|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.mchportal.com/fishkeeping...chemistry.html
"Take the example of a hobbyist making a water change using tap water with a pH of 6.5. Additives (chemicals) are subsequently added to the water to bring the pH back up to 8.5 for the African cichlids in the tank. In such a case it is well possible to find some of the fish dead next day. Why? The fish were accustomed to a certain H+concentration. Then, suddenly, they are facing new water coming in their tank, which only contains one hundredth of the normal H+. This is a shock by itself, a very serious shock. While in stress, the fish try to adapt to the new situation when suddenly something is added in the water which creates a new solution with 100 times more H+. No organism can adapt to this sort of fluctuations!! " η αλλαγη του ph αυτη καθαυτη ισως να μην εχει αμμεση σχεση με τους θανατους αλλα το οσμοτικο σοκ που μπορει να προκαλεσει(μαλακο νερο--->σκληρο νερο) εχει... συν οτι με την αλλαγη Ph το αμμωνιο μπορει να μετατραπει ξανα σε αμμωνια.... http://www.oscarfish.com/article-hom...-ph-shock.html "We are all aware (or at least should be) of the effect pH has on the toxicity of ammonia. At a lower pH, ammonia is converted into ammonium, which is not toxic. As the pH increases, ammonium is converted into ammonia, which is toxic. What is less known is that pH has the same effect on other toxic substances such as chromium, mercury, copper, and iron. As the pH falls (solution becomes more acidic) many insoluble substances become more soluble and thus available for absorption. For example, 4 mg/L of iron would not present a toxic effect at a pH of 4.8. However, as little as 0.9 mg/L of iron at a pH of 5.5 can cause fish to die. It is these effects that present the myth of “pH shock”. It is not the change in the pH itself that causes issues thought of as “pH shock”. It is the physiological effects associated with an abrupt change in TDS and/or the synergistic effects of pH increases, or decreases, on toxic compounds within the water. Evidence of this can be achieved by observing planted tanks with CO2 supplementation. These tanks can experience wide swings in pH over a 24-hour period with no ill effect on the fish, especially for those who turn off their CO2 regulators at night. Why can the pH change in these tanks without impacting the fish? Because carbon dioxide is influencing pH without affecting the amount of TDS in the tanks." |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και για να συνοψίσω φίλε μου, τέτοιου είδους μεταβολές είτε απότομες είτε πιο ήπιες έχουν γίνει αρκετές φορές στα ενυδρεία μου. οι λόγοι διάφοροι. αντίστοιχα έχουν γίνει παλαιότερα και στου Χάρη το ενυδρείο. δεν λέω πως η παρέμβασή σου για την αλλαγή του Ph δεν είναι βάσιμη ή πως δεν ισχύει αλλά όπως σου είπα και πιο πάνω βλέπεις άλλα πράγματα μετά από τριβή με το θέμα.
|
||||
|
||||
![]()
ok,παω πασο.το "συντομη αναζητηση στο Google" το αφηνω ασχολιαστο εφοσον η εμπειρια σου ξεπερνα τη βιβλιογραφια.
|
|
||||
|
||||
![]()
φίλε μου μάλλον δεν έδωσες βάση στην τελευταία μου πρόταση
![]() όπως και να έχει δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης. ο κάθε ένας πράττει όπως αυτός νομίζει και γνωρίζει. θα δεις στην πορεία και εσύ πως πολλά πράγματα είναι διαφορετικά στην πράξη από ότι στην όποια βιβλιογραφία. οπότε μην βιάζεσαι να εναντιωθείς και να πυροβολήσεις. και αυτή τη στιγμή μιλάω τελείως φιλικά χωρίς ίχνος ειρωνείας παρά το ειρωνικό σου σχόλιο. και επειδή οι διαμάχες μπορεί να μην έχουν τελειωμό, υπάρχει κάποια πρόταση για το πρόβλημα ??
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου ουτε εγω εχω διαθεση αντιπαραθεσης,στο κατω κατω δε γνωριζομαστε
![]() θαραπεια εγω προσωπικα δεν μπορω να προτεινω,το εγραψα και παραπανω,και ειδικα χωρις καθαρες φωτογραφιες. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά φάνηκε ότι ήταν βακτηριακή μόλυνση,
αν και δεν πρόλαβα τα δύο ψάρια που ψόφησαν, το τρίτο με τις πληγές έχει γίνει σχεδόν καλά. Οι πληγές έχουν σχεδόν επουλωθεί (κάτι μικρά σημάδια έχουν μείνει) είναι αρκετά κινητικό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και σήμερα έφαγε κιόλας! Τα υπόλοιπα ψάρια δείχνουν να είναι καλά, έχουν επανέλθει τα χρώματα τους και δεν έχουν κάποιο σημάδι πάνω τους. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευχάριστα νέα ότι ξεπέρασαν τη μόλυνση, αλλά κρίμα για τα 2 που έχασες.. Μακάρι να μη σου ξανατύχει κάτι τέτοιο..
|
|
||||
|
||||
![]()
αραγε να ναι συμπτωση οτι κι εγω πριν καποια χρονια εχασα ενα ψαρι απο "βακτηριακη μολυνση" (οπως περιγραφεις, σα σπυρι ηταν) οταν πηγα -απο ηληθιοτητα- να ανεβασω το ph (που μου ειχε "ξεφυγει" στο 4.5, -βασικα το ph μια χαρα ηταν εγω ψιλοχεστηκα με τους αστικους μυθους περι ph crash- και το ψαρακι ηταν κατι παραπανω απο μια χαρα) στο 6+ ?
Κι εγω ειχα κανει θεραπεια με esha2000 και εμενα κατι περιεργο ειχε συμβει εκεινο το διαστημα με τη βιολογια, παρολο που δεν ανεβασα αποτομα... Συμπερασμα, αν κρατας το ph χαμηλο αστο εκει που ειναι και μην το πειραζεις, τα ψαρια που ετσι κι αλλιως ζουν σε τετοιες συνθηκες και στη φυση το εκτιμανε. Τα ph crash που φοβομαστε δε συμβαινουν αν δε συντρεχουν σοβαροι λογοι, οσο για τη βιολογια, οφανως ειναι αλλα ειδη βακτηριων που δουλευουν στο 4ρι κι αλλα στο 6ρι με αποτελεσμα οταν γινει η μεταβολη ακομα και σταδιακα το ενυδρειο να βρεθει σε κατασταση να ειναι αστρωτο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλάρια | Kleis98 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 13-12-11 17:10 |
Πρόβλημα με σκαλάρια | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 27-06-10 19:14 |
Σκαλάρια | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-12-08 23:13 |
σκαλάρια | chris129 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-04-07 22:22 |
Σκαλάρια????? | santzos | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 12 | 08-01-07 18:05 |