Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-01-13, 01:19
Το avatar του χρήστη nikolakis94
nikolakis94 Ο χρήστης nikolakis94 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Δεν ειναι κατι σοβαρο, απλα απο ολα αυτα που εχω διαβασει σε φορουμ σκεφτομαι οτι τα ψαρια οξινου νερου ειναι πιο ευαισθητα απο τα υπολοιπα ψαρια.Π.χ οι δισκοι.Πρεπει το ενυδρειο τους να ειναι σε ενα απομονομενο μερος να μην γινονται αποτομες κινησεις μπροστα απο το ενυδρειο,ειναι πολυ ευαισθητα σε αμμωνια και σε αλλαγες στις τιμες του νερου,οι συνθηκες για να ζευγαρωσουν επρεπει να ειναι ακριβως οπως του βιοτοπου, να μην φτερνιζεσαι διπλα στο ενυδρειο γιατι μπορει να τρομαξουν .Οπως επισης και τα cardinal, οι ροδοστομοι, ψαρια δηλαδη που ζουν αποκλειστικα σε οξινα νερα.Το ιδιο δεν συμβαινει με τα ψαρια που ζουν σε σκληρα νερα ή οξινα προς σκληρα νερα.Οι αντοχες τους ειναι αυξημενες,αρωσταινουν δυσκολοτερα.Αυτα εχω καταλαβει εγω απλα θελω μια γνωμη σε αυτο το θεμα για να ξερω αν ειναι σωστα ολα αυτα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-01-13, 02:08
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator

Περιοχή: ¶νω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Δηλαδη θεωρεις τα guppies που ζουν σε αρκετα αλκαλικο νερο και βλεπεις καθημερινα θεματα στον τομεα των ασθενειων με τιτλο "Αρρωστο guppy - Βοηθεια" οτι ειναι πιο ανθεκτικα? Αυτα μαλιστα, με το νερο που εχουμε στη χωρα μας, ειναι πολυ κοντα στο φυσικο τους περιβαλλον, σε οτι αφορα σκληροτητες και pH.

Κατα τη γνωμη μου ολα τα ειδη ειναι πολυ ευαισθητα και επιρρεπη σε ασθενειες οταν ζουν σε λαθος συνθηκες απο αυτες που ειναι αποτυπωμενες στο DNA τους, καθως και οταν εκτειθενται σε τοξικους ρυπους, οπως ειναι η αμμωνια.

Απλα τα ψαρια οξινου και πολυ οξινου νερου, ειναι πιο δυσκολο να βρεθουν σε κοντινες στη φυση τους συνθηκες με το δικο μας συστημα υδρευσης. Το αποτελεσμα ειναι να βρισκονται τις περισσοτερες φορες σε ενυδρεια με σκληρο νερο ή με ελαχιστη επεξεργασμενο νερο, που υποτειθεται οτι ειναι κοντα στο βιοτοπο τους αλλα δεν ειναι, με συνεπεια να αρρωσταινουν, να πεθαινουν και μετα να λεμε οτι ειναι πολυ ευαισθητα.

Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλα ειδη δεν αναπαραγονται στο ενυδρειο ή ειναι σχεδον ακατορθωτο να φερουμε τις συνθηκες στο ιδανικο σημειο για το πιο φυσικο πραγμα, την αναπαραγωγη. Βλεπε π.χ. τα neon tetras. Πως μπορουμε να τα χαρακτηριζουμε ευαισθητα, οταν δεν μπορουμε να τους προσφερουμε συνθηκες για αναπαραγωγη? Μηπως ουσιαστικα, απλα τους προσφερουμε συνθηκες για να επιβιωσουν μετα βιας και απλα πολλες φορες δεν μπορουν να επιβιωσουν?
Παλιά 27-01-13, 02:32
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94 Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ειναι κατι σοβαρο, απλα απο ολα αυτα που εχω διαβασει σε φορουμ σκεφτομαι οτι τα ψαρια οξινου νερου ειναι πιο ευαισθητα απο τα υπολοιπα ψαρια.Π.χ οι δισκοι.Πρεπει το ενυδρειο τους να ειναι σε ενα απομονομενο μερος να μην γινονται αποτομες κινησεις μπροστα απο το ενυδρειο,ειναι πολυ ευαισθητα σε αμμωνια και σε αλλαγες στις τιμες του νερου,οι συνθηκες για να ζευγαρωσουν επρεπει να ειναι ακριβως οπως του βιοτοπου, να μην φτερνιζεσαι διπλα στο ενυδρειο γιατι μπορει να τρομαξουν .Οπως επισης και τα cardinal, οι ροδοστομοι, ψαρια δηλαδη που ζουν αποκλειστικα σε οξινα νερα.Το ιδιο δεν συμβαινει με τα ψαρια που ζουν σε σκληρα νερα ή οξινα προς σκληρα νερα.Οι αντοχες τους ειναι αυξημενες,αρωσταινουν δυσκολοτερα.Αυτα εχω καταλαβει εγω απλα θελω μια γνωμη σε αυτο το θεμα για να ξερω αν ειναι σωστα ολα αυτα.
Οποτε ειναι απλα η ιδεα σου.
Τα ψαρια, αν ειναι καθαρο το νερο, επιβιωνουν.
Αυτα (περι ιδανικων συνθηκων, παραμετρων κλπ) που διαβαζεις, γραφονται για να τους κανουμε τη ζωη πιο ευκολη, αξιοπρεπη και μακροχρονη, οπως ταιριαζει σε ενα ζωο που υποτιθεται οτι νοιαζομαστε για αυτο, αφου εχουμε την τιμη να ανεχεται την παρουσια μας.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές