|
||||
|
||||
![]()
αραγε να ναι συμπτωση οτι κι εγω πριν καποια χρονια εχασα ενα ψαρι απο "βακτηριακη μολυνση" (οπως περιγραφεις, σα σπυρι ηταν) οταν πηγα -απο ηληθιοτητα- να ανεβασω το ph (που μου ειχε "ξεφυγει" στο 4.5, -βασικα το ph μια χαρα ηταν εγω ψιλοχεστηκα με τους αστικους μυθους περι ph crash- και το ψαρακι ηταν κατι παραπανω απο μια χαρα) στο 6+ ?
Κι εγω ειχα κανει θεραπεια με esha2000 και εμενα κατι περιεργο ειχε συμβει εκεινο το διαστημα με τη βιολογια, παρολο που δεν ανεβασα αποτομα... Συμπερασμα, αν κρατας το ph χαμηλο αστο εκει που ειναι και μην το πειραζεις, τα ψαρια που ετσι κι αλλιως ζουν σε τετοιες συνθηκες και στη φυση το εκτιμανε. Τα ph crash που φοβομαστε δε συμβαινουν αν δε συντρεχουν σοβαροι λογοι, οσο για τη βιολογια, οφανως ειναι αλλα ειδη βακτηριων που δουλευουν στο 4ρι κι αλλα στο 6ρι με αποτελεσμα οταν γινει η μεταβολη ακομα και σταδιακα το ενυδρειο να βρεθει σε κατασταση να ειναι αστρωτο.
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλάρια | Kleis98 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 13-12-11 17:10 |
Πρόβλημα με σκαλάρια | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 27-06-10 19:14 |
Σκαλάρια | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-12-08 23:13 |
σκαλάρια | chris129 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-04-07 22:22 |
Σκαλάρια????? | santzos | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 12 | 08-01-07 18:05 |