Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-09-12, 21:12
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

τι υπάρχει αυτη τη στιγμή στο ενυδρείο?...το χαλίκι ειναι σίγουρα μη ασβεστολιθικό? απο διακοσμητικά τι εχεις?...απο ψόφια σαλιγκάρια?

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-12, 21:29
Το avatar του χρήστη evina
evina Ο χρήστης evina δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy Εμφάνιση μηνυμάτων
τι υπάρχει αυτη τη στιγμή στο ενυδρείο?...το χαλίκι ειναι σίγουρα μη ασβεστολιθικό? απο διακοσμητικά τι εχεις?...απο ψόφια σαλιγκάρια?
αυτη τη στιγμη υπαρχουν φυτα (ανουμπια,βαλισνερια,κρυπτοκορινες,ενα απο ικεα ,cabomba) και 2 ξυλα μαονι και ενα αλλο που δεν ξερω ακριβως τι ειναι(απο ενυδρειακο καταστημα το ειχα παρει).υπηρχαν και οι πετρες που τελικα τις αφαιρεσα.το χαλικι δεν ειναι ασβεστολιθικο σιγουρα (το εχω κοντα στο χρονο και παντα οι μετρησεις ηταν οκ).
Τωρα προσεξε..βρηκα νεκρα τα 2 apple snail και ενα ramshorn..επισης εξαφανιστηκε το sae και δεν το βρηκα ποτε..δυστυχως ημασταν σε φαση μετακομισης και δεν το παρακολουθουσα τοσο πολυ..δηλαδη μετρησεις εκανα τελος Μαιου,αρχες Ιουνιου και μετα τον Αυγουστο με τον θανατο του ψαριου.εδω και 2 μερες φαινεται σταθερο,αυριο θα κανω εκ νεου τεστακι και βλεπουμε.
Α και κατι ακομα..με τις αλλαγες νερου ειχα ενα θεματακι..γινονταν περιπου ανα εικοσαημερο (συνηθως γινοταν αναπληρωση)..εξ αιτιας της αναπληρωσης θεωρησα πως γινοταν η αυξηση του ph αλλα μολις αρχισα κανονικα της αλλαγες και αυτο ηταν συνεχεια αυξημενο απογοητευτικα..
ελπιζω να μην σε κουρασα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-09-12, 21:32
Το avatar του χρήστη platy
platy Ο χρήστης platy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αττικη
Προεπιλογή

λόγω αναπλήρωσης θα ειχες αυξημένη kh,gh και ph λογικά....αν δεν κάνω λάθος δηλαδη...οι θάνατοι τώρα σίγουρα έπεξαν κάποιο ρόλο..αλλα αφου πέρασε τόσος καιρός δεν ειναι αυτός λόγος...παντως αν τώρα μετράς 7.2 σε καθημερινή βάση,για βρύσης μου φαίνεται φυσιολογικό....!!!!

Tάσος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-09-12, 12:25
Member

Προεπιλογή

λοιπον..εχω βαλει φωτο απο τις πετρες λαβας που ειχα και απο το ξυλο που δεν ξερω τι ξυλο ειναι...εκανα τεστ..δεν μπορω να καταλαβω τι ph δειχνει..εβαλα κ απ αυτο φωτο (δεν περιμενω να μου πειτε..ειναι κ απο κινητο...)απλα ετσι μιας και τις εβγαζα..ειπα να ανεβασω κ αυτη.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  0.jpg
Εμφανίσεις:  263
Μέγεθος:  41,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  1.jpg
Εμφανίσεις:  263
Μέγεθος:  36,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  2.jpg
Εμφανίσεις:  292
Μέγεθος:  22,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  4.jpg
Εμφανίσεις:  304
Μέγεθος:  30,3 KB  
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-12, 08:01
Member

Προεπιλογή

μιλησα με καποιον ανθρωπο που μενει στην περιοχη και ασχολειται με ενυδρεια και μου ανεφερε πως γενικα το ph δεν ειναι σταθερο στην περιοχη και πως μετρανε απο 7.2 μεχρι 8.4..αν συμβαινει κατι τετοιο τι κανω;;το προβλημα μου αρα δεν ειναι τα ψαρια και το ph αλλα η σταθεροποιηση των τιμων.
Για ενυδρεια μεχρι 120 λιτρα τι προτεινετε να κανω;οσμωση,αλλαγες με απιονισμενο,με εμφιαλωμενο...τονιζω τα λιτρα γιατι οι αλλαγες μου ειναι το μεγιστο 30 λιτρα..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-12, 09:15
Το avatar του χρήστη Blokatos
Blokatos Ο χρήστης Blokatos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ελλάδα
Προεπιλογή

Δεν θα έλεγα ότι το εμφιαλωμένο είναι καλή ιδέα μιας και οι περισσότερες μάρκες περιέχουν αμμωνία.
Παλιά 22-09-12, 09:30
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

αν θες πες μας και τι ψαρια εχεις μεσα.παντως απο αυτα που λες δεν ειμαι σιγουρος οτι εχεις σταθερη ρουτινα.λες πχ οτι κανεις αλλαγες μεχρι 30 λιτρα.καθε αλλαγη που κανεις θα πρεπει να ειναι ιδια καθε φορα.μην "παιζεις" με τις ποσοτητες και τα χαρακτηριστικα του νερου γιατι το κανεις χειροτερο το προβλημα.

ειπες παραπισω οτι μετραγες και αμμωνια στο νερο της βρυσης.ισχυει τελικα η οχι?σε πρωτη φαση εγω θα μετραγα και με αλλο τεστ το νερο της βρυσης.αν ξαναβρεις αμμωνια κανεις αυτο που σου ειπε ο delta.το πας για αναλυση προπαντως για τη δικια σου υγεια.αν βρουνε αμμωνια η οτι αλλο κιεκει,θες φιλτρο στη βρυση.αντιστροφη οσμωση για ποσιμο νερο κλπ.

τωρα με το Ph σου,καταρχην μην βαλεις εμφιαλωμενα και απιονισμενα. χειροτερα θα το κανεις.βαλε σε ενα δοχειο νερο απτη βρυση,βαλε αεραντλια και αστο ανοιχτο με ενα τουλι απο πανω του η ενα καλσον κλπ να μη σκονιζεται.και μετρα το μετα απο κανα δυο μερες να δεις που σταθεροποιειται.

οπως και ναχει,τις αλλαγες σου να τις κανεις προετοιμαζοντας το νερο σε ξεχωριστο δοχειο οπως κανουμε ολοι μας και κανε την εισαγωγη του αργα.μη βαζεις νερο κατευθειαν απτη βρυση μονο με αντιχλωριο και χωρις προετοιμασια.αυτο βοηθαει παντα,ποσο μαλον οταν φαινεται να υπαρχει και προβλημα στο νερο της βρυσης...

το ph στη φωτογραφια με το υγρο που εβαλες,εγω το βλεπω στο 8.ενταξει μπορει να χανει στη φωτο αλλα τοσο το βλεπω.
παντως εγω θα κοιταζα πρωτα το θεμα με την αμμωνια και μετα ολα τα υπολοιπα.στη φωτο που εχεις απτο ενυδρειο το βλεπω λιγο θολο το νερο η μου φαινεται?εχει λευκη θολουρα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-09-12, 11:07
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
αν θες πες μας και τι ψαρια εχεις μεσα.παντως απο αυτα που λες δεν ειμαι σιγουρος οτι εχεις σταθερη ρουτινα.λες πχ οτι κανεις αλλαγες μεχρι 30 λιτρα.καθε αλλαγη που κανεις θα πρεπει να ειναι ιδια καθε φορα.μην "παιζεις" με τις ποσοτητες και τα χαρακτηριστικα του νερου γιατι το κανεις χειροτερο το προβλημα.

ειπες παραπισω οτι μετραγες και αμμωνια στο νερο της βρυσης.ισχυει τελικα η οχι?σε πρωτη φαση εγω θα μετραγα και με αλλο τεστ το νερο της βρυσης.αν ξαναβρεις αμμωνια κανεις αυτο που σου ειπε ο delta.το πας για αναλυση προπαντως για τη δικια σου υγεια.αν βρουνε αμμωνια η οτι αλλο κιεκει,θες φιλτρο στη βρυση.αντιστροφη οσμωση για ποσιμο νερο κλπ.

τωρα με το Ph σου,καταρχην μην βαλεις εμφιαλωμενα και απιονισμενα. χειροτερα θα το κανεις.βαλε σε ενα δοχειο νερο απτη βρυση,βαλε αεραντλια και αστο ανοιχτο με ενα τουλι απο πανω του η ενα καλσον κλπ να μη σκονιζεται.και μετρα το μετα απο κανα δυο μερες να δεις που σταθεροποιειται.

οπως και ναχει,τις αλλαγες σου να τις κανεις προετοιμαζοντας το νερο σε ξεχωριστο δοχειο οπως κανουμε ολοι μας και κανε την εισαγωγη του αργα.μη βαζεις νερο κατευθειαν απτη βρυση μονο με αντιχλωριο και χωρις προετοιμασια.αυτο βοηθαει παντα,ποσο μαλον οταν φαινεται να υπαρχει και προβλημα στο νερο της βρυσης...

το ph στη φωτογραφια με το υγρο που εβαλες,εγω το βλεπω στο 8.ενταξει μπορει να χανει στη φωτο αλλα τοσο το βλεπω.
παντως εγω θα κοιταζα πρωτα το θεμα με την αμμωνια και μετα ολα τα υπολοιπα.στη φωτο που εχεις απτο ενυδρειο το βλεπω λιγο θολο το νερο η μου φαινεται?εχει λευκη θολουρα?
θα σου πω τι εννοουσα με το ''μεχρι 30 λιτρα''..στο 120 αρι κανω 30 λιτρα αλλαγη ενω στο 60αρι 20 ..ηθελα να πω πως τα λιτρα της αλλαγης μου δεν υπερβαινουν τα 30.το νερο δεν ειναι θολο..μαλλον φταιει η καμερα (απο κινητο)..βαρελακι θα παρω σημερα ή αυριο για τις αλλαγες ετσι κ αλλιως..οποτε σε πρωτη φαση αλλαγες με προετοιμασμενο νερο και βλεπουμε..στο 120αρι που αντιμετωπιζω το προβλημα ειναι πλεον 2 fancy χρυσοψαρα και 1 comet.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-11-12, 15:07
LAKI Ο χρήστης LAKI δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Χαλάνδρι.
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην LAKI Send a message via Skype™ to LAKI
Προεπιλογή

Μηπως επηδη στο μερος που μετακομησες εχει πιο πολη ψιχρα
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές