|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου ουτε εγω εχω διαθεση αντιπαραθεσης,στο κατω κατω δε γνωριζομαστε
![]() θαραπεια εγω προσωπικα δεν μπορω να προτεινω,το εγραψα και παραπανω,και ειδικα χωρις καθαρες φωτογραφιες. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά φάνηκε ότι ήταν βακτηριακή μόλυνση,
αν και δεν πρόλαβα τα δύο ψάρια που ψόφησαν, το τρίτο με τις πληγές έχει γίνει σχεδόν καλά. Οι πληγές έχουν σχεδόν επουλωθεί (κάτι μικρά σημάδια έχουν μείνει) είναι αρκετά κινητικό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και σήμερα έφαγε κιόλας! Τα υπόλοιπα ψάρια δείχνουν να είναι καλά, έχουν επανέλθει τα χρώματα τους και δεν έχουν κάποιο σημάδι πάνω τους. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευχάριστα νέα ότι ξεπέρασαν τη μόλυνση, αλλά κρίμα για τα 2 που έχασες.. Μακάρι να μη σου ξανατύχει κάτι τέτοιο..
|
|
||||
|
||||
![]()
αραγε να ναι συμπτωση οτι κι εγω πριν καποια χρονια εχασα ενα ψαρι απο "βακτηριακη μολυνση" (οπως περιγραφεις, σα σπυρι ηταν) οταν πηγα -απο ηληθιοτητα- να ανεβασω το ph (που μου ειχε "ξεφυγει" στο 4.5, -βασικα το ph μια χαρα ηταν εγω ψιλοχεστηκα με τους αστικους μυθους περι ph crash- και το ψαρακι ηταν κατι παραπανω απο μια χαρα) στο 6+ ?
Κι εγω ειχα κανει θεραπεια με esha2000 και εμενα κατι περιεργο ειχε συμβει εκεινο το διαστημα με τη βιολογια, παρολο που δεν ανεβασα αποτομα... Συμπερασμα, αν κρατας το ph χαμηλο αστο εκει που ειναι και μην το πειραζεις, τα ψαρια που ετσι κι αλλιως ζουν σε τετοιες συνθηκες και στη φυση το εκτιμανε. Τα ph crash που φοβομαστε δε συμβαινουν αν δε συντρεχουν σοβαροι λογοι, οσο για τη βιολογια, οφανως ειναι αλλα ειδη βακτηριων που δουλευουν στο 4ρι κι αλλα στο 6ρι με αποτελεσμα οταν γινει η μεταβολη ακομα και σταδιακα το ενυδρειο να βρεθει σε κατασταση να ειναι αστρωτο.
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή το 4pH είναι καλό για τα σκαλάρια;
Γιατί με τις αλλαγές με σκέτη όσμωση εκεί θα πάει πάλι...
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να κάνεις μίξη όσμωση με βρύσης, για να πετύχεις τις τιμές που θέλεις..
|
||||
|
||||
![]()
ΣΟΥΠΕΡ ειναι οχι απλα καλο... Στο βιοτοπο τους τοσο ειναι
Εξασφαλιζει και ελειψη παθογονων (οκ δεν ειναι κι αποστειρωση, αλλα τεσπα τα περισσοτερα δεν μπορουν να δρασουν σε τετοια οξυτητα ουτε να αναπαραχθουν) Παντως μην κανεις αλαξοκολιες στο ph τοσο ευκολα, με πολυ μεγαλη προσοχη οτι κανεις
|
||||
|
||||
![]()
χρησιμο ειναι να κοιταμε και τα προφιλ των ψαριων που εχουμε...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορει να το εχει κοιταξει, το θεμα ειναι πως κυκλοφορουν ενα εκατομμυριο διαφορετικα προφιλ για καθε ψαρι (εχω δει πχ μια σελιδα που παρουσιαζει ΟΛΑ τα ψαρια για ph 6-8 ανεξαιρετως ειτε προκειται για σκαλαρια ειτε για δισκους ![]() ![]() ![]() ![]() Απο κει και περα επισεις κυκλοφορει η αποψη οτι τα ψαρια εκτροφης ειναι διαφορετικα συνηθισμενα και αντεχουν σε πιο τραβηγμενες συνθηκες. Ισως, ομως προσωπικα προτιμω τις βιοτοπικες συνθηκες ετσι κι αλλιως, το dna δεν ξεχναει οποτε δεν υπαρχει λογος τετοιου διαχωρισμου. Εχουμε πχ συνηθισει να ζουμε σε μια ατμοσφαιρα που αν με τη χρονομηχανη φερναμε καποιον γεννημενο πριν τη βιομηχανικη επανασταση και τον εκθεταμε σε αυτη αποτομα χωρις καποια προσαρμογη πιθανων να εβλεπε τα ραδικια αναποδα. Αυτο δε σημαινει πως ισχυει και το αντιστροφο, αντιθετως ο καθαρος αερας ειναι καλος για ολους μας.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκαλάρια | Kleis98 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 13-12-11 17:10 |
Πρόβλημα με σκαλάρια | Nodas.K | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 27-06-10 19:14 |
Σκαλάρια | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 19-12-08 23:13 |
σκαλάρια | chris129 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 17-04-07 22:22 |
Σκαλάρια????? | santzos | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 12 | 08-01-07 18:05 |