|
Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού Ασθένειες ,θεραπείες ,παράσιτα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οποιαδήποτε θεραπεία και να κάνεις θα σου καταστρέψει τη λιγοστή σου βιολογία. δώσε τα ψαρια σε κανένα φίλο και στρώσε σιγά σιγά το ενυδρείο
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασίλη η θεραπεία με μεθρονιδαζόλη θα καταστρέψει την βιολογία?
Γιαυτό ρωτάω τον φίλο παραπάνω με τι βιολογία έβαλε τα ψάρια, μπορεί να πήρε έτοιμο στρωμένο ενυδρείο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σόρρυ για την παρέμβαση στα αλμυρά
![]() αλλά ξέρω ότι η μετρονιδαζόλη δεν επηρεάζει την βιολογία. Επίσης το Flagyl (σε κάψουλα) είναι η ίδια ουσία με το metroplex. |
|
||||
|
||||
![]()
Κωστα πριν 4-5 μήνες σε τριγωνικό ενυδρείο 200 λίτρα με τα ιδια περίπου συμπτώματα και θεραπεία με μεθρονιδαζολη ήρθαν όλα τουμπα.Ετσι δεν πιστεύω ότι δεν επηρεάζει . Βιολογος μου είπε πως θεραπεία που να μην επηρεάζει τη βιολογία έστω και στο ελάχιστο δεν υπάρχει. Αν υποθέσουμε ότι το ενυδριεο είναι άστρωτο....εγω δεν θα έκανα καμια θεραπεία και δεν θα ταλαιπωρούσα άλλο τα ψαρια κια την τσέπη μου.Τουλαχιστον έτσι θα έκανα εγώ
|
|
||||
|
||||
![]()
Κλεόβουλε έχει την ίδια σύσταση με το metroplex απλά η δοσολογία που θα βάλουμε είναι στο περίπου αν επιλέξουμε το flagyl
![]() Βασίλη η μεθρονιδαζόλη απο όσο ξέρω απο την εμπειρία μου (το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές) και απο όσο λέει η εταιρία δεν επηρεάζει καθόλου την βιολογία! Αν υποθέσουμε οτι το ενυδρείο είναι άστρωτο και τα ψάρια ήδη ταλαιπωρημένα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην ανεχθούν και άλλη μεταφορά ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι απλα για την ιστορια και για την πληροφορια και αλλων που θα αντιμετωπισουν το ιδιο προβλημα με ick απο μεταφορα των ψαριων σε αλλο ενυδρειο εγω δεν εκανα χρηση φαρμακων βεβαια καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη . Mονο λιγο σκορδοζουμο στην τροφη(ευχαριστω jimmis1974) και περασε απο μονο του τα ψαρια ειναι απολυτος υγιεστατα..(Το ενυδρειο δεν ηταν αστρωτο διοτι στηθηκε με βραχο ετοιμο απο αλλο ενυδρειο 700 λιτρα που ετρεχε για πολλα χρονια (ευχαριστω Πωλ)
Κατι τελευταιο προσωπικη μου αποψη μιας και ολοι λεμε και ανταλλαζουμε αποψεις ειναι οτι τα ψαρια εχουν μεγαλα περιθωρια αυτοιανσης ειδικα σε μεγαλο ενυδρειο και καλυτερα εαν δεν ειμαστε σιγουροι για την χρηση και την δοσολογια να μην κανουμε χρηση φαρμακων ![]() Ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν με το θεμα ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
blue tang | grkts | Reefsafe | 7 | 02-12-11 05:56 |
προβλημα με blue tang | ατσαλης | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 4 | 21-01-11 14:47 |