|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Χαίρομαι που σας αρέσει! Τόσος σχεδιασμός στο draw ουτε όταν ήμουν μωρό!!
![]() Δυστυχώς δεν έβαλα σκιμμερ στα τοιχώματα της λίμνης, διότι αρχικα δεν ήθελα να έχω τόσο χοντρά τοιχώματα όσο κατέληξαν!! ![]() , είτε στα κλασσικά ![]() Οι άκρες από τις σωλήνες ξεχωρίζουν στην 3η φωτό πάνω πάνω. Εκεί το τετράγωνο που φαίνεται είναι περίπου ο χώρος που θα χτιστεί για το φίλτρο και τα μηχανήματα με μπλοκ αφρομπετού. Τέλος το bottom drain είναι όντως 110. Τώρα θα έχω μου λύσεται την απορία για την αεραντλια?! ![]() ![]() ![]()
__________________
..αν φωνάζεις συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι 6 μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ... |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και το φορητό σκιμεράκι κάνει καλή δουλειά, αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Απαιτεί τη δική του αντλία, άρα θα ανεβάσει το μηνιαίο κόστος λειτουργίας της λίμνης σου, έστω και στο ελάχιστο. Παράθεση:
Τώρα, το bottom drain σου είχε διπλή σωλήνωση έτσι? Ο σωλήνας των 110 για το νερό και ο μικρός των 50 για να περάσει το λάστιχο που θα στεραιωθεί στο air dome του bottom drain, για την παροχή του αέρα. Χρησιμοποίησες κόλλα για να στεραιωθούν οι σωλήνες, έτσι? Προσωπικά, έχω δύο αεραντλίες. Η πρώτη στη σελίδα αυτή. Έρχεται ολοκληρωμένη με τα λάστιχα της, τις αερόπετρες της και το εξάρτημα με τις βάνες που θα χρησιμοποιείς ή μάλλον θα κατευθείνεις τον αέρα όπου θέλεις (Χώρο χίλτρων για την καθαριότητα - αερόπετρες - air dome). Ο ¶ντρος έχει μια άλλη αεραντλία και ανάμενε να σε διαφωτίσει ο ίδιος. ![]()
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
__________________
..αν φωνάζεις συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι 6 μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ... |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Τωρα θα πρεπει να σκεφτεσαι οχι μονο την αεραντλια, αλλα και την αντλια
![]() Τι διαμετρο εχουν η σωληνες επιστροφης? Βλεπω 3 σωληνες ετσι?? Πες μας λιγο για τον τροπο λειτουργιας τους και αν στον ενα απο τους τρεις θα ηθελες να βαλεις ενα σκιμερ γιατι υπαρχει ενα ειδος σκιμερ που βαζουν σε πισινες και μαλιστα αναλογα με την σταθμη του νερου ανεβαινει/κατεβαινει αυτοματα.... Αυτο το ειδος σκιμερ μπαινει απευθειας πανω στον σωληνα (οπως τις εχεις τωρα) οποταν το ψαχνουμε....... Αυτα τα σκιμερ (pool skim λεγεται) θα τα βρεις απο αυτους που φτιαχνουν πισινες. Η τιμη του εδω στην Κυπρο ειναι 50 ευρω..... Αν σε ενδιαφερει τοτε θα σου πω και πως δουλευει γιατι δουλευει διαφορετικα απο τα συνηθησμενα σκιμερ..... Για την αεραντλια τωρα......εγω εχω μια κινεζα ![]() ![]() Ειναι η 3η σεζον που την εχω τωρα χωρις κανενα προβλημα. Ομως ανεπιφυλακτα εγω συστηνω αυτην του Βασιλη ![]() Αν παρεις μια 70ρα σαν αυτην του κυριου Βασιλη θα εισαι μια χαρα αφου θα την παρεις οπως ειπε κι'ο Βασιλης με ολα τα εξαρτηματα της....... ![]()
__________________
MY POND ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andros : 29-05-12 στις 20:13 |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Επανέρχομαι λοιπόν με νέα. Τελείωσα με την στεγανοποίηση. Χρησιμοποίησα το υλικό που είχε προτείνει ο Ανδρος σε παλαιότερο Post και τις επόμενες μέρες θα κάνω το πρώτο γέμισμα - δοκιμή!
Τώρα από εξοπλισμό τελικά για αεραντλία την Evolution Aqua Airtech 75 που είχε λίγο καλύτερη τιμή, καίει όμως λίγο περισσότερο και είχε δώρο όλα τα παρελκόμενα σαν την άλλη. Από αντλία έχω την Oase Aquamax Eco 8000 Pond Pump. Τώρα για φίλτρο, μου χάρισε φίλος που δεν καταφερε να φτιαξει την λίμνη του αυτό το φίλτρο με το οποίο λέω να ξεκινήσω και αν δεν με καλύπτει να συνεχισω σε κάποια ιδιοκατασκευή. Τέλος όσον αφορά τον χώρο που θα μπούν όλα αυτά σκάφτηκε περίπου στο 1,5μ βάθος και 1,5χ1,8 και χτίστηκε με alfablock ο χώρος.
__________________
..αν φωνάζεις συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι 6 μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ... |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζόταν να ακαφτεί ολόκληρος ο χώρος του φίλτρου 1,5 μέτρα βάθος. Μόνο το σημείο εισόδου του σωλήνα του bottom drain χρειαζόταν. Εκεί θα πρέπει να τοποθετήσεις μια γωνιά 90 μοιρών προς τα πάνω και απ' εκεί και πέρα ένα ακόμα κομμάτι σωλήνα, το οποίο θα ενώσεις με τα φίλτρα σου.
Αφού έχεις σκάψει το σημείο όμως, μπορείς το επιπλέον βάθος να το χρησιμοποιήσεις για σάμπ του λερωμένου νερού που θα πλαίνεις τα φίλτρα σου. Καμιά φώτο?
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Με το bottom drain τι εκανες? Αν εχεις και την παραμικρη αμφιβολια για τον τροπο που το στεγανωσες να πας να παρεις ενα μαστιχο (απο εκει που πηρες και το στεγανωτικο) και συγκεκριμενα το sikaflex-11fc
Τωρα...το drain απο πανω εχει ενα δακτυλιο με βιδες ετσι?? Λοιπον, αν δεν το εχεις κανει, βγαζεις το δακτυλιο και με μια βουρτσα απλωνεις το ρεζερβουαρ μεχρι τις τρυπες και το αφηνεις να στεγνωσει. Μετα, απο τις τρυπες και μεσα προς το drain βαζεις το μαστιχο με πιστολα παιρνεις τον δακτυλιο τον βαζεις απο πανω και βιδωνεις τις βιδες..... Μεσα σε ενα πλαστικο ποτηρι βαλε λιγο υγρο πιατων με νερο και με το δαχτυλο σου απλωσε ομορφα το μαστιχο που θα βγει απο τον δακτυλιο (απο μεσα και απ'εξω) και να το αφησεις να στεγνωσει. Νερο την επομενη αφου εισαι σιγουρος οτι δεν σου ξεφυγε κατι..... Αντε....καλη επιτυχια!!
__________________
MY POND ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andros : 06-06-12 στις 19:09 |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!
__________________
..αν φωνάζεις συνεχώς για 8 χρόνια, 7 μήνες κι 6 μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο project! | vag0s | Malawi | 31 | 11-06-10 17:38 |
DIY co2 project | platy | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 43 | 26-04-10 08:24 |
Tanganyika project! | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 19-01-10 17:03 |
Neo project! | vasilakis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 10-02-08 16:18 |