραγωνίτη πιστεύετε επαρκούν; Σε ψαροσύνθεση λόγω λίτρων για κάνα goby το βλέπω, γαρίδες (cleaner, sexy shrimp) και σαλιγκάρια. Από κοράλια σε ζωανθούς και lps όταν θα στρώσει και μετά απο καιρό...Για ψύξη σκέφτομαι ανεμιστηράκια. Ακούω γνώμες... |
|
||||
|
||||
![]()
Mια χαρά τα σκέφτεσαι.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Όλα είναι όπως τα σκέφτηκες. Μόνο που εκτός απο το γκομπυ, μπορείς να βάλλεις και κανα άλλο μικρόψαρο πχ κλοουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Το σκέφτηκα, αλλά δεν είναι λίγα τα λίτρα για ένα clown;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σιγά σιγά μαζεύονται τα πράγματα και τον επόμενο μήνα το ξεκινάω...Αραγωνίτης θα μπεί 4 kg της Dennerle, σήμερα ήρθε μαζί με κάτι πραγματάκια που μου έλειπαν...Για ζωντανά λέω να βάλω τα παρακάτω:
Ψάρια: 1 ζευγάρι Yellow Striped Cardinalfish Ασπόνδυλα: 3 Sexy Shrimp 1 Scarlet Cleaner Shrimp 2-3 ερημίτες Κοράλια (μόλις ωριμάσει..) 1 Zoanthus spp. (για χαμηλά) 1 Euphylia spp. (για μέση) 1 Cynarina spp. (αν βρω, για πυθμένα) 1 Capnella spp. (για ψηλά) Πως σας φαίνεται η σύνθεση;Νομίζω θα βγεί καλό...Για στρώσιμο λέω να βάλω μόνο το βράχο-αραγωνίτη και να ρίχνω αραιά λίγη τροφή μέχρι να σταθεροποιηθεί και μετά να μπούν ζωντανά. Απο φωτισμό λέω να το ξεκινήσω με 1 ώρα/μέρα και ανά 5 μέρες να αυξάνω 1 ώρα. Τι λέτε;Θα προλάβω ξεσπάσματα άλγης; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετατροπή του sump | arhsb | Φίλτρανση | 8 | 19-02-09 00:57 |
Μετατροπή Fresh σε Reef | Alex_Salonica | Reef | 20 | 27-01-09 12:12 |
Μετατροπή Τ8 σε Τ5 | bvlahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 06-02-07 14:54 |
Μετατροπή σε Θαλασσινο | GEORGIOS | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 6 | 17-03-06 09:06 |
Μετατροπή σε φυτεμένο... | galant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 11-02-05 21:26 |